Λιμένι Μάνης: Ο προορισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νησιά

Λιμένι Μάνης: Ο προορισμός που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα νησιά

Εκεί που ο χρόνος σταματάει και η ομορφιά σε γεμίζει.

Μπορεί στην Ελλάδα να μάθαμε ότι καλοκαίρι χωρίς νησί δεν είναι καλοκαίρι, ωστόσο στα χρόνια του κορονοϊού και της αβεβαιότητας, μπορεί αυτό το είδος καλοκαιριού να μείνει για λίγο στο «ράφι». Για αρκετούς που φοβούνται να επιβιβαστούν σε Ferry Boat ή αεροπλάνο, δόξα τω Θεώ η χώρας μας διαθέτει αρκετά μαγευτικά τοπία και παραλίες στην επαρχία, στα οποία μπορείς να βρεθείς οδηγώντας για 2-3 ώρες. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και το Λιμένι της μαγευτικής Μάνης.




limeni0



Από το όνομα και μόνο που θυμίζει ανορθόγραφο λιμάνι, προετοιμάζεσαι ότι δεν πρόκειται για κάποιο μέρος μακριά από τη παράλια, αλλά για ένα χωριό με βασικό χαρακτηριστικό τη θάλασσα. Σίγουρα τα καταγάλανα νερά τα οποία περιβάλλουν την περιοχή της Λακωνικής Μάνης αποτελούν ένα μοναδικό φαινόμενο, ωστόσο το βασικό χαρακτηριστικό του Λιμενίου αποτελεί η ξεχωριστή, πέτρινη αρχιτεκτονική του.

Λες και είσαι σε νησί αλλά με διαφορετικό ύφος και στυλ (ξέχνα τα λευκά σπίτια με τα γαλάζια παράθυρα των Κυκλάδων) στο Λιμένι και γενικότερα στις περισσότερες γύρω περιοχές, κάθε κτίσμα είναι κατασκευασμένο με τον ίδιο πετρόχτιστο τρόπο, γεγονός που σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις μπει στη χρονοκάψουλα και ταξίδεψες στον 19ο αιώνα.

Όλο το αφιέρωμα για το πανέμορφο Λιμένι μπορείς να το εξερευνήσεις στο ακόλουθο κείμενο!