Το Μουσείο Ηρακλειδών στηρίζει τα αδέσποτα

Το Μουσείο Ηρακλειδών στηρίζει τα αδέσποτα

Το Stray.gr σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών διοργανώνει ένα φιλοζωικό Bazaar για χάρη των αδέσποτων πλασμάτων που κατοικούν στην πόλη μας.

To Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί Bazaar υπέρ του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου - εντός του κανονικού ωραρίου - στο οποίο θα διατίθενται προς πώληση παλιές και νέες εκδόσεις βιβλίων καθώς και προϊόντα "Stray.gr".

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή, αποτελεί η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο, με τίτλο Carol Wax, Ο Χορός των Σκιών, καθώς κάποια από τα έργα τέχνης είναι εμπνευσμένα από τα κατοικίδια της καλλιτέχνιδος, γνωστής για την ευαισθησία και τα φιλοζωικά αισθήματά της. Η ίδια αναφέρει για το έργο με τίτλο 'Under Wraps': Έμπνευση για το θέμα αυτό ήταν ο σκύλος μου, στον οποίο αρέσει να τυλίγεται σε μια κουβέρτα όταν κοιμάται.(...) Ο τίτλος, Under Wraps (αγγλ.=τυλιγμένο ή μτφ. =μυστικό), αναφέρεται εν μέρει στο ύφασμα, στο οποίο είναι τυλιγμένος ο σκύλος μου. Κάνει όμως και αναφορά στο ότι είναι βασανισμένο σκυλί που έχει υιοθετηθεί* και η αληθινή ταυτότητά του πρέπει να παραμείνει κρυφή.

*Ο σκύλος υπέφερε στα χέρια ενός ζευγαριού τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του. H Carol Wax το υιοθέτησε από έναν οργανισμό που προστατεύει τέτοια σκυλιά.

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
Τηλ: 210 3461981
info@herakleidon-art.gr
www.herakleidon.com