Πέντε προτάσεις για εσένα που συνεχίζεις την τηλεργασία και το καλοκαίρι

Πέντε προτάσεις για εσένα που συνεχίζεις την τηλεργασία και το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι είναι αναμφίβολα διαφορετικό. Για την ακρίβεια, πέρυσι αυτή την εποχή δεν θα μπορούσες καν να φανταστείς ότι θα περνούσες το καλοκαίρι του 2020 σε καθεστώς… τηλεργασίας.

Τι και αν κάποιες από τις φίλες σου έχουν επιστρέψει ήδη από τα τέλη του περασμένου μήνα στα γραφεία και τις εταιρείες τους; Εσύ συνεχίζεις να εργάζεσαι από το σπίτι και να κινείσαι σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Διότι εκτός από την τηλεργασία, εξακολουθείς να απολαμβάνεις απογευματινούς περιπάτους στη γειτονιά σου και να περνάς τα καλοκαιρινά σου πρωινά πίνοντας τον τέλειο, σπιτικό freddo με Nescafé Azera Espresso -και όχι τρέχοντας να προλάβεις το λεωφορείο ή τεστάροντας τα όρια της υπομονής σου, κάπου στην Κηφισίας ή την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Η άνοιξη από το καλοκαίρι όμως, διαφέρουν πολύ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να αλλάξεις κάποιες από τις καθημερινές συνήθειες που είχες αποκτήσει το περασμένο διάστημα εντός ή να υιοθετήσεις νέες. Στην περίπτωση που έχεις ανάγκη από έμπνευση και αισθάνεσαι ότι η καθημερινότητά σου χρειάζεται οπωσδήποτε ανανέωση, τότε μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω διατροφικά και lifestyle tips, τα οποία ακολουθούμε πλέον όλες εμείς που συνεχίζουμε την τηλεργασία και το καλοκαίρι.

#1 Δροσιστικό πρωινό στο μπαλκόνι

Αν θέλεις να δίνεις ακόμη μεγαλύτερη αξία σε κάθε ημέρα του φετινού καλοκαιριού, τότε μην ξυπνάς… πέντε λεπτά πριν το πρώτο video call. Ναι, ο ύπνος είναι απολαυστικός, όμως ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση θα σου προσφέρει το να σηκωθείς μία ή μισή ώρα προτού ανοίξεις το laptop, για να πιεις έναν δροσιστικό freddo με Nescafé Azera Espresso στο μπαλκόνι και να αναζωογονηθείς από την πρωινή δροσιά. Φυσικά, το ενδεχόμενο να ξυπνάς νωρίτερα για να τρως το πρωινό σου βλέποντας τη σειρά με την οποία σε πήρε ο ύπνος στον καναπέ το προηγούμενο βράδυ ή το σενάριο του να επιδίδεσαι κάθε πρωί πριν την τηλεργασία σε ανελέητο σκρολάρισμα στα social media, απλώς δεν «παίζουν».

#2 Βγάλε στην επιφάνεια τον barista που κρύβεις μέσα σου

Το πρωινό άραγμα, το καλοκαιρινό δροσιστικό morning glory στο μπαλκόνι, μας οδηγεί στη δεύτερη συμβουλή της λίστας μας και ενδεχομένως στο highlight της καλοκαιρινής μας ρουτίνας: Τον τέλειο σπιτικό freddo. Ναι, μπορείς να πίνεις κάθε ημέρα τον αγαπημένο σου freddo στην άνεση του σπιτιού σου, χωρίς -φυσικά- να χρειάζεται να παραγγέλνεις απ’ έξω. Για την ακρίβεια, μία από τις καλοκαιρινές συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσεις αυτό το καλοκαίρι, είναι να μάθεις να φτιάχνεις μόνη σου το ρόφημα που αγαπάς.

Κι όμως, αρκούν λίγα και απίστευτα απλά βήματα για να βγάλεις στην επιφάνεια τον barista που κρύβεις μέσα σου! Για την ακρίβεια, για να φτιάξεις τον τέλειο freddo espresso στο σπίτι, θα τοποθετήσεις σε ένα ποτήρι ή ένα σέικερ 60ml ζεστό νερό, δύο παγάκια και δύο κουταλιές Nescafé Azera Espresso και θα ανακατέψεις με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί ο αφρός. Στη συνέχεια, θα βάλεις σε ένα άλλο ποτήρι (ιδανικά χαμηλό) τέσσερα παγάκια για το σερβίρισμα και θα προσθέσεις τον καφέ σου. Τόσο εύκολα!

NESCAFE QUEEN 1

Η συνταγή για τον τέλειο, σπιτικό freddo cappuccino είναι επίσης πανεύκολη. Αρκεί να δεις αυτό το how to βίντεο που βρήκαμε στο YouTube και να την ετοιμάσεις σε χρόνο «ντετέ» -και μάλιστα, όπως ακριβώς θα την έφτιαχνε ετοίμαζε ένας barista! Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο σπιτικός σου freddo cappuccino από το μοναδικό χαρμάνι από εκλεκτούς κόκκους καφέ 100% Αrabica του Nescafé Azera Espresso, θα έχει βελούδινη κρέμα, τέλεια γεύση, γεμάτο σώμα, πλούσια υφή και έναν πραγματικά πλούσιο αφρό.

#3 After work βουτιές

Το καλοκαίρι είναι εδώ και δεν πρέπει να αφήσεις τις όμορφες στιγμές του να γλιστρήσουν από τα χέρια σου. Αντί για περιπάτους στη γειτονιά σου και τα πάρκα της πόλης ή επισκέψεις στο γυμναστήριο, δοκίμασε να πηγαίνεις στο εξής για απογευματινές βουτιές στη θάλασσα, έπειτα από την τηλεργασία. Φτιάξε στο σπίτι τον τέλειο freddo σου, τοποθέτησέ τον σε μία κούπα-θερμός για να παραμείνει δροσερός και πήγαινε σε μια παραλία για να απολαύσεις την αύρα της θάλασσας και να χαλαρώσεις, βλέποντας τον ήλιο να «βυθίζεται» στη θάλασσα. Ακόμη και αν δεν θέλεις να βουτήξεις, μπορείς απλώς να ξαπλώσεις στην άμμο και να «αποσυμπιέσεις» το μυαλό σου από το άγχος της τηλεργασίας.

NESCAFE QUEEN 2

#4 Προσπάθησε να ελέγξεις το ενοχλητικό τσιμπολόγημα

Αν το γεγονός ότι εξακολουθείς να εργάζεσαι από το σπίτι, σε κάνει να νιώθεις ότι δεν φροντίζεις όσο θα ήθελες τον εαυτό σου και συγκεκριμένα, τη διατροφή σου, τότε ενδεχομένως χρειάζεται να κάνεις μερικές αλλαγές στο διατροφικό σου μενού. Κακά τα ψέματα. Το συνεχές τσιμπολόγημα είναι ένα πρόβλημα που όλες αντιμετωπίσαμε στην τηλεργασία -και πολλές από εμάς, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε. Κάθε λίγο και λιγάκι, σηκωνόμασταν από το γραφείο ή τον καναπέ για να… τσιμπήσουμε κάτι και κάπως έτσι, στο τέλος της ημέρας καταλήγαμε να νιώθουμε «τύψεις». Φυσικά και είναι σημαντικό να τρέφεσαι σωστά και αρκετά όσο εργάζεσαι, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Η λύση για το τσιμπολόγημα, λοιπόν, είναι να γεμίσεις το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά, να βάλεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου υγιεινά σνακ, «πλούσια» σε φυτικές ίνες και φυσικά, να έχεις πάντα δίπλα σου ένα γυάλινο μπουκάλι με νερό -το οποίο και θα γεμίζεις ξανά και ξανά.

NESCAFE QUEEN 3

#5 Αντιμετώπισε το FOMO, κάνοντας δροσιστικά διαλείμματα με τις φίλες σου

FOMO ή fear of missing out. Όλες μας το έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας και ακόμη περισσότερο το αισθανόμαστε τώρα εμείς, που συνεχίζουμε την τηλεργασία. Ο φόβος του να μην χάνεις στιγμή, η ανάγκη να γνωρίζεις συνεχώς τι «παίζει», τι κάνουν οι φίλες σου και το άγχος που αισθάνεσαι όταν βλέπεις τα posts και τα stories των φίλων σου, που συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους εκτός, σε κάνουν συχνά να δυσφορείς.

Αντί να «παλεύεις» με το FOMO και να είσαι πάντα «συνδεδεμένη», λοιπόν, προσπάθησε να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα, «καλωσορίζοντας» στη ζωή σου το JOMO (joy of missing out), δηλαδή τη χαρά του να μένεις εκτός. Απόλαυσε το σπίτι σου και μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι φίλες σου ή όλα όσα «παίζουν» στην πόλη -και τα οποία νομίζεις πως χάνεις. Οι φίλες σου θα είναι εκεί για εσένα, ακόμη και αν δεν τις βλέπεις τόσο συχνά όσο θα ήθελες το τελευταίο διάστημα. Για να περιορίσεις το άγχος που ενδεχομένως αισθάνεσαι λόγω του ότι συνεχίζεις να εργάζεσαι από το σπίτι, προσπάθησε να κάνεις μικρά και συχνά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της τηλεργασίας για να επικοινωνείς (έστω και με μερικά GIFs ή ηχητικά μηνύματα) με τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή να κάνεις με τις φίλες σου ολιγόλεπτες βιντεοκλήσεις για να απολαμβάνεις τον τέλειο, σπιτικό σου freddo με Nescafé Azera Espresso και να μαθαίνεις τα νέα τους.

NESCAFE QUEEN 4

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις για να βελτιώσεις τη νέα σου καθημερινότητα, το σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να αφήσεις το καλοκαίρι να σε προσπεράσει. Φρόντισε τη διατροφή σου για να νιώθεις αυτοπεποίθηση, προσπάθησε να πηγαίνεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στη θάλασσα και βγάλε την barista που κρύβεις μέσα σου, για να απολαμβάνεις τα πιο χαλαρωτικά και δροσιστικά πρωινά και απογεύματα στο σπίτι και να κάνεις την καλοκαιρινή τηλεργασία «παιχνιδάκι».

#NescaféAzera #BeYourOwnBarista #TeleiosFreddoStoSpiti

Sponsored by Nescafé