Βραβεία Όσκαρ (2010 - 2020): Οι ταινίες που απέσπασαν το χρυσό αγαλματίδιο

Βραβεία Όσκαρ (2010 - 2020): Οι ταινίες που απέσπασαν το χρυσό αγαλματίδιο

Όλη η περασμένη δεκαετία μέσα από 10 κινηματογραφικά βίντεο.

Τρεις μέρες πριν, η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ ανακοινώθηκαν μέσω ενός διαδικτυακού γεγονότος. Η Priyanka Chopra και ο Joe Jonas βρέθηκαν να παρουσιάσουν τους φιναλίστ μίας ιδιαίτερης χρονιάς που κατά βάση είχε έναν τελικό απολογισμό με το κοινό κλεισμένο στο σπίτι.

Λίγοι ήταν οι μήνες που μπορέσαμε να επισκεφτούμε κάποια κινηματογραφική αίθουσα για να δούμε ταινία λόγω της καραντίνας και των περιορισμών. Πολλές, μάλιστα, για να μην πηγαίνουν από αναβολή σε αναβολή, είδαν τον δρόμο της κυκλοφορίας τους κατευθείαν σε ένα online πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση και με τις όποιες δυσκολίες, φτάσαμε στα τέλη της κινηματογραφικής χρονιάς. Η τελετή των βραβείων Όσκαρ έχει οριστεί για τις 26 Απριλίου, μία ημερομηνία πολύ πιο αργά ημερολογιακά από τις προηγούμενες χρονιές. Πολλές είναι οι παραγωγές που ξεχώρισαν. Άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο, όμως, κατάφεραν, τελικά, να δημιουργήσουν τη λίστα με τους φιναλίστ.

Μπορεί να περιμένουμε να περάσει ο καιρός και να φτάσει η βραδιά της γιορτής του κινηματογράφου, ωστόσο, είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα refresh με τις ταινίες που κατάφεραν να αποσπάσουν το χρυσό αγαλματίδιο μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Άλλωστε, ποτέ δεν είναι κακή στιγμή για έναν μαραθώνιο ταινιών.

Πάμε, λοιπόν:

2010: The Hurt Locker



2011: The King's Speech



2012: The Artist



2013: Argo



2014: 12 Years A Slave



2015: Birdman



2016: Spotlight



2017: Moonlight



2018: The Shape of Water



2019: Green Book



2020: Parasite