House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

Νατάσσα Σχοινά
House of Gucci: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν δεις τη νέα ταινία του Ridley Scott

Η Lady Gaga και ο Adam Driver έχουν δημιουργήσει πολλές αξιώσεις στο κοινό που περιμένει να δει τις ερμηνείες τους.

Οι μήνες πέρασαν. Από εκεί που συζητούσαμε για τη μεταφορά της ιστορίας του Maurizio Gucci και της Patrizia Reggiani στη μεγάλη οθόνη, έχουμε φτάσει τώρα να μετράμε αντίστροφα τις μέρες -και τις ώρες- που θα καθίσουμε αναπαυτικά να δούμε το πολυαναμενόμενο δημιούργημα του Ridley Scott -Μονομάχος (2000), Το Βασίλειο των Ουρανών (2005), Blade Runner 2049 (2017)-.

Η πλοκή του House of Gucci

Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία και τη δολοφονία του Gucci από πληρωμένο δολοφόνο την ώρα που έφτασε στη δουλειά του στις 27 Μαρτίου του 1995. Μετά από δύο χρόνια, η σύζυγός του, Patrizia Reggiani, συνελήφθη, καθώς κρυβόταν πίσω από την ενορχήστρωση της δολοφονίας. Προδόθηκε από τη λέξη «paradeisos» που είχε γράψει στο ημερολόγιό της την ημέρα του εγκλήματος.



Ένα από τα κίνητρα που παρουσίασαν οι κατήγοροι στο δικαστήριο ήταν το ποσό της διατροφής. Η Patrizia έπαιρνε 500.000 δολάρια τον χρόνο μετά το διαζύγιό της, αλλά αν ο Gucci παντρευόταν τη νέα του σύντροφο, Paola Franchi, το ποσό θα έπεφτε στα μισά.

House of Gucci: Η συγκλονιστική, πραγματική ιστορία πίσω από την ταινία

Οι ηθοποιοί

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν αναλάβει η Lady Gaga -που δοκιμάστηκε στο A Star Is Born και ενθουσίασε κριτές και κοινό- και ο Adam Driver που θεωρείται ένας από τους ηθοποιούς που έχουν βάλει ψηλά τον πήχη ως προς το τι να περιμένουμε από εκείνον. Φωτεινό παράδειγμα η ταινία «Marriage Story» στο πλευρό της Scarlett Johansson.

Το υπόλοιπο γεμάτο αστέρες cast συμπληρώνεται από τους: Al Pacino, Jeremy Irons, Salma Hayek, Jared Leto, Jack Huston και Vincent Riotta, ανάμεσα σε άλλους.

house of gucci8

Το τρέιλερ

Το τρέιλερ που κυκλοφόρησε στα τέλη του Οκτωβρίου δείχνει πως ο σκηνοθέτης δεν έχει καμία πρόθεση να διστάσει στην παρουσίαση της Reggiani. Η Lady Gaga ξεδιπλώνει όλο τον κυνισμό της συζύγου του Gucci, ενώ η ίδια η ταινία είναι χτισμένη εξ ολοκλήρου πάνω στις δεκαετίες των 80s και 90s ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

«Αυτή η ταινία, ακριβώς λόγω της μόδας των 80s και των 90s, πρόκειται να είναι λίγο διαφορετικό. Ο κόσμος της μόδας ή αυτά τα fashion shows δεν έδειχναν και τόσο καλά. Κοιτάζεις στα μεγάλα παλτό και στα υπόλοιπα πράγματα και… Χμ. Οπότε είναι λίγο κιτς, αστείο, τραγική κωμωδία – μία σαπουνόπερα πολυτελείας. Με ένα τρελό cast, επίσης», είπε ο διευθυντής φωτογραφίας Dariusz Wolski τον Απρίλιο.



Η Salma Hayek έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Lady Gaga

Η Salma Hayek που στην ταινία υποδύεται τη φίλη – μέντιουμ της Reggiani, Pina Auriemma, εκθείασε τη Lady Gaga για τη δουλειά που έχει κάνει στον ρόλο της.

«Είναι απίστευτα ταλαντούχα, απίστευτα έξυπνη. Και πάνω σε όλα αυτά, έχει επιπλέον ικανότητες που δεν έχουν όλοι οι εξαιρετικοί ηθοποιοί, το οποίο είναι ότι είναι πολύ καλή με την προφορά. Φυσικά, έχει ένα εξαιρετικό αυτί. Αυτοσχεδιάζει απίστευτα και δεν μπορούν να το κάνουν όλοι αυτό. Πραγματικά ενσαρκώνει τον χαρακτήρα. Το επίπεδο της αφοσίωσής της το έχω δει ίσως να το έχουν μία ή δύο άλλες περιπτώσεις. Και είναι επίσης εξαιρετική team player», είπε η ηθοποιός στο Variety.

Η ταινία κυκλοφορεί από 24 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερες φωτογραφίες από την ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Scarlett Johansson τα βρήκε με τη Marvel - Τι είναι τέλος πάντων το νέο, μυστικό τους πρότζεκτ;

Jeremy Renner - Hawkeye: Το πρόβλημα υγείας που ενώνει τον ηθοποιό με τον ήρωα της Marvel

Reboot για το Pretty Little Liars - Θα επιστρέψει το αρχικό cast; Τι δήλωσε η Lucy Hale