6 ταινίες που θα δω αυτές τις μέρες κουκουλωμένη στον καναπέ

Sabine Camhi
6  ταινίες που θα δω αυτές τις μέρες κουκουλωμένη στον καναπέ

Μένουμε σπίτι αλλά... δε χρειάζεται να βαριόμαστε! Ευκαιρία να δούμε μερικές υπέροχες ταινίες που θα παγώσουν το αίμα μας περισσότερο από τα χιόνια!

Brrr! Κρύο και χιόνι σημαίνει, εκτός των άλλων, πως ήρθε ο καιρός να δούμε ταινίες κουκουλωμένοι στον καναπέ που να ταιριάζουν με τα ακραία φυσικά φαινόμενα. Συνέχισε παρακάτω για να δεις τις 6 ταινίες που αγαπώ πολύ και που θα ξαναδώ τώρα που είμαι κλεισμένη στο σπίτι – είναι για όλα τα γούστα και, σίγουρα, για τις ημέρες που διανύουμε. Χιόνια να χορτάσει η ψυχή σου…

seires_xioni.jpg

10 streaming σειρές που θα δεις όσο είσαι αποκλεισμένη από το χιόνι!

The Girl With the Dragon Tattoo (2011)

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στιγκ Λάρσον. Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, ένας καταδικασμένος για συκοφαντική δυσφήμηση δημοσιογράφος, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την προ σαράντα πέντε ετών εξαφάνιση της ανιψιάς του Χένρικ Βάνγκερ, ενός συνταξιούχου μεγαλοβιομήχανου. Η Λίσμπεθ Σαλάντερ, μια αντικοινωνική ερευνήτρια-χάκερ, αποφασίζει να τον βοηθήσει και μαζί να μάθουν την αλήθεια.



Wind River (2017)

Στην περιοχή ενός ορεινού ινδιάνικου καταυλισμού στο Γουαϊόμινγκ
της Αμερικής, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας. Η υπόθεση αυτή θα διαταράξει την ήσυχη ζωή των κατοίκων και θα κινητοποιήσει μια νεαρή πράκτορα του FBI, έναν βετεράνο ανιχνευτή και τον τοπικό σερίφη να διαλευκάνουν το φόνο της κοπέλας.



Force Majeure (2014)

Μία οικογένεια Σουηδών πηγαίνει στις γαλλικές Άλπεις για σκι. Μια χιονοστιβάδα όμως φέρνει τα πάνω κάτω. Η Ebba ζητάει τη βοήθεια του Tomas για να προστατέψει τα παιδιά, εκείνος όμως τρέχει για να σωθεί… Η καταστροφή τελικά δεν επήλθε αλλά η οικογενειακή ισορροπία έχει διαταραχθεί πλήρως. Ο Tomas πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους και το ρόλο του σαν αρχηγός της οικογένειας.



Fargo (1996)

Η υπόθεση βασίζεται σε αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Μινεσότα το 1987. Ένας πνιγμένος στα χρέη πωλητής αυτοκινήτων βάζει δυο γκάνγκστερ να απαγάγουν τη γυναίκα του - ένα σχέδιο που πάει τελείως στραβά και καταλήγει σε ανθρωποκτονία. Έτσι εμφανίζεται η Μαρτζ Γκούντερσον, αστυνομικίνα που διεξάγει την έρευνα γύρω από τους φόνους - την υποδύεται η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, μια ερμηνεία που της χάρισε το Όσκαρ.



Insomnia (2002)

Δυο αστυνομικοί, οι Γουίλ Ντόρμερ (Αλ Πατσίνο) και Χαπ (Μάρτιν Ντόναβαν) πηγαίνουν στην Αλάσκα, με σκοπό να εξιχνιάσουν τη δολοφονία μιας 17χρονης κοπέλας. Ο Will σκοτώνει κατά λάθος ένα συνάδελφό του στη διάρκεια της καταδίωξης ενός υπόπτου. Αποδίδει την πράξη στον δολοφόνο της κοπέλας (Ρόμπιν Γουίλιαμς), αλλά εκείνος τον εκβιάζει ότι θα πει την αλήθεια αν συλληφθεί.



In Order Of Disappearance (2014)

Αυτή πρόκειται για μια ιστορία εκδίκησης, που διαδραματίζεται στο παγωμένο τοπίο της Νορβηγίας. Ο Νιλς Ντίκμαν ζει στο Μπεϊτονστόλεν και θέλει να εκδικηθεί τον θάνατο του γιού του. Η απόφασή του αυτή θα τον φέρει αντιμέτωπο με συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά - μια συμμορία Νορβηγών με αρχηγό τον «Κόμη» και μια συμμορία Σέρβων με αρχηγό τον «Πάπα».



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @windrivermovie

Διαβάστε επίσης