Τα drive-in cinemas της Αθήνας ήρθαν για να ξετρυπώσουν την (πολύ) ρομαντική πλευρά του εαυτού σου

Τα drive-in cinemas της Αθήνας ήρθαν για να ξετρυπώσουν την (πολύ) ρομαντική πλευρά του εαυτού σου

Ερωτευτείτε, αγκαλιαστείτε και παρακολουθείστε υπέροχες ταινίες!

Η πανδημία άλλαξε τη ζωή μας και όσοι δε θέλουν να το παραδεχτούν ή είναι τρομερά αισιόδοξοι ή έχουν θέμα αντίληψης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι κάποιες αλλαγές είναι για κακό. Σε ό,τι δεν έχει να κάνει με απώλεια θέσεων εργασίας, τα πράγματα ίσως να μην είναι τόσο δραματικά. Μαθαίνουμε να ζούμε σε μία νέα πραγματικότητα, ίσως πιο προστατευμένη και σχολαστική (αυτό το "πολύ σχολαστικά" μάλλον θα μας στοιχειώσει) και εντέλει επιστρέφουμε στις ζωές μας με νέους όρους αλλά με τον ίδιο ενθουσιασμό για ζωή και δημιουργία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατηρούν μία στροφή στην απλότητα και ίσως στην... εγκράτεια, μιας και τους τρεις αυτούς δύσκολους μήνες, αντιληφθήκαμε ότι τίποτα στη ζωή αυτή δεν είναι δεδομένο και ότι μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να χαθεί ακόμα και το αυτονόητο, όπως μία βόλτα στο σπίτι της φίλης μας.

Οι έξοδοι αλλάζουν, οι διακοπές αλλάζουν, και κατά το ίδιο... mood αλλάζουν και πολλές άλλες συνήθειες, φέρνοντας στο προσκήνιο νέες και ίσως πιο... ρομαντικές. Ένα comeback που υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, είναι αυτό του drive-in cinema. Πόσες φορές δεν έχεις παρακολουθήσει σε ταινίες του παρελθόντος τους πρωταγωνιστές να χαλαρώνουν στα αυτοκίνητά τους, και παράλληλα να παρακολουθούν ταινία σαν σε θερινό σινεμά; Θα μου πεις, γι' αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει το θερινό σινεμά. Όχι;

Η διαφορά του drive-in, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Texas το 1912, με το θερινό σινεμά, είναι η ιδιωτικότητα που σου προσφέρει. Την ίδια στιγμή που παρακολουθείς μία ταινία με δεκάδες άλλους θεατές, έχετε τις ίδιες αντιδράσεις ή μοιράζεστε την ίδια αγωνία, την ίδια στιγμή μπορείς να ρίξεις το κάθισμά σου για να είσαι πιο άνετα, να πιεις το ποτό σου, να φας ό,τι τραβάει η όρεξή σου ή να αγκαλιάσεις τον καλό σου, χωρίς να ενοχλήσεις τους πίσω! Και ναι, οι ρομαντικές ψυχές νομίζω θα το εκτιμήσουν πολύ αυτό!

giphy 2

Αν αναρωτιέσαι πού θα βρεις αυτούς τους μικρούς παράδεισους εντός λεκανοπεδίου, να σε ενημερώσω ότι ήδη λειτουργεί στο Golf της Γλυφάδας (οι προβολές έχουν ήδη ξεκινήσει), στον Λυκαβηττό για vintage ταινίες με συγκλονιστική θέα αλλά και στο Χαιδάρι το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου. Αυτά για την ώρα, γιατί μάλλον θα επανέλθουμε με νέους χώρους και ταινίες.