«Brel: Από τις Βρυξέλλες στις Μαρκησίες»

«Brel: Από τις Βρυξέλλες στις Μαρκησίες»

Ένα αφιέρωμα στον θρυλικό Βέλγο τραγουδοποιό και τραγουδιστή Jacques Brel που από γιος ενός «εμπόρου χαρτονιού», διάλεξε να γίνει «έμπορος τραγουδιών».

Ο Jacques Brel γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1929, έναν μόλις χρόνο μετά τον Serge Gainsbourg, και ίσως αν είχε το attitude του ανεπανάληπτου Γάλλου μουσικού να είχε γίνει εξίσου γνωστός σε όλον τον κόσμο. Όχι πως δεν έγινε, αλλά, σε αντίθεση με τον Gainsbourg, ήταν ένας τρομερά συνεσταλμένος και ντροπαλός άνθρωπος, με ένα τρακ που τον ακολουθούσε σε όλη του τη ζωή, σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση.

Παρ' όλα αυτά όμως, η πορεία που διέγραψε στον χώρο της μουσικής από τα μέσα του '50 και μέχρι τον θάνατό του το 1978, ήταν μια πορεία γεμάτη επιτυχίες, συγκλονιστικές ερμηνείες και τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες για την ζωή, τον θάνατο, τον έρωτα, τη δυσκολία του να ζεις αλλά και τη χιουμοριστική πλευρά των πραγμάτων, και που έχουν συμπεριλάβει στο ρεπερτόριό τους τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκοσμίου πενταγράμμου όπως: Nina Simone, David Bowie, Frank Sinatra, Ray Charles, Nirvana, Marc Almond κ.ά

Μετά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία της παράστασης-αφιερώματος στην Εντίθ Πιάφ, «Πιάφ, μια ζωή σε ροζ και μαύρο», οι Ζακ Πεσις, Ναταλι Λερμιτ και Ορελιαν Νοελ, παρουσιάζουν στις 5 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την καινούργια μουσικοθεατρική παράσταση, αφιέρωμα στον Jacques Brel με τίτλο «Μπρελ, από τις Βρυξέλλες στις Μαρκησίες».

Μας ταξιδεύουν στον κόσμο του "Grand Jacques" (Μεγάλου Ζακ), αναπολώντας τον με τον τρόπο τους, χωρίς ποτέ να τον μιμούνται, αφού ο Μπρελ, όπως και η Πιάφ, είναι ανεπανάληπτος. Η Ναταλί Λερμίτ, ερμηνεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο, τα διαχρονικά τραγούδια του μεγάλου τραγουδοποιού, ενώ στο ακορντεόν τη συνοδεύει ο Ορελιάν Νοέλ.

Ο Μπρελ θα ήταν σήμερα 82 ετών. Έζησε λίγο, αλλά παράφορα, έτσι ακριβώς όπως ήταν τα τραγούδια του. Και 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, η δύναμη και η μεγαλοφυΐα του έργου του συνεχίζουν να αγγίζουν την ψυχή και την καρδιά όλων των γενεών.

Τιμές εισιτηρίων: € 25 (Φοιτητικά), 35, 45, 55, 75 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Τηλ: 2107282333
www.megaron.gr