Ποιες χώρες θα στείλουν τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ποιες αποκλείονται;

Ποιες χώρες θα στείλουν τουρίστες το καλοκαίρι στην Ελλάδα και ποιες αποκλείονται;

Είναι αυτό το πιο περίεργο και ιδιαίτερο καλοκαίρι; Ναι είναι!

Περίεργο και ιδιαίτερο καλοκαίρι το φετινό, μιας και ο COVID 19 άλλαξε τα σχέδια όλων μας. Οι γάμοι και οι βαφτίσεις αναβάλλονται ή θα πραγματοποιηθούν με κάτω από ειδικές συνθήκες, και φυσικά κανένας μας δεν θα κάνει τις διακοπές που ονειρευόταν ή έστω είχε προγραμματίσει. Παρόλα αυτά, γίνονται μαζικές προσπάθειες, ώστε να έχουμε έστω και λίγο από τα καλοκαίρια μας, και η Ελλάδα να μπορεί να δεχτεί τουλάχιστον ένα μέρος των τουριστών, που κάθε χρόνο συρρέουν σε Αθήνα και νησιά.

Φέτος λοιπόν, οι τουρίστες θα καταφέρουν να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι που τόσο λαχταρούν, με κάποιους ωστόσο περιορισμούς. Μόλις χθες λοιπόν, ανακοινώθηκαν οι χώρες από τις οποίες θα δεχτούμε τουρίστες κατά το πρώτο κύμα αφιξέων. Συγκεκριμένα, αυτές είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Κατά το δεύτερο κύμα, το οποίο και ξεκινά από 1η Ιουλίου, θα δεχτούμε και τουρίστες από τις υπόλοιπες χώρες, ενώ χώρες με πολύ αρνητικά επιδημιολογικά αποτελέσματα, θα καθυστερήσουν να μας επισκεφθούν. Αυτές είναι οι:

ΗΠΑ

Μ.Βρετανία

Γαλλία

Ισπανία

Ιταλία

Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά αυτό το καλοκαίρι για όλους τους κλάδους και τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.