MyChoice: Πέντε items που αναβάθμισαν την καθημερινότητά μου το 2019

MyChoice: Πέντε items που αναβάθμισαν την καθημερινότητά μου το 2019

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω πως στη διαδικασία αλλαγής (μου), εκτός από τους ανθρώπους που με περιβάλλουν, με βοήθησαν και τα «εργαλεία» που αποφάσισα να συμπεριλάβω στην καινούργια καθημερινότητα που θα εγκαινίαζα.

Τρεις μήνες απομένουν μέχρι την εκπνοή της φετινής χρονιάς και οφείλω να ομολογήσω πως παρότι πέρασε πολύ γρήγορα, υπήρξε αναμφίβολα η πιο καθοριστική από όσες έχουν προηγηθεί στο παρελθόν. Ήταν η χρονιά που επιτέλους κατάφερα να βάλω τη ζωή μου σε μία σειρά, σε μία σειρά που εγώ η ίδια επέλεξα και όπως αποδείχθηκε ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Βρισκόμουν για πολύ καιρό στάσιμη στο ίδιο σημείο, επιμένοντας σε λάθος συνήθειες, περιμένοντας κάτι καλύτερο να συμβεί, ξεχνώντας πως αυτό το «καλύτερο» είναι μία επιλογή που μόνο εγώ μπορώ να κάνω.

Θα ήταν άδικο να μην αναφέρω πως στη διαδικασία αλλαγής (μου), εκτός από τους ανθρώπους που με περιβάλλουν, με βοήθησαν και τα «εργαλεία» που αποφάσισα να συμπεριλάβω στην καινούργια καθημερινότητα που θα εγκαινίαζα. Κάθε πρωί πριν φύγω από το σπίτι εξόπλιζα το backpack μου με όλα εκείνα που θα μου χάριζαν μία ρουτίνα ωφέλιμη, λιγότερο τοξική, πολύ πιο απολαυστική, δημιουργική και αισιόδοξη, με άρωμα… strawberry mint της myblu™. Μία ρουτίνα χωρίς συμβιβασμούς, η οποία δεν πίστευα ποτέ πως θα μου «ξημέρωνε». Επειδή όμως, το μέλλον είναι γεμάτο αναπάντεχες εκπλήξεις, παρακάτω σου προτείνω πέντε items που άλλαξαν ριζικά τη ζωή μου μέσα στο 2019 και υπόσχονται πως θα αλλάξουν με έναν απρόβλεπτο τρόπο και τη δική σου!

Το myblu™ που έδωσε γεύση στην καθημερινότητα

Η πρώτη επένδυση που αποφάσισα να κάνω για τον εαυτό μου, ήταν και εκείνη που θα επαναπροσδιόριζε την πολύχρονη σχέση μου με τη νικοτίνη. Μα πώς είναι δυνατόν ένα high tech κορίτσι όπως εγώ, σε έναν ολότελα digital κόσμο, να επιμένει… παραδοσιακά, όταν μπορεί να βρει στο περίπτερο το πιο σύγχρονο και… απολαυστικό gadget ατμίσματος! Το ηλεκτρονικό τσιγάρο νέας γενιάς myblu™, δεν άργησε να γίνει το στυλάτο αξεσουάρ, το… μαγικό ραβδί που όταν το κρατάω μου υπενθύμιζε με έναν μαγικό τρόπο πως από εδώ και στο εξής θα επιλέγω μόνο το καλύτερο για εμένα! Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη και δεν με «αφήνει» ποτέ μέσα στην ημέρα, ενώ εγώ το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι απλά να επιλέγω και να ενσωματώνω τη γεύση που επιθυμώ να ατμίσω. Η μεγάλη ποικιλία του σε ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το… πεντανόστιμο strawberry mint, το γλυκό vanilla, το δροσερό blue ice και το κλασικό tobacco, έδωσαν αναμφίβολα μία ξεχωριστή νότα, έναν μοναδικό χαρακτήρα στην κάθε ημέρα.



To σημειωματάριο μου, ο manager μου

Όπως μία εταιρία χρειάζεται έναν ικανό manager για να λειτουργήσει στο βέλτιστο, έτσι και εγώ απέκτησα στην πορεία έναν δικό μου! Φυσικά αναφέρομαι στο μπλε σημειωματάριο που με γλίτωσε από τη συνήθεια της αναβλητικότητας, επιτρέποντάς μου να παραμένω συνεπής σε υποχρεώσεις, deadlines και προσωπικούς στόχους. Πλέον, ό,τι δεν πρέπει με τίποτα να ξεχαστεί, απλά καταγράφεται και στη συνέχεια πραγματοποιείται!

