Η ιστορική πισίνα της δεκαετίας του 1930 επαναπροσδιορίζεται σε ...πισίνα του μέλλοντος

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η ιστορική πισίνα της δεκαετίας του 1930 επαναπροσδιορίζεται σε ...πισίνα του μέλλοντος

Η εταιρία σχεδιασμού Snøhetta δημοσιοποίησε εικόνες ενός σύγχρονου τοπίου που μπορεί να αποτελέσει το νέο εβληματικό αξιοθέατο στο στο Arendal της Νορβηγίας.

Το ιστορικό λουτρό του λιμανιού Knubben στο Arendal της Νορβηγίας, σύντομα θα υποβληθεί σε έναν εντυπωσιακό επανασχεδιασμό που είναι λίγο διαφορετικός από μια παραδοσιακή ανακατασκευή. To σχέδιο εντυπωσιάζει!

Η εταιρία σχεδιασμού Snøhetta δημοσιοποίησε εικόνες ενός σύγχρονου και κομψού τοπίου που θα δώσει νέα πνοή στο αρχικό σχέδιο του 1937 από τον Ketil Ugland. Το αρχικό λουτρό του λιμανιού παραμένει εδώ και χρόνια κλειστό, αλλά κάποτε περιλάμβανε δημόσιες ανέσεις, όπως παιδική πισίνα, εξέδρα καταδύσεων κ.α. Αντί να αποκαταστήσει όλες αυτές τις εγκαταστάσεις, η εταιρεία σχεδίασε μια αφηρημένη τοπογραφία εμπνευσμένη από το γύρω λοφώδες τοπίο.

Η αψίδα του θριάμβου ντύθηκε στα λευκά για σημαντικό λόγο

Η εβληματική πισίνα θα συνεχίσει να περιλαμβάνει δημόσια προγράμματα όπως αμφιθέατρο, εστιατόρια και ορισμένους εσωτερικούς χώρους.


https://www.instagram.com/p/CSd_9mGjXci/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Καθώς γινόμαστε ολοένα και περισσότερο αστικοί, λαχταρούμε την επαφή με τη φύση», λέει η Snøhetta. «Το Knubben θα είναι ένας χώρος κοινωνικής συνάντησης που παρέχει μια αίσθηση εγγύτητας στη θάλασσα και θα χρησιμεύσει ως φόντο για μια πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών. Θα είναι ένα καταπραϋντικό σημείο κάτω από τον ήλιο, ένα κέντρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις και ένα μέρος για να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μετά από ένα παγωμένο μπάνιο, μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα», συνεχίζει η εταιρία.



Το σχέδιο που έχει ήδη προβλευθεί είναι ότι η νέα κατασκευή από σκηρόδερμα θα χτιστεί πάνω στο υπάρχον σκελετό. Οι αρχιτέκτονες αναζητούν τώρα πιο βιώσιμα υλικά για την δημιουργία του χώρου, που περιλαμβάνει υλικά και τεχνολογίες που θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Αυτός ο σύγχρονος σχεδιασμός πρόκειται να ανοίξει για το κοινό το 2024.

Δες στη Gallery που ακολουθεί την νέα ανα-κατασκευή της εμβληματικής πισίνας τη Νορβηγίας.