Η πρώτη ταινία με τον κορονοϊό είναι γεγονός! Κάποιος πρόλαβε και τη γύρισε

Η πρώτη ταινία με τον κορονοϊό είναι γεγονός! Κάποιος πρόλαβε και τη γύρισε

Το τρέιλερ έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Τι κι αν ακόμα βρισκόμαστε εν μέσω καραντίνας. Τι κι αν δεν ξέρουμε καλά – καλά πώς θα συνεχιστεί και πώς θα καταλήξει η κατάσταση που περνάμε, φαίνεται ότι ήδη ο κινηματογράφος έχει τη δική του άποψη κι έφερε κι επίσημα την πρώτη ταινία για τον κορονοϊό εν μέσω κορονοϊού.

Ο σκηνοθέτης Mostafa Keshvari φαίνεται ότι είχε την έμπνευση -και την ταχύτητα- να εμπνευστεί την εν λόγω ταινία, όταν ακόμα παρατηρούσε όπως όλοι μας τις ειδήσεις για τα πρώτα κρούσματα με τους νοσούντες.

«Η ιδέα μου ήρθε όταν ήμουν σε ένα ασανσέρ και διάβαζα νέα για Κινέζους τουρίστες που δέχονταν επίθεση, και σκέφτηκα ότι θα κάνω μία ταινία μέσα σε ασανσέρ», είπε στο The Hollywood Reporter.

Η ιστορία της Corona, όπως ονομάζεται η ταινία, ακολουθεί επτά ανθρώπους που έχουν κλειστεί μέσα σε ένα ασανσέρ, με έναν από τους οποίους να νοσεί από τον COVID-19. Σε έναν τόσο μικρό χώρο, όλοι γνωρίζουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού, οπότε μιλάμε για μία ταινία που πρόκειται να δείξει τον φόβο αλλά και τον πανικό που επικρατεί ανάμεσα στους αποκλεισμένους.

Μάλιστα, για να είναι πιο ρεαλιστική η εικόνα, τα γυρίσματα έγιναν με κάμερα στο χέρι και οι ηθοποιοί που συμμετείχαν κλήθηκαν να αυτοσχεδιάσουν, ώστε να μπορεί ο καθένας να μεταφέρει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο τον τρόμο που βίωνε ο χαρακτήρας του.

Ο σκηνοθέτης έγραψε το σενάριο σε μόλις δύο εβδομάδες, η ταινία άρχισε γυρίσματα στα τέλη του Ιανουαρίου με ένα πολύ χαμηλό budget κι έγινε σε μία λήψη.

Σύμφωνα με τους NY Times, ο Keshvari επέλεξε εσκεμμένα εκείνη την περίοδο να κάνει την παραγωγή γιατί ήθελε να συμβεί σε πραγματικό χρόνο.

«Πιστεύαμε ότι απλώς θα περνούσε. Κανείς δεν μπορούσε να το φανταστεί», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με την ταχύτητα εξάπλωσης του ιού.

Το τρέιλερ, όπως συμβαίνει σε παραγωγές αντίστοιχης θεματολογίας, προκαλεί έναν πανικό...




Η ταινία είναι έτοιμη και το αρχικό πλάνο ήταν να προβληθεί σε φεστιβάλ, ωστόσο οι συνθήκες του lockdown την πρόλαβαν. Πλέον το πιο πιθανό είναι η προβολή της να γίνει μέσω online streaming.