Εσύ τι θα έκανες «διαφορετικά», αν έπαιρνες 77.000 ευρώ τον χρόνο για 7 χρόνια;

Εσύ τι θα έκανες «διαφορετικά», αν έπαιρνες 77.000 ευρώ τον χρόνο για 7 χρόνια;

Κάποιες φορές, μια ερώτηση αρκεί για να σε βάλει σε σκέψεις, να σε προβληματίσει και να σε κάνει να μάθεις πράγματα για τον εαυτό σου, τα οποία δεν φανταζόσουν πως υπήρχαν μέσα σου. Αυτό ακριβώς συνέβη στη δική μου περίπτωση, όταν πριν από λίγες ημέρες, ένας καλός μου φίλος, μου έθεσε το εξής ερώτημα: «Εσύ, τι θα άλλαζες στη ζωή σου αν είχες τη δυνατότητα να παίρνεις 77.000 ευρώ κάθε χρόνο, για 7 συνεχόμενα χρόνια;».

«Πρόκειται για ερώτηση-«παγίδα»;», διερωτήθηκα σε πρώτο στάδιο, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσω λίγο δευτερόλεπτα αργότερα ότι δυσκολευόμουν να απαντήσω σε κάτι τόσο απλό, όπως το τι θα έκανα διαφορετικά στη ζωή μου, αν είχα την ευκαιρία να λάβω συνολικά 539.000 ευρώ μέσα σε εφτά χρόνια, να έχω δηλαδή 7 χρόνια τύχη.

Τα εφτά ήταν πολλά και δεν έβρισκα τον λόγο να κουράσω το μυαλό μου για να απαντήσω σε μια ερώτηση που αφορούσε σε ένα τόσο ουτοπικό σενάριο. Η οπτική μου άλλαξε, ωστόσο, όταν πληροφορήθηκα πως το εν λόγω σενάριο, δηλαδή το να μπορώ να παίρνω 77.000 ευρώ τον χρόνο για 7 χρόνια, μπορούσε να γίνει πραγματικότητα με ένα και μόνο σκρατσάρισμα!

Τι θα ήθελα, λοιπόν, ειλικρινά να κάνω αν είχα 7 χρόνια τύχη; Ρίξε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και εμπνεύσου. Διότι σε εφτά χρόνια από τώρα, μπορεί να έχεις στα χέρια σου πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Καλό είναι, λοιπόν, να έχεις μια καλή ιδέα αναφορικά με το πώς θα τα χαρείς!

#1 On the road… like a queen

Αν δεν οδηγείς είτε από επιλογή, είτε διότι έτσι το έφερε η ζώη ή γιατί απλούστατα… δεν «το έχεις» με την οδήγηση, τότε μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει να ξυπνάς κάθε πρωί στις 7 παρά τέταρτο προκειμένου να πάρεις το τρένο για να φτάσεις στο μετρό και στη συνέχεια να τρέξεις να προλάβεις εκείνο το λεωφορείο που περνά κάθε μία ώρα και σε πηγαίνει στο γραφείο. Ναι, το να βρίσκεσαι δύο ώρες κάθε ημέρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσεις στο γραφείο, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμη και αν οδηγείς όμως και μένεις -για παράδειγμα- στη Γλυφάδα και τα γραφεία της εταιρείας σου είναι κάπου στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, η καθημερινότητά σου στους δρόμους, σου προκαλεί πιθανότατα έναν έντονο εκνευρισμό και μία μεγάλη κόπωση. Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω, λοιπόν, γιατί 7 χρόνια τύχη σημαίνει -μεταξύ άλλων- για εμένα, το να λύσω το ζήτημα της καθημερινής μου μετακίνησης από και προς το γραφείο. Η σκέψη ότι θα μπορούσα να έχω τον προσωπικό μου σοφέρ, με κάνει να αισθάνομαι ήδη μια απίστευτη ανακούφιση.

anakoufisi

#2 Skydiving και στον ουρανό πετάω

Ποιο είναι το πιο ακριβό και ιδιαίτερο χόμπι που μπορεί να κάνει κάποιος σε μηνιαία βάση εν έτει 2020; Ένα googlάρισμα ήταν αρκετό για να ανακαλύψω ότι το skydiving βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα πιο special χόμπι -και δη εκείνα που δεν μπορείς να κάνεις εύκολα σε συχνή βάση, αν δεν υπάρχουν… πολλά εφτά. Αν είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να κέρδιζα 77.000 ευρώ κάθε χρόνο για εφτά χρόνια (δηλαδή να έπαιρνα πάνω από 6.400 ευρώ τον μήνα), δεν θα δίσταζα να κάνω τις ελεύθερες πτώσεις μέρος της μηνιαίας μου ρουτίνας. Με τόσα εφτά, η συνδρομή στη σχολή χορού και το γυμναστήριο, δεν θα αρκούσαν για να ανεβάσουν τη διάθεση και την αυτοπεποίθησή μου.

autopeppoi8isi

#3 Beaute sessions και home spa delight

Προφανώς και δεν χρειάζεται να έχεις πολλά… εφτά για να μπορείς να απολαμβάνεις συχνά μοναδικές στιγμές περιποίησης και χαλάρωσης. Όταν όμως έχεις τη δυνατότητα να παίρνεις 77.000 ευρώ για εφτά συνεχόμενα χρόνια, τότε σίγουρα μπορείς να επενδύσεις με πιο ποιοτικό τρόπο στην ομορφιά και την περιποίησή σου. Αυτός είναι ο λόγος που για εμένα, 7 χρόνια τύχη σημαίνει το δικό μου home spa και φυσικά, μοναδικά beauty sessions -ακόμη και σε εβδομαδιαία βάση. Αν είχα, λοιπόν, τόσα εφτά, θα έφτιαχνα το δικό μου υδρομασάζ στο μπάνιο μου και δεν θα παρέλειπα να επισκέπτομαι κάθε εβδομάδα τον κομμωτή, τη μανικιουρίστα μου ή ακόμη και την αισθητικό μου… για να πηγαίνω στο γραφείο και τα ραντεβού μου -προσωπικά ή επαγγελματικά- «στην πένα». Φυσικά, δεν θα απολάμβανα αυτά τα pampering sessions μόνη, αλλά θα έκανα δώρο πολλές beauty συνεδρίες και στις καλύτερές μου φίλες.

filesss

#4 Degustation σε άλλο level

Τι άλλο θα έκανα αν ήξερα ότι κάθε χρόνο, για εφτά συνεχή έτη, θα έμπαιναν στον λογαριασμό μου 77.000 ευρώ; Σε πρώτο στάδιο… δεν θα άφηνα εστιατόριο για εστιατόριο. Θα ανακάλυπτα τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας και θα απολάμβανα σε εβδομαδιαία βάση -και δη κάθε Σαββατοκύριακο- βραδιές degustation. Βέβαια, δεν θα παρέλειπα να κερνάω συχνά και τις φίλες μου. Διότι τα εφτά είναι πολλά και σίγουρα είναι όμορφο να τα μοιράζεσαι με εκείνους που αγαπάς.

agapassss

#5 Ο δικός μου chef

Και μπορεί κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων να επέτρεπα στον εαυτό μου να υποκύπτει σε διάφορους γαστρονομικούς πειρασμούς, ωστόσο, με 77.000 ευρώ τον χρόνο για επτά συνεχή έτη, σίγουρα θα έλυνα τον καθημερινό «πονοκέφαλο» κάθε εργαζόμενης γυναίκας, δηλαδή το μαγείρεμα, ενώ την ίδια ώρα δεν θα παρέλειπα να μεριμνήσω και για τη σιλουέτα μου. Ο προσωπικός μου σεφ θα μου ετοίμαζε κάθε ημέρα τα πιο γευστικά και υγιεινά γεύματα -πάντα με βάση τις συμβουλές του διατροφολόγου μου- και δεν θα χρειαζόταν να αγχώνομαι κάθε βράδυ για το τι θα μαγείρευα την επόμενη ημέρα. Έτσι θα είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

proswpa

#6 Επιτέλους... συγκατοικώ

Ναι, η πραγματική αγάπη μπορεί να νικήσει κάθε εμπόδιο, όταν όμως στα πλάνα ενός ζευγαριού υπάρχει ένα μεγάλο, σταθερό ετήσιο εισόδημα για μια εφταετία, τότε το κεφάλαιο «συγκατοίκηση» μπορεί να… ανοίξει πιο γρήγορα. Αν κέρδιζα πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε εφτά χρόνια, λοιπόν, σίγουρα θα ζητούσα από τον φίλο μου να συγκατοικήσουμε λίγο νωρίτερα από ότι ενδεχομένως υπολογίζαμε. Διότι θα «τεστάραμε» πιο άμεσα -και χωρίς το άγχος των οικονομικών θεμάτων- το αν θα μπορούσαμε, εν τέλει, να ζήσουμε κάτω από την ίδια στέγη.

steghhh

Εσύ, λοιπόν, τι θα έκανες αλλιώς στη ζωή σου, αν είχες 7 χρόνια τύχη, αν έπαιρνες δηλαδή 77.000 ευρώ τον χρόνο για 7 χρόνια; Δοκίμασε να κάνεις αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου και θα διαπιστώσεις πως θα θυμηθείς πολλά από τα όνειρα και τα «θέλω» που νόμιζες ότι είχες ξεχάσει. Ενδεχομένως μάλιστα, όσα θα σκεφτείς, θα αποτελέσουν μια αφορμή για να επαναπροσδιορίσεις κάποιους από τους στόχους σου.