Φωτιές στην Εύβοια: Οι άνθρωποι που μας συγκίνησαν είναι καλά στην υγεία τους!

Πατούλια Κατερίνα
Φωτιές στην Εύβοια: Οι άνθρωποι που μας συγκίνησαν είναι καλά στην υγεία τους!

Τι απέγινε με τα πρόσωπα που σημάδεψαν τις φωτιές στην Εύβοια και έκαναν την ψυχή μας χίλια κομάτια... 

Οι φωτιές συνέχίζουν να καίνε την Εύβοια για όγδοη ημέρα, παρότι τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα σήμερα και η πυρκαγιά ελεγχόμενη. Η αγωνία , ωστόσο, μας κρατά για μία ακόμα ημέρα μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης, σε ατελείωτο scroll στα social media και τα timelines των δικών μας ανθρώπων που δοκιμάζονται στα πύρινα μέτωπα. "Δικούς" μας ανθρώπους πλέον θεωρούμε και τα πρόσωπα εκείνα που έκαναν την καρδιά μας να χτυπά δυνατά και τα μάτια μας θολά από δάκρυα.

Ανάμεσα στις φλόγες, υπήρξαν άνθρωποι που έγιναν viral καθώς η μορφή τους τη στιγμή που οι φλόγες απειλούσαν τους ίδιους και τα σπίτια τους, αποτυπώθηκε από τον φωτογραφικό φακό και η αυθεντική αντίδρασή τους προκάλεσε έναν ωκεανό συναισθημάτων σε όλους μας.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως οι άνθρωποι αυτοί είναι όλοι καλά στην υγεία τους τουλάχιστον και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επόμενη ημέρα με ελπίδα.

Πώς να ξεπεράσεις το στρες και τον φόβο μετά την καταστροφή από τις φωτιές


https://www.instagram.com/p/CSWpaeFKvon/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το ηλικιωμένο ζευγάρι στο πλοίο από το Πευκί.

Ο κύριος Γιώργος Λιάκος με την κυρά- Παρισσώ και την όμορφη σκυλίτσα τους την Μπέλα, γύρισαν στο σπίτι τους στο Πευκί, λέει το ρεπορτάζ και ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας να είναι 100% αληθινή η είδηση αυτή.

Η φωτογραφία του ταλαιπωρημένου ζευγαριού μέσα στο πλοίο (μαζί τους ήταν και η κόρη τους, η οποία έσπευσε από την Αιφηψό να βοηθήσει) τη στιγμή που το Πευκί καιγόταν έγινε viral δια χειρός του φωτογράφου Κώστα Τσιρώνη.

Η κυρία Παναγιώτα

Στις κάμερες μίλησε και η κυρία Παναγιώτη Νουμίδη. Η 81χρονη που αποτυπώθηκε ανάμεσα στις φλόγες με τα μάτια κλειστά και το στόμα ανοιχτό τη στιγμή εκκένωσης στις Γούβες της Εύβοιας, μίλησε στις κάμερες και εξήγησε την ιστορία πίσω από την εικόνα αυτή:



«Δεν με ενδιαφέρει αυτό το πράγμα. Με ενδιαφέρει να σηκωνόμουν μια μέρα και να τα έβλεπα όλα όπως τα ήξερα. Δεν ήθελα προβολή. Τι να την κάνω; Με ενδιαφέρει να δείξουν ενδιαφέρον για τον τόπο... Ολη η Εύβοια έχει καεί», είπε η 81χρονη.

Η κυρία Παναγιώτα εξήγησε πως έχει καταγωγή μεν από την Αθήνα, αλλά η καταστροφή στην Εύβοια ήταν κάτι που τη συγκλόνισε.



Ο κύριος Θανάσης:

Ο κ. Θανάσης που έκλαιγε μαζί με τη δημοσιογράφο Ευλαμπία Ρέβη σε ζωντανή σύνδεση συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

Ο κύριος Θανάσης είναι καλά στην υγεία του σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ένα ακόμα κορίτσι που έγινε viral είναι η μικρή στο αυτοκίνητο τη στιγμή που η οικογένειά της έφευγε από την Εύβοια, από τον φακό του Γιώργου Μουτάφη.


https://www.instagram.com/tv/CSXhJDQoQnn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βαλεντίνα από τις Γούβες

Η Βαλεντίνα έγινε viral εντός και εκτός Ελλάδας με την περίφημη φωτογραφία όπου το κοριτσάκι έχει βγάλει το σώμα του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου και παρακολουθεί τη φωτιά να κατακαίει το χωριό της και να απειλεί το σπίτι της στις Γούβες.

valentina bild

Η Βαλεντίνα είναι καλά στην υγεία της και η περιπέτεια της οικογένειά της έγινε πρωτοσέλιδο στην Bild.


https://www.instagram.com/p/CSV84O_qyXz/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ας ελπίσουμε οι φωτιές να αποτελέσουν παρελθόν και για την Εύβοια άμεσα προκειμένου να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και η δράση για μια επόμενη μέρα με αχτίδες αισιοδοξίας.