Terra Nueva Project στο Θέατρο Πέτρας

Terra Nueva Project στο Θέατρο Πέτρας

Το Terra Nueva Project (Νέα Γη) ολοκληρώνει την πορεία του με νέες εκθέσεις για τον μήνα Ιούλιο.

Τα εγκαίνια σηματοδοτεί μια live εμφάνιση της Θεοδοσίας Τσάτσου κάθώς και μια performance. Οι εκθέσεις του Ιουλίου ξεκινούν στις 9 του μήνα και τελειώνουν στις 31/7.

LEVEL 01: Food Bar | Unusual

Με την έκθεση «About man, without man» οι Unusual εξαφανίζουν για λίγο τους ανθρώπους από τη γη και αφήνουν πίσω μόνο τα δημιουργήματά τους. Τέχνη, μουσική, ποίηση ,αρχιτεκτονική, χειροτεχνία, σε έναν κόσμο όπου έχουν μείνει μόνα τους τα ραδιόφωνα να παίζουν. Μια street art παρουσίαση της γης όπως την ξέρουμε και την πλάσαμε, χωρίς όμως την παρουσία μας πάνω της. Υφίσταται άραγε τέχνη εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας για να τη θαυμάσει;

LEVEL 03: Dell' Arte
Entrance Hall | Ahylo Lab

Η Ahylo Lab παρουσιάζει μέρος της έκθεσης "apomechanes - nonlinear computational design strategies". Τα έργα έχουν δημιουργηθεί μέσω του προγραμματισμού εξατομικευμένων αλγορίθμων και κατασκευαστεί με τη χρήση μηχανημάτων cnc laser cut και cnc milling.

Σάλα | Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη
Με την εγκατάσταση «Ανάμεσα», η Αλεξάνδρα Μυρεσιώτη δημιουργεί με μεικτή τεχνική μια ανθρώπινη φιγούρα παγιδευμένη σε ένα πλέγμα, ανάμεσα σε δύο διαστάσεις. Με τη χρήση διαφορετικών υλικών η δημιουργός καταδεικνύει τη διαφοροποίηση.

Video Bar-Entrance Screens - Wall Projection
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Oλοκληρώνεται µε τις δουλειές 10 ακόµα video artists από όλο τον κόσµο η Video Art έκθεση υπό την επιµέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου. Τα video αντλούνται από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αλλά και από το αρχείο του Athens Video Art Festival, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.

Πατάρι | Έκθεση Street Art | Simek, Don40, Tensa, Lume, Greg
Papagrigorio
Οι street artists Simek, Don40, Tensa, Lune & Greg Papagrigoriou παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους δείχνοντάς μας μια πιο καλλιτεχνική πλευρά της street art & urban κουλτούρας με εργαλεία τους την εικονογράφηση, το graffiti και την καλλιγραφία.

ΜΑΡΟΚΙΝΟ

Slightly Eccentric
H ομάδα φωτογράφων Slightly Eccentric παρουσιάζει τη «Μέση Γη», μια έκθεση που αποτελείται από ένα σύνολο από εικόνες –φευγαλέων στιγμών- της καθημερινότητας. Σε αυτές ο άνθρωπος, άλλοτε είναι ο βασικός πρωταγωνιστής κι άλλοτε ένας απλός θεατής.

Βιβή Περισυνάκη
Η Βιβή Περισυνάκη παρουσιάζει μια σειρά έργων συνδυάζοντας πλέξιμο και υφαντουργία με πρώτη ύλη το νήμα σε κατεργασμένη ή ακατέργαστη μορφή. Η κινητήριος δύναμη του αρχέγονου ερωτικού στοιχείου συναντά τα πρωτόγονα ένστικτα.

Τραίνο | Ταμ
Στο χώρο του Τραίνου παραμένει η τοιχογραφία του graffitti illustrator Tam με πρωταγωνιστή τον Άτλαντα, τη μυθική μορφή που κρατούσε στους ώμους του το θόλο του Ουρανού πάνω απο την Γη. Η οικολογική καταστροφή, η διαφθορά των ανθρώπων, το μίσος, η απληστία και η αντίστοιχη παρακμή του πολιτισμού είχαν ως αποτέλεσμα να μεταμορφώσουν ακόμη κι αυτόν σε ένα διεφθαρμένο και καταστροφικό όν.

Δρόμος | Ζαφείρης Χαϊτίδης

Ο Ζαφείρης Χαϊτίδης, σεναριογράφος- παραγωγός-σκηνοθέτης, παρουσιάζει την πειραματική ταινία μικρού μήκους «Δυτικά της Εδέμ», ένα ταξίδι μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, η οποία παρουιάστηκε στο Short Film Corner - Festival de Cannes 2009. (Η ταινία προβάλλεται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μετά τις 21:30.)

Level 04: Αίθριο

Tα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του graffiti show στις 11 Ιουνίου, εξακολουθούν να εκτίθενται στους αίθριους χώρους του Terra Petra.

Terra Petra
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Τηλ:210 5060694
www.terrapetra.gr