Put your headphones on!

Μία κάπως αυθόρμητη αγορά, η οποία όμως επέφερε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μου, ήταν ένα καλό ζευγάρι ακουστικά. Μπορεί να σου φανεί υπερβολικό, αλλά ένιωσα σαν να απέκτησα έναν νέο φίλο τον οποίο μπορούσα να έχω παντού μαζί μου. Έκτοτε, εγώ, τα ακουστικά και το myblu™ έχουμε γίνει «ένα»! Τα ακουστικά μού έδωσαν την ευκαιρία να απολαμβάνω σαφώς σε πολύ καλύτερη ποιότητα τη μουσική που ακούω, να ανακαλύψω νέους ήχους σε κομμάτια που γνωρίζω εδώ και χρόνια, να βιώσω μία καινούργια εμπειρία ακρόασης. Επιπλέον, έχοντας τα μονίμως στο backpack μου, δεν έχει σημασία αν είμαι στο λεωφορείο, το μετρό ή για περπάτημα, μπορώ να ταξιδεύω μέσα στις μελωδίες και τις σκέψεις μου, όπου κι αν βρίσκομαι!

vriskoma

Ένα παγούρι που… αλλάζει τον κόσμο!

Μαζί με την καθημερινότητά μου και εμένα την ίδια, ήταν αναπόφευκτο πως σταδιακά θα άλλαζε και ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τον κόσμο. Έχει μεγάλη σημασία όταν θες το καλύτερο για εσένα, αλλά να επιθυμείς το ίδιο και για τους γύρω σου ή το περιβάλλον με το οποίο αλληλοεπιδράς. Δεν άργησα, λοιπόν, να αποκτήσω μία πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη στάση, τοποθετώντας κάδο ανακύκλωσης στην κουζίνα μου, χρησιμοποιώντας ποδήλατο για τις κοντινές αποστάσεις, αντικαθιστώντας τα πλαστικά μπουκάλια με ένα παγούρι που είχα πάντα μαζί μου. Το θερμός είχε ως αποτέλεσμα να καταναλώνω πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερού από ό,τι στο παρελθόν, γεγονός που ωφέλησε όχι μόνο την υγεία, αλλά και την εμφάνισή μου.

Έχεις smartwatch; Έχεις τον απόλυτο έλεγχο!

Εφόσον είχα ανάγκη από μία μεγάλη αλλαγή, έπρεπε εκτός από το μυαλό να ακολουθήσει συνδυαστικά και το σώμα μου. Η επόμενη κίνηση, έπειτα από την εγγραφή μου στα μαθήματα Pilates, ήταν να αποκτήσω ένα smartwatch το οποίο με τις μετρήσεις του θα μου επέτρεπε να ελέγχω την πρόοδο και τις αλλαγές που προκύπτουν στο σώμα μου. Χάρη στον βηματομετρητή που είχε ενσωματωμένο, βρήκα την ευκαιρία να θέσω στον εαυτό μου το εξής εβδομαδιαίο challenge: Κάθε Κυριακή υπολόγιζα όλα τα βήματα που είχα κάνει εντός της εβδομάδας και έπρεπε να έχω συμπληρώσει πεντακόσια επιπλέον βήματα από όσα είχα κάνει την προηγούμενη Κυριακή. Έτσι, ο χρόνος που περνούσα περπατώντας αυξήθηκε, η φυσική μου κατάσταση βελτιώθηκε και είχα πλέον τις αντοχές να αρχίσω δειλά τις πρώτες μου απόπειρες για jogging!

jogging

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε διαδικασία επαναπρογραμματισμού της ζωής σου, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι. Κάθε αλλαγή που προκύπτει, θα είναι μόνο για καλό! Η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να μην κάνεις καμία έκπτωση, θυσία ή συμβιβασμό σε όλα εκείνα που κάνουν ακόμη πιο απολαυστική την καθημερινότητά σου, αντίθετα να βρίσκεις τους τρόπους που θα σου επιτρέπουν να τα απολαμβάνεις ακόμη καλύτερα και πολύ περισσότερο!