Τελικά πόσο χαρτζιλίκι πρέπει να δίνεις στο παιδί του ντελίβερι;

5 SHARES

Βάλαμε τα πράγματα κάτω και ιδού η λύση στην εξίσωση;

Οι εφαρμογές delivery όλο και πυκνώνουν κι έχεις βρεθεί να απορείς για το πόσο χαρτζιλίκι πρέπει να δώσεις στο delivery boy;

Η εταιρία οδηγών delivery GrubHub, φαίνεται πως έκανε ένα ωραίο Poll στους εργαζόμενούς της και ο μαγικός αριθμός για το πολύτιμο τιπ, φτάνει το 20% του συνόλου του λογαριασμού.

Αλλά ας το παραδεχτούμε! Τη στιγμή που το delivery boy φτάνει στην πόρτα του σπιτιού, το να ψάχνεις ψιλά για τιπ εκείνη τη στιγμή και να υπολογίζεις το πολύτιμο 20% είναι δύσκολο.

Αν πάλι έχεις ήδη κάνει ηλεκτρονική πληρωμή είναι ακόμα πιο δύσκολο οπότε καταλήγουμε στην εύκολη λύση του ενός δολαρίου, άκα ενός ευρώ. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς, είναι αν το μαγαζί από το οποίο παραγγέλνεις είναι μεγάλης αλυσίδας που είναι πιο πιθανό να παρέχει και όχημα στους οδηγούς της ή αν είναι από το συνοικιακό μαγαζί που είναι πιο πιθανό ο ντελιβεράς να έρχεται με το δικό του όχημα και όποια φθορά αυτό συνεπάγεται.

Σε όλο αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τις συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει ο άνθρωπος που σου φέρνει το φαγητό σου ο οποίος έρχεται με μηχανάκι ή ποδήλατο ακόμα και με βροχή ή χιόνι. Οπότε άσε στην άκρη τις δικαιολογίες πως δεν έχεις ψιλά πάνω σου και έχει ένα κουτάκι στο οποίο θα μαζεύεις ψιλά για tips, ειδικά αν παραγγέλνεις συχνά.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