Η καλύτερη ταινία της δεκαετίας σύμφωνα με τον Quentin Tarantino

Η καλύτερη ταινία της δεκαετίας σύμφωνα με τον Quentin Tarantino

Μία σπουδαία προσωπικότητα του κινηματογράφου απονέμει τα εύσημα.

Ο κινηματογράφος έχει κάνει τεράστια άλματα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι ταινίες δεν έχουν πια να κάνουν μόνο με την υποκριτική. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο πραγμάτων, το καθένα από αυτά να έχει δημιουργηθεί με συγκεκριμένο τρόπο και όλα μαζί να δέσουν με αρμονία, ώστε να βγει το τελικό αποτέλεσμα που θα έρθει στη μεγάλη οθόνη. Όταν αυτό γίνει επιτυχημένα, έχουμε να μιλάμε για μερικές από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις που θα νιώσει ένας θεατής. Συγκίνηση όχι μόνο συναισθηματική, αλλά και υπό την έννοια του προβληματισμού.

Κάπως έτσι, λοιπόν, έχουμε φτάσει πια να μιλάμε για πληθώρα ταινιών που αξίζουν την προσοχή μας. Κατά πάσα πιθανότητα, αν κάποιος μας έβαζε να ξεχωρίσουμε μία τελική πεντάδα, θα δυσκολευόμασταν πάρα πολλοί, γιατί δεν είναι λίγες αυτές που θα ήταν εξοπλισμένες για τον τίτλο, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Ο Quentin Tarantino, ωστόσο, δε φαίνεται να δυσκολεύεται όσο εμείς στο να αποφανθεί σχετικά με την καλύτερη ταινία της δεκαετίας. Μιλώντας στο Premiere, ο σκηνοθέτης ήταν άμεσος και λιτός στην απάντησή του:

«Είναι το The Social Network. Εύκολα. Είναι το νούμερο 1, γιατί είναι το καλύτερο, απλό! Διαλύει όλον τον ανταγωνισμό»

Εμείς, πάντως, δεν μπορούμε να τον αδικήσουμε για την επιλογή του. Η συγκεκριμένη ταινία πραγματικά τα είχε όλα. Ένα πολύ δυνατό σενάριο μέσα στο κλίμα της εποχής, απίστευτες ερμηνείες ηθοποιών, εξαιρετική σκηνοθεσία και μουσική και μία γενικότερα υποβλητική ατμόσφαιρα.