Νύχτες Πρεμιέρας 2020: Πού θα δοθεί το «Βραβείο Κοινού Fischer»;

Νύχτες Πρεμιέρας 2020: Πού θα δοθεί το «Βραβείο Κοινού Fischer»;

Τρία κινηματογραφικά αριστουργήματα που αξίζουν την ψήφο μας. 

Μια σκέψη που πάντα με έκανε να αισθάνομαι έναν ενθουσιασμό για το φθινόπωρο, αυτή δεν ήταν άλλη από την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Αν είσαι σινεφίλ, μπορείς να καταλάβεις ακριβώς το συναίσθημα. Ακόμη και αν δεν είσαι όμως, σίγουρα έχεις βιώσει κάποια στιγμή τον ρομαντισμό του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και έχεις νιώσει το πώς οι κινηματογραφικές αυτές βραδιές, μετατρέπουν το φθινόπωρο στην πόλη σε μία ξεχωριστή εμπειρία.

Αυτό το διαφορετικό φθινόπωρο, λοιπόν, έχω ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, να απολαύσω τις Νύχτες Πρεμιέρας 2020 και να αξιοποιήσω με τον πλέον ποιοτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο τον χρόνο μου στα θερινά σινεμά της πόλης. Θέλω να καθίσω αναπαυτικά κάτω από τα αστέρια και με μία δροσερή Fischer στο χέρι, να δώσω και φέτος ραντεβού με τους αγαπημένους μου πρωταγωνιστές, σκηνοθέτες και κριτικούς για να «ταξιδέψουμε» όλοι μαζί όσο αι μακριά μπορεί να μας πάει το σινεμά. Ακόμη και αν δεν προλάβω να δω στους θερινούς της Αθήνας όλες τις ταινίες που θέλω όμως, ξέρω πως μπορώ να τις παρακολουθήσω online στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να περάσεις και εσύ λίγο πιο ποιοτικό χρόνο στην πόλη αυτό το φθινόπωρο και να μετατρέψεις απλές στιγμές σε ξεχωριστές - και δη ρομαντικές - εμπειρίες, ρίξε μία ματιά στις προτάσεις μου για το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τρία κινηματογραφικά αριστουργήματα που κατά την άποψή μου, αξίζουν την ψήφο μας για το «Βραβείο Κοινού Fischer». Διότι και φέτος η Fischer, η οποία στηρίζει για ακόμη μία χρονιά έμπρακτα το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε μέσα από τις ψήφους μας την καλύτερη ταινία του Φεστιβάλ. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να μπούμε στο www.fischeraudienceaward.aiff.gr και να ψηφίσουμε ηλεκτρονικά την αγαπημένη μας ταινία, καθώς φέτος, και στα πλαίσια του socializing responsibly, η ψηφοφορία θα γίνει online!

Ναι, it's about taste, όλα δηλαδή είναι θέμα γούστου - είτε πρόκειται για την αγαπημένη σου μπίρα, είτε για τις ταινίες που προτιμάς να βλέπεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια must που αξίζει να δεις και να απολαύσεις στις «Νύχτες Πρεμιέρας», έως τις 4 Οκτωβρίου, online ή σε επτά από τους πλέον εμβληματικούς, ανοιχτούς κινηματογράφους της Αθήνας: Από την Αίγλη Ζαππείου στο Cine Άνεσις και από το Cine Αθηναία στο Cinema Riviera, το Τριανόν, τον θερινό κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και τον κινηματογράφο Στέλλα! Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να πάρεις μία «γεύση» από όλα όσα μπορείς να παρακολουθήσεις τις επόμενες ημέρες!

hmeresssss

Πώς να μην ερωτευτείς με «16 φορές άνοιξη»;

Μία ιδιαίτερη ταινία η οποία αναμένεται να μας θυμίσει την αθωότητα της εφηβείας και του πρώτου έρωτα - ακόμη και αν δεν είναι άνοιξη. Ηρωίδα της ταινίας είναι η 16χρονη Σουζάν η οποία ερωτεύεται έναν 35χρονο ηθοποιό και ζει μαζί του έναν ιδιαίτερο έρωτα. Η νεαρή Σουζάν αισθάνεται ότι έχει μεγαλώσει πριν την ώρα της και πως… βαριέται αφόρητα την καθημερινότητά της. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον καλλιτέχνη. Αν τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να θέλεις να δεις το «16 φορές άνοιξη», τότε τι είναι; Θα παρακολουθήσεις την ταινία και θα κρίνεις μόνη σου αν καλύπτει τα γούστα σου και συνεπώς, αν αξίζει την ψήφο σου για το «Βραβείο Κοινού Fischer».

Πότε και πού θα τη δεις: Στις 30/9/2020 στις 19.30 στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος). Η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη για προβολή και στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.



Επιλέγοντας να δούμε «Παραμύθια με άσχημο τέλος»

Γιατί να προτιμήσεις να δεις στη μεγάλη οθόνη παραμύθια που έχουν άσχημο τέλος; Διότι ενδεχομένως θα έχουν κάποιο «μάθημα» να σου δώσουν. Η ταινία «Παραμύθια με άσχημο τέλος» των αδελφών Νταμιάνο και Φάμπιο Ντ' Ινοσέντσο κέρδισε την Αργυρή Άρκτο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου και μας «ταξιδεύει» σε ένα προάστιο της Ρώμης για να μας υπενθυμίσει ότι τα φαινόμενα συχνά απατούν και πως - δυστυχώς - σε πολλές περιπτώσεις, «αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».

Πότε και πού θα τη δεις: Στις 2/10/2020 στις 22.45 στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και online, στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.



«Φρονιμίτης» και «ταξιδεύουμε» στη Βόρεια Κίνα

Τέλος, μία ακόμη ταινία που ξεχωρίζει - κατά την άποψή μου - στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» και την οποία μπορείς να ψηφίσεις για το «Βραβείο Κοινού Fischer», είναι ο «Φρονιμίτης». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο δράμα χαρακτήρων που αφηγείται την ιστορία δύο ετεροθαλών αδελφών, με φόντο μια μυστηριακή, παραθαλάσσια περιοχή της Βόρειας Κίνας. Στην ταινία το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα και ένας πονόδοντος, ένας φόνος και μεταξύ άλλων ένα παράξενο ερωτικό τρίγωνο, φέρνουν στη μεγάλη οθόνη την ανατροπή.

Πότε και πού θα τη δεις: Την 1η Οκτωβρίου 2020 στις 22.45 στον κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) και στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».



Το ποια ή ποιες ταινίες θα επιλέξεις, λοιπόν, να παρακολουθήσεις φέτος στους θερινούς κινηματογράφους της πόλης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» ή online, στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ, εξαρτάται από τα προσωπικά σου γούστα. Άλλωστε, it's about taste! Το σημαντικό είναι πως όσο διαφορετικό και αν είναι το φετινό φθινόπωρο, έχουμε και φέτος την ευκαιρία να το απολαύσουμε στην πλέον σινεφίλ εκδοχή του και να αναδείξουμε με τις ψήφους μας την καλύτερη ταινία του αγαπημένου μας Φεστιβάλ. Η διαδικτυακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ www.fischeraudienceaward.aiff.gr και η Fischer μας περιμένουν να κάνουμε τις νέες μας φιλμικές εξορμήσεις… τηρώντας φυσικά τις απαραίτητες αποστάσεις και πάντα με την ασφάλεια σε πρώτο πλάνο!

Καλό φεστιβάλ να έχουμε!

#FischerBeer #ItsAboutTaste #StarringFischer#aiff26 #aiff2020 #AIFF #AthensInternationalFilmFestival