The Handmaid’s Tale: Πότε θα προβληθεί η 4η σεζόν της σκοτεινής σειράς

Νατάσσα Σχοινά
The Handmaid’s Tale: Πότε θα προβληθεί η 4η σεζόν της σκοτεινής σειράς

Κυκλοφόρησε και το πρώτο teaser.

Σκοτεινό, ωμό, σοκαριστικό και μία δυστοπική ιστορία πολύ διαφορετική από τις άλλες. Εκείνο το μεσημέρι που έβαλα το πρώτο επεισόδιο του Handmaid’s Tale βάρυνε όλη την υπόλοιπη μέρα. Γιατί πολύ απλά δεν ήταν μόνο ένα επεισόδιο. Σχεδόν όλη η σεζόν εθεάθη μέχρι το βράδυ που είχα κανονίσει έξοδο, αλλά αυτή κατέληξε να ξεκινήσει με βαρύ κλίμα, όντας φανερά επηρεασμένη από το περίεργο και συναισθηματικά φορτισμένο story.

H Margaret Atwood έκανε εξαιρετική δουλειά το 1985 στην αποτύπωση της ιστορίας στο ομώνυμο βιβλίο και το Hulu το μόνο που έμενε να κάνει είναι να πάρει μία έτοιμη επιτυχία και να την αποδώσει τίμια στη μικρή οθόνη. Και το έκανε με την επιλογή μίας συγκλονιστικής Elisabeth Moss στον ρόλο της πρωταγωνίστριας. Η Moss είναι από τα φυσικά ταλέντα του χώρου. Τις ηθοποιούς που παίζουν με όλο τους το σώμα τους ρόλους τους και που ο πραγματικός τους εαυτός χάνεται μπροστά στους ήρωές τους.

the handmaids tale 4i sezon9

Το story, λοιπόν, θέλει τα επίπεδα γονιμότητας στον κόσμο να έχουν πέσει δραματικά λόγω της περιβαλλοντικής ρύπανσης και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Μία κυβέρνηση που ουσιαστικά λειτουργεί ως αίρεση -Gilead- αποφασίζει να υποτάξει τις γυναίκες, να κλέψει αυτές που είναι γόνιμες και να τις μοιράσει σε σπίτια πλούσιων και ιεραρχικά ανώτερων οικογενειών για να γεννήσουν τα παιδιά που οι σύζυγοί τους αδυνατούν. Ζουν ως σκλάβες, δεν έχουν δικαιώματα και αποτελούν ιδιοκτησία του εκάστοτε άντρα, παίρνοντας κάθε φορά κι ένα νέο όνομα, ανάλογα με το σε ποιου το σπίτι τους στέλνουν. Γεννούν ένα παιδί, τους το παίρνουν κι έπειτα μεταφέρονται στον επόμενο για να συνεχίσουν τη διαδικασία. Λες και πρόκειται για μία τόσο φυσιολογική και αποδεκτή κατάσταση.

Η June Osborne, όμως, δεν έχει καμία διάθεση να το αφήσει να περάσει έτσι. Ούτε για την ίδια, ούτε για το παιδί της, ούτε και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά που αναγκάζονται να μεγαλώνουν σε αυτό το φαύλο σύστημα. Βάζει την οξυδέρκειά της να δουλέψει και κινεί τα νήματα της επανάστασης που καιρό έπρεπε να συμβεί, φτάνοντας να σώσει τα παιδιά της Gilead. Εκεί ήταν που μας άφησε το φινάλε της 3ης σεζόν τον περασμένο Αύγουστο. Να περιμένουμε πότε και πώς θα πέσει αυτό το αηδιαστικό σύστημα που ψυχοπλακώνει τα κινηματογραφικά μας βράδια από το 2017.

Σύμφωνα με το Indie Wire, η 4η σεζόν θα αργήσει λίγο περισσότερο από τα συνηθισμένα και θα φτάσει μέσα στο 2021 χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής μία συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτό που έχουμε είναι το teaser που κυκλοφόρησε χτες για να μας υποβάλει ξανά στην ατμόσφαιρα και να μας δώσει κάτι όσο αναμένουμε τη συνέχεια.

«Μην προσπαθείτε να μαντέψετε τι θα γίνει. Δεν έχει νόημα. Δε θα μπορείτε να ξέρετε τι συμβαίνει. Αυτή είναι η ομορφιά της σειράς», είπε ο showrunner του Handmaid's Tale, Bruce Miller.