Νew York Times για Τσιόδρα: «Οι Έλληνες λατρεύουν τον κομψό, αδύνατο γκριζομάλλη» (video)

Νew York Times για Τσιόδρα: «Οι Έλληνες λατρεύουν τον κομψό, αδύνατο γκριζομάλλη» (video)

Αποθεωτικά λόγια!

Ένα αλλιώτικο αφιέρωμα πραγματοποίησαν οι New York Times, και πιο συγκεκριμένα επικεντρώθηκαν στους Επιστήμονες-ήρωες που χαράζουν τη στρατηγική κάθε χώρας, που πλήττεται από την πανδημία του COVID-19. Ειδική μνεία φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει στον δικό μας Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει τραβήξει την προσοχή της Παγκόσμιας Κοινότητας.

«Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του κορονοϊού. Οι κορυφαίοι επιστήμονες» είναι ο τίτλος του άρθρου, που ίσως υπό άλλες συνθήκες να φαινόταν υπερβολικός, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, τον νιώθουμε δίκαιο και κυρίως δικαιολογημένο. «Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους».

«Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός» συνεχίζουν ενώ τον χαρακτηρίζουν ως κομψό αδύνατο γκριζομάλλη που κάθε απόγευμα στις 6 παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες.






Photo Credits: Intime.gr