Ένα ταξίδι με μέσο την δύναμη της Ψηφιακής Εικόνας και την επιρροή της πάνω στον φυσικό κόσμο

Ένα ταξίδι με μέσο την δύναμη της Ψηφιακής Εικόνας και την επιρροή της πάνω στον φυσικό κόσμο

Η έκθεση βασισμένη στην ψηφιακή εικόνα και την χρήση της στο Μουσείο Ηρακλειδών. 

Το Μουσείο Ηρακλειδών θα φιλοξενήσει από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 23 Μαρτίου 2011 μια έκθεση έργων ζωγραφικής και μεικτής τεχνικής του καλλιτέχνη Αποστόλη Ζολωτάκη με τίτλο και κεντρικό concept «Δόμηση – Αποδόμηση». Η έκθεση θα βασίζεται πάνω στην Ψηφιακή Εικόνