Είναι αυτές οι δύο μεγαλύτερες Badass του 2019; Ναι είναι (videos)

Είναι αυτές οι δύο μεγαλύτερες Badass του 2019; Ναι είναι (videos)

Δύο γυναίκες που αξίζουν το θαυμασμό αλλά και το σεβασμό σου

Σε λίγες μέρες, το… βασανιάρικο 2019 μας αποχαιρετά και ομολογουμένως δεν θα μας λείψει και πολύ, μιας και δεν ήταν αυτό που λέμε… μία καλή χρονιά. Σε κάθε περίπτωση, ευχή όλων είναι το 2020 να είναι υπέροχο, γεμάτο θετική ενέργεια και καλές ειδήσεις.

Βέβαια, ανάμεσα στις ζοφερές ειδήσεις της χρονιάς που φεύγει, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είχαμε και κάποιες φωτεινές ηλιαχτίδες μέσα στην κατήφεια και την μαυρίλα τη γενική.

Για παράδειγμα, διαβάσαμε δύο καταπληκτικές ειδήσεις με πρωταγωνίστριες γυναίκες, οι οποίες έλαβαν χώρα μέσα στο 2019. Η μία λοιπόν, έχει να κάνει με τη βράβευση της μαθηματικού Karen Uhlenbeck η οποία είναι Αμερικανίδα και θεωρείται πρωτοπόρος της γεωμετρικής ανάλυσης. Η 77χρονη Karen λοιπόν, έπειτα από πολλά χρόνια αφοσίωσης και έρευνας, βραβεύτηκε φέτος με το κορυφαίο βραβείο μαθηματικών, το οποίο είναι η πρώτη φορά που το κατακτά γυναίκα!!!



Η δεύτερη ακόμα πιο συγκλονιστική είδηση, μας έρχεται από το μακρινό Malawi. Που λέτε, η νέα αρχηγός της φυλής που κατοικεί στην περιοχή Dedza, Theresa Kachindamoto, εισήγαγε έναν νέο νόμο, ο οποίος απαγορεύει σε ανήλικα κορίτσια να παντρεύονται! Μάλιστα, προχώρησε και σε ακύρωση 840 γάμων, στέλνοντας τις κοπέλες… πίσω στο σχολείο!!! Ε ναι, αυτό κι αν είναι είδηση…