10 ταινίες που χρειάστηκαν «άπειρα» χρόνια για να φτάσουν στο σινεμά

Νατάσσα Σχοινά
10 ταινίες που χρειάστηκαν «άπειρα» χρόνια για να φτάσουν στο σινεμά

Υπάρχει μεγάλη διαδικασία πίσω από τον κινηματογράφο, αλλά αυτές οι ταινίες το «τράβηξαν» αρκετά.

Μία ταινία έχει μεγάλη διαδικασία για να φτιαχτεί. Κι όταν λέμε μεγάλη, εννοούμε το κάθε γράμμα της λέξης. Δεν είναι μόνο οι μήνες κατά τους οποίους γυρίζεται, αλλά όλα όσα έχουν ακολουθηθεί πριν φτάσουμε στην πραγμάτωση της ταινίας, πριν ανοίξουν οι κάμερες κι αρχίσει η καταγραφή των σκηνών.

Αρχικά, είναι η σύλληψη της ιδέας. Αυτή μπορεί να είναι εντελώς αυθόρμητη και μετά να πραγματωθεί ή ο creator να θέλει να φτιάξει μία ταινία και να αφιερώσει πολύ καιρό για να βρει το κατάλληλο concept. Όλες οι ανάλογες λεπτομέρειες εξαρτώνται από πολλά πράγματα ανάμεσα στα οποία και η τύχη. Το team που θα αναλάβει την παραγωγή, οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν, η εταιρεία που θα τη διανέμει στους κινηματογράφους, η κατάλληλη προώθηση, κλπ, είναι στάδια που δε γίνεται να υπολογίσεις ακριβώς, ειδικά αν είσαι τελειομανής και δε θες να κάνεις εκπτώσεις στο δημιούργημά σου.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες μία ταινία έχει χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο διάστημα από το συνηθισμένο και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη στιγμή της αρχικής ιδέας μέχρι να τη δούμε τελικά στο σινεμά.

Συγκεντρώσαμε 10 από αυτές και θα τις δεις στην παρακάτω gallery.