9 πράγματα που χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνεις πριν πας διακοπές

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
9 πράγματα που χρειάζεται οπωσδήποτε να κάνεις πριν πας διακοπές

Γιατί μπορεί η λαχτάρα σου για διακοπές να είναι μεγάλη, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να οργανώσεις για να γίνει πραγματικά αξέχαστο το ταξίδι σου (χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!).

Ένα από τα καλά των διακοπών είναι ότι βγαίνεις από την σκληρή καθημερινότητα και μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να εξαφανιστείς. Έτσι απλά!

Εάν με ρωτάς, μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή είναι αυτή η στιγμή που κλείνεις πίσω σου την πόρτα και δεν σε νοιάζει τίποτ' άλλο παρά μόνο το πώς θα περάσεις καλά και θα ξεκουραστείς στο ταξίδι σου! Αυτή η απομάκρυνση από τον αυτοματισμό των καθημερινών εργασιών και η ανάγκη για εξερεύνηση ενός νέου μέρους κάνει τον κόσμο να μοιάζει πιο όμορφος, η ψυχή σου σα να χαμογελά πλατιά, ένα πράγμα!

Κι επειδή είμαι κι εγώ μια από εκείνες που μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι τις διακοπές και ανυπομονούν για την μεγάλη απόδραση, συγκέντρωσα σε αυτό το άρθρο 9 πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε οπωσδήποτε προκειμένου να έχουμε ξέγνοιαστες και απολαυστικές ημέρες και νύχτες όσο λείπουμε από το σπίτι.

Σου αρέσει να ταξιδεύεις; Η έρευνα αυτή θα σε ενθουσιάσει

Είτε προτιμάς να χαλαρώνεις σε ένα all-inclusive θέρετρο, είτε να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα σε κάποιο νησί, ακόμη και να κάνεις πεζοπορία ή περιηγήσεις στα αξιοθέατα μιας νέας πόλης, η προετοιμασία που πρέπει να κάνεις μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το ταξίδι σου είναι η ίδια.

1.Οργάνωσε τα γεύματά σου

geymata

Εκτός από την διατροφή που μπορείς να ακολουθήσει για να είσαι fit πριν βγεις στην παραλία, ένα σημαντικό στοιχείο που δεν πρέπει να αμελείς πριν τις διακοπές είναι τα πράγματα που θ΄αφήσεις στο ψυγείο σου. Γιατί αν λείψεις 1-2 εβδομάδες από το σπίτι, τα φρούτα και τα λαχανικά που θα μείνουν, σίγουρα κατά την επιστροφή σου θα έχουν χαλάσει. Συνεπώς φρόντισε τα ψώνια που θα κάνεις μια εβδομάδα πριν να είναι με υλικά και τρόφιμα που θα καταναλωθούν μέχρι να φύγεις.

2. Πάρε όλες τις ταξιδιωτικές οδηγίες που χρειάζεσαι για τον προορισμό σου

odigies

Πριν επισκεφθείς έναν νέο προορισμό καλό θα είναι να έχεις συλλέξει όλα τα στοιχεία που θα κάνουν το ταξίδι σου μοναδικό. Καταλύματα, αξιοθέατα, εστιατόρια που μπορείς να φας καλό φαγητό, μαγαζιά για να ψωνίσεις σουβενίρ και τοπικά προϊόντα, παραλίες, εκκλησίες και όλα όσα θέλεις να εξερευνήσεις.

3. Εξασφάλισε ποιος θα κρατήσει το κατοικίδιό σου όσο θα λείπεις

Μείζον θέμα! Αν πηγαίνεις σε ένα κατάλυμα που δεν επιτρέπονται κατοικίδια θα πρέπει να βρεις asap μια λύση για το πού θα φιλοξενηθεί όσο εσύ θα λείπεις. Η επιλογή δεν είναι εύκολη καθώς δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να το αφήσουν σε ένα οικείο πρόσωπο (τόσο δικό τους όσο και των μικρών τους φίλων). Όπως και να 'χει είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσεις άμεσα.

4. Συγκέντρωσε όλα τα ονόματα των συνεργατών που πρέπει να ενημερώσεις για την απουσία σου

Όσο θα λείπεις οι υποχρεώσεις στη δουλειά θα τρέχουν (όπως πάντα). Και μπορεί εσύ να είσαι διακοπές όμως οι άλλοι εργάζονται κανονικά. Για να μην αφήσεις εκκρεμότητες και για να είσαι σίγουρη πως δεν θα σου αποσταλεί κάποιο σημαντικό mail που πρέπει οπωσδήποτε να διαχειριστείς (και μάλιστα άμεσα), φτιάξε μια λίστα με τους συναδέλφους/συνεργάτες που πρέπει να ενημερώσεις για την απουσία σου.

5. Φτιάξε μια λίστα με τραγούδια ή ταινίες που μπορείς ν'ακούς/βλέπεις στο ταξίδι σου

ταχιδι

Είτε ταξιδεύεις με αυτοκίνητο, πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο, πάντα θα ευγνωμονείς τη στιγμή που έφτιαξες αυτή τη λίστα! Θα είναι η συντροφιά σου στο ταξίδι (όσο κοντινό ή μακρινό κι αν είναι) καθώς συνδυαστικά μ' ένα βιβλίο θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να περάσει η ώρα πιο γρήγορα -και κυρίως- ευχάριστα.



6. Κάνε όλα τα απαραίτητα ψώνια που χρειάζεσαι για τις διακοπές

Μαγιό, πετσέτα, αντηλιακά, ρούχα, αξεσουάρ, ένα καινούριο βιβλίο, μάσκα, βατραχοπέδιλα, είδη από το φαρμακείο για τα ατυχήματα, αντικουνουπικά, καλλυντικά... Όλα μπορούν να χωρέσουν σε μια βαλίτσα διακοπών. Όταν είναι και καινούρια; Ακόμα καλύτερα!

7. Κάνε μια λίστα με τα απαραίτητα που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου

valitsa diakopon

Την τελευταία στιγμή όλο και κάτι ξεχνάμε που -συνήθως- είναι και απαραίτητο. Οι λίστες είναι οι αγαπημένες μου γιατί με γλυτώνουν από όλα όσα ξεχνώ να βάλω στη βαλίτσα ακόμη και την τελευταία στιγμή που γυρίζω γύρω γύρω μέσα στο σπίτι να δω αν ξέχασα κάτι (αστεία εικόνα, ξεκάθαρα!). Για να μη γίνεις λοιπόν σαν εμένα, φτιάξε λίστα με τα απαραίτητα!

8. Φρόντισε τα λουλούδια σου όσο θα λείπεις

Τα λουλουδάκια σου! Κι αυτά χρειάζονται φροντίδα και μάλιστα το καλοκαίρι, καθημερινή. Αν δεν έχεις κάποιον γείτονα, ή την μαμά σου να πηγαίνει να τα ποτίζει, φρόντισε να βάλεις αυτόματο πότισμα για να ξεγνοιάσεις (και να μην υποχρεώνεσαι σε κανέναν).

fyta7

9.Καθάρισε το σπίτι σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό όταν γυρνώντας από τις διακοπές (ταλαιπωρημένη) και βρίσκεις ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι. Η αίσθηση της κούρασης από την επιστροφή αλλά και η νοσταλγία των όσων πέρασες μπορούν τώρα να βρουν την γαλήνη τους σ΄ένα καθαρό και άνετο σπίτι. Άφησε τις βαλίτσες και απλώς ...ξεκουράσου!