Home sweet home! 8 χόμπι για να περνάς δημιουργικά τον χρόνο σου στο σπίτι

Μαρία Ροδίτη
Home sweet home! 8 χόμπι για να περνάς δημιουργικά τον χρόνο σου στο σπίτι

Δοκίμασε νέα πράγματα και ανακάλυψε τις δεξιότητές σου!

Τρελαίνομαι για τον χειμώνα και το κρύο. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, μου αρέσει να φοράω το πιο χοντρό πουλόβερ μου, το παλτό μου και τον σκούφο μου και να παίρνω τους δρόμους. Υπάρχουν, ωστόσο, κι εκείνες οι μέρες που με «πλακώνει» το πάπλωμα. Κάτι Σαββατιάτικα απογεύματα, που ο καναπές μου μοιάζει ειδυλλιακός… Βαριέμαι, όμως, παρόλο που δεν θέλω να κουνηθώ από το σπιτάκι μου.

Και αυτό που κάνω… δεν μου αρέσει καθόλου. Κάθομαι και σκρολάρω στο διαδίκτυο, ενώ θα μπορούσα να κάνω χίλια δυο άλλα πράγματα.

KAKI DIATHESI HOBBY

Δεν είσαι σε καλό mood; 4 χόμπι που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Κορίτσια, πείτε τέλος στο κινητό και απολαύστε τον ελεύθερο χρόνο σας

Αλήθεια, έχεις υπολογίσει πόσες ώρες χάνεις καθημερινά πάνω από το κινητό σου να κάνεις scroll σε Instagram, Twitter και Facebook; Να ψάχνεις να δεις τι έκανε ο τάδε πρώην σου, πού είναι η συνάδελφος και γιατί φοράει αυτά που φοράει η φίλη από τον παιδικό σταθμό.

via GIPHY

Εντάξει, όλοι θα τα κάνουμε αυτά στα πλαίσια της καθημερινότητας. Η υπερβολή, όμως, σε χαλάει… Και -το βασικότερο όλων- σου στερεί «νέους ορίζοντες», τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις κάνοντας κάτι άλλο, πιο δημιουργικό.

Τι ακριβώς; Αυτά που θα σου παρουσιάσω παρακάτω.

Τα hobbies που θα κάνουν ενδιαφέρουσες τις μέρες σου στο σπίτι τον χειμώνα

#1 Πειραματίσου στην κουζίνα

Βρες συνταγές άλλων πολιτισμών ή την αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή που τόσο καιρό δίσταζες να μαγειρέψεις και… κάν’το! Ο χρόνος σου θα περάσει ευχάριστα, ενώ στο τέλος θα έχεις και γεμάτο στομάχι.

#2 Βρες την ηρεμία σου με τη yoga

Άσε το κινητό στην άκρη, σταμάτα να σκρολάρεις κι εκμεταλλεύσου αυτόν τον χρόνο που μένεις στο σπίτι για να γυμναστείς και να κάνεις διαλογισμό. Κάνε, λοιπόν, yoga! Βάλε YouTube tutorial, πάρε βαθιές ανάσες και απόλαυσέ το.

#3 Καινούρια γλώσσα- Γιατί όχι;

Μήπως το ΣΚ, που τουρτουρίζεις από το κρύο και δεν θες να βγεις από την κουβέρτα σου, να αρχίσεις να μαθαίνεις μια καινούρια γλώσσα; Σκέψου το!



#4 Ανάπτυξε τις ικανότητες γραφής σου

Γράψε τις σκέψεις σου, τις ιδέες που έχεις και προσπάθησε να βελτιώσεις τον τρόπο έκφρασης και γραφής σου. Έτσι, θα μπορείς να επικοινωνείς και πιο σωστά στα μηνύματα με τους φίλους και συγγενείς σου. Γιατί μην ξεχνάς… Μέσα από τον γραπτό λόγο -πολλές φορές- δημιουργούνται παρεξηγήσεις.

#5 Χαλάρωσε με το πλέξιμο

Το ήξερες ότι το πλέξιμο είναι χόμπι, που κινητοποιεί το μυαλό και προλαμβάνει το Αλτσχάιμερ; Αν, λοιπόν, θέλεις να έχεις σε εγρήγορση τον νου σου, να περνάς ευχάριστα μόνη σου τον χρόνο σου και να… σου μείνει και ένα ωραίο δημιούργημα, άρχισε να πλέκεις.

Μη φύγεις! Στην gallery θα δεις κι άλλα hobbies, που μπορείς να αρχίσεις τον χειμώνα στο σπίτι σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νιώθεις πως γκρινιάζεις συνεχώς; 3 τρόποι για να το περιορίσεις

Δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 15 life hacks που θα αλλάξουν τη ζωή σου μια για πάντα