Τι Γερμανία τι Πήλιο! 3 προορισμοί της Ελλάδας για να μη θες να πας στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Τι Γερμανία τι Πήλιο! 3 προορισμοί της Ελλάδας για να μη θες να πας στο εξωτερικό τα Χριστούγεννα

Μπορείς να πας με ασφάλεια με το αυτοκίνητό σου και να σου βγει και πιο οικονομικά!

Τα πράγματα είναι κάπως περίεργα για άλλη μία χρονιά. Όντες ξανά στην πανδημία, εκ των πραγμάτων θα προσέξουμε περισσότερο σχετικά με το τι θα κάνουμε τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρουμε πώς θα έρθουν τα πράγματα, αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν φαντάζουν και η πιο ασφαλής επιλογής στο μυαλό αρκετών. Και σίγουρα κοστίζουν!

Σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων, μην ανησυχείς. Η απόφασή του να μείνεις στην Ελλάδα για τα φετινά Χριστούγεννα δε συνεπάγεται ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Και στη χώρα μας υπάρχουν πολλοί ωραίοι προορισμοί έτοιμοι να φιλοξενήσουν κάθε είδους τουρισμό.

christmas vacation GIF

Στη συνέχεια, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για να αντικαταστήσεις τους προορισμούς του εξωτερικού που έχεις στο μυαλό σου με αντίστοιχους στην Ελλάδα. Ναι ok, δεν είναι το ίδιο, αλλά δουλειά θα γίνει.

Γερμανία – Πήλιο



Το Πήλιο είναι πολύ διάσημο και για πολύ καλό λόγο. Έχει υπέροχη φύση, γραφικά σπίτια και καταπληκτικό φαγητό. Έχει κάτι από Γερμανία, δηλαδή. Αν το πετύχεις και με χιόνι, δε θα έχεις δει ωραιότερο και πιο ρομαντικό θέαμα. Θα περπατήσεις και θα εξερευνήσεις τα μονοπάτια των Κενταύρων και στα όμορφα καλντερίμια, θα κάνεις τη διαδρομή του Γύρου της Πορταριάς (περίπου 40 λεπτά), θα περάσεις την ξύλινη γέφυρα πάνω από το ποτάμι και θα περάσεις καταπληκτικά είτε αν πας ζευγάρι, είτε με την οικογένεια, είτε μόνη σου.

Ιταλία – Μέτσοβο



Η Ιταλία είναι πανέμορφη και πολύ κοντά, αλλά ξέρεις ποιο είναι ακόμα πιο κοντά και δε χρειάζεται αεροπλάνα; Το Μέτσοβο! Χωμένο στα 1.150 μέτρα υψόμετρο, ντυμένο με πέτρινα σπίτια και πλακόστρωτα δρομάκια και πλατείες, το Μέτσοβο είναι ό,τι πρέπει για εσένα που έχεις στο μυαλό σου τη γραφική Ιταλία. Συν ότι έχεις μουσεία και πληθώρα χειμερινών σπορ στα οποία μπορείς να επιδοθείς. Πηγαίνεις με το αυτοκίνητο και χρειάζεσαι περί τις 5 ώρες από Αθήνα.

Γαλλική Νορμανδία – Ζαγοροχώρια



Εσύ που αγαπάς τη Γαλλική Νορμανδία για τα Χριστούγεννα, σίγουρα θα λατρέψεις τα Ζαγοροχώρια. Πολύ κοντά στα Ιωάννινα, με πολλά αρχιτεκτονικά και ιστορικά στοιχεία, τα Ζαγοροχώρια ξεχωρίζουν για τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα αρχοντικά και τα εκκλησάκια τους. Το βράδυ, ο φωτισμός δημιουργεί μία πολύ ρομαντική διάθεση και, με το που περνάνε μερικές ώρες στα καλντερίμια τους, νιώθεις κατευθείαν μία «ζεστασιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 ταινίες που ανέδειξαν το μεγαλείο της αγάπης για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω

Carrie & Mr. Big vs Rachel & Ross vs Monica & Chandler: Ποιο είναι το απόλυτο τηλεοπτικό ζευγάρι;

It's Christmas Time! 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix για να μπεις σε γιορτινό κλίμα