Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Φέτος είμαι κι εγώ μέσα στη μεγάλη γιορτή!

Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Φέτος είμαι κι εγώ μέσα στη μεγάλη γιορτή!

Παρακολουθούμε την προσπάθειά τους εδώ και καιρό και γνωρίζουμε καλά τις θυσίες τους όλο αυτό το διάστημα.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι κάθε χρόνο μια γιορτή και με την παρέα μου προσπαθούμε πάντα, έστω για λίγο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, να χειροκροτήσουμε τους δρομείς και την υπερπροσπάθεια που κάνουν. Φέτος όμως, στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θα είμαστε εκεί και θα υποστηρίξουμε δύο από εμάς, την Αγγελική και τη Σοφία, που προπονήθηκαν σκληρά και για πολύ καιρό, για να τρέξουν τα 42 χιλιόμετρα της ιστορικής διαδρομής.

Παρακολουθούμε την προσπάθειά τους εδώ και καιρό και γνωρίζουμε καλά τις θυσίες τους όλο αυτό το διάστημα. Η προπόνηση για να τρέξεις έναν Μαραθώνιο δεν είναι καθόλου απλή και απαιτεί να είναι προτεραιότητα – αν θέλεις να είσαι εκεί πραγματικά, να σταθείς στην αφετηρία του Μαραθώνα και να τερματίσεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είναι αμέτρητα τα πρωινά που οι υπόλοιπες απολαμβάναμε το πρωινό χουζούρεμα στο κρεβάτι όσο η Αγγελική και η Σοφία ήταν ήδη για προπόνηση στο βουνό. Αμέτρητα τα δειλινά, που μετά το γραφείο, έβγαζαν τα τακούνια και φορούσαν τα αθλητικά, περνώντας τουλάχιστον ένα τρίωρο στο γυμναστήριο. Τώρα όμως πλησιάζει η ώρα να ζήσουν και να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία να σταθούν δίπλα στους μεγαλύτερους μαραθωνοδρόμους παγκοσμίως και να γίνουν και οι ίδιες μαραθωνοδρόμοι.

66555

Υποσχεθήκαμε να είμαστε δίπλα τους αυτή τη μέρα, όλη η παρέα. Θέλουν να μας δουν στη διαδρομή να τις χειροκροτούμε, θέλουν να μας δουν να χοροπηδάμε από χαρά και υπερηφάνεια για τις φίλες μας! Κι εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας να είμαστε εκεί για εκείνες, όπου και όπως μας χρειάζονται περισσότερο. Όταν το συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε για το πώς και ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος να είμαστε δίπλα τους. Αποφασίσαμε πως δεν χρειάζεται να είμαστε στην αφετηρία, εκεί θα θέλουν να διατηρήσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους πριν το μεγάλο αγώνα. Τα… δύσκολα έρχονται μετά, αφού ξέρουμε καλά πως το πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής για έναν μαραθωνοδρόμο έρχεται στο 31ο χλμ της διαδρομής. Εκεί μας χρειάζονται περισσότερο οι φίλες μας κι εκεί θα είμαστε εμείς, παρούσες όλες. «Πώς όμως θα τις βοηθήσουμε πραγματικά;» - το ερώτημα μας απασχόλησε πολύ.

Όλοι μαζί να σπάσουμε τον «τοίχο»

Την απάντηση μας έδωσε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου εδώ και 22 χρόνια. Στο 31ο χλμ του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας οργανώνει μια ειδική δράση για τους δρομείς: Το Avra Wave, που θα δώσει πραγματική αξία στην έννοια της υποστήριξης. Το ΑΥΡΑ άλλωστε είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενυδάτωσης των δρομέων και θα είναι μαζί τους σε όλη τη διαδρομή. Ειδικά στο σημείο αυτό όμως, στο ύψος του Σταυρούτης Αγίας Παρασκευής, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ δημιουργεί το μεγαλύτερο κύμα εμψύχωσης, με τη δική μας βοήθεια, των φίλων και των γνωστών των αθλητών. Οι φωνές μας θα ενωθούν για να στηρίξουν τους μαραθωνοδρόμους που εκεί συναντούν τον αποκαλούμενο «τοίχο» και οι ψυχικές και σωματικές αντοχές τους δοκιμάζονται στον μέγιστο βαθμό. Motivators και DJ θα βρίσκονται εκεί και θα ξεσηκώνουν κοινό και αθλητές, που θα πρέπει να συνεχίσουν για τα υπόλοιπα 11 χλμ, μέχρι τον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.

4443333

Πώς όμως θα φτάσουμε ως εκεί την ημέρα του Μαραθωνίου, που οι δρόμοι θα είναι αποκλεισμένοι; Το ΑΥΡΑ έχει την απάντηση και σε αυτό το πρόβλημά μας: Τα Αvra Wave mini buses των δέκα ατόμων θα βρίσκονται στη διάθεσή μας από την έναρξη του αγώνα μέχρι και τη λήξη του για να μεταφέρουν τους υποστηρικτές από τον σταθμό του μετρό «Δ. Πλακεντίας» προς το 31ο χλμ.και πίσω, ενώ ταυτόχρονα αντίστοιχες διαδρομές θα γίνονται από τον σταθμό του μετρό «Ευαγγελισμός» μέχρι το Καλλιμάρμαρο, ενώνοντας έτσι τα σημαντικότερα σημεία της διαδρομής. Θα έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα και να εμψυχώσουμε τις φίλες μας στο 31ο χλμ, εκεί που μας χρειάζονται περισσότερο, αλλά και να χειροκροτήσουμε τον τερματισμό τους, την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους, να χαρούμε μαζί τους στο τέλος του μαραθωνίου. Έξτρα μπόνους; Χρησιμοποιώντας τα Avra Wave mini buses θα πάρει η κάθε μία μας ατομική μάρκα για να φτιάξει το δικό της αθλητικό μπλουζάκι με μήνυμα υποστήριξής της επιλογής μας, που θα εκτυπώσουμε στο περίπτερο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Χωριό των Χορηγών.

μμμ

Είμαστε πανέτοιμες για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, περήφανες για τις φίλες μας και όλους όσοι συμμετέχουν ως δρομείς, αλλά και για εμάς, που θα σταθούμε μαζί τους για «να σπάσουμε τον τοίχο» στο 31ο χλμ και για να τους αποθεώσουμε στον τερματισμό!

Για περισσότερες πληροφορίες: avrawater.gr/avrawave.