Τι συμβαίνει όταν ένα έντυπο χαρακτηρίζει μία μελλοντική Βασίλισσα ως… «plus size»;

Τι συμβαίνει όταν ένα έντυπο χαρακτηρίζει μία μελλοντική Βασίλισσα ως… «plus size»;

Άραγε έπεσαν μηνύσεις;

Ζούμε σε περίεργες και ίσως επικίνδυνες εποχές, γεγονός φυσικά που απορρέει από το ότι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε σωστά και με φειδώ τις ελευθερίες που μας έχουν δοθεί ή καλύτερα προσφερθεί, από ανθρώπους που πραγματικά κόπιασαν γι’ αυτές. Μία από αυτές είναι η ελευθερία του λόγου, η οποία είναι ίσως ό, τι σημαντικότερο έχει επιτευχθεί στην ιστορία των κοινωνιών και παράλληλα η μεγαλύτερη παγίδα όταν συνδυάζεται με ημιμάθεια.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μία είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου με έβαλε σε σκέψεις, για τα όρια του λόγου και κυρίως των χαρακτηρισμών προς τους άλλους. Διότι είναι θεμιτό να λέμε την άποψή μας, αλλά όχι πάντα και κυρίως όταν δεν μας την έχουν ζητήσει.

Στο διά ταύτα τώρα: Η Βασίλισσα της Ολλανδίας, Maxima, φωτογραφήθηκε μαζί με την 16χρονη κόρη της και διάδοχο του θρόνου Amalia, για το εξώφυλλο του περιοδικού CARAS το οποίο κυκλοφορεί σε Ισπανία και Πορτογαλία. Η λεζάντα που συνόδευε το εξώφυλλο έγραφε το εξής: «H Amalia, η μεγαλύτερη κόρη της Maxima, μας δείχνει με υπερηφάνεια το plus size look της». Φαίνεται όμως ότι το κοινό δεν εκτίμησε και τόσο πολύ τον χαρακτηρισμό «plus size» με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη αντιδράσεις, ιδίως από την πλευρά της Αργεντινής η οποία είναι και η χώρα καταγωγής της Maxima. Δημοσίευμα «επικίνδυνο» και «ασεβές» το χαρακτήρισαν και ίσως να μην είχαν άδικο.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του περιοδικού, έδωσαν τη δική τους οπτική επί του θέματος με μία επίσημη δήλωση: «Με το εξώφυλλο αυτό προσπαθήσαμε να πολεμήσουμε το στίγμα με το οποίο ζουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέματα με την εικόνα του σώματός τους», είπαν.

Βέβαια η συγκεκριμένη 16χρονη κοπέλα, δεν έχει αναφερθεί ποτέ δημόσια στο βάρος της, κάτι που αυτομάτως αφαιρεί το δικαίωμα από κάποιους να το σχολιάσουν. Σε κάθε περίπτωση το να αποκαλείς μία έφηβη δημόσια «plus size» χωρίς την άδειά της, είναι τεράστιο φάουλ.

Δες την παρακάτω gallery: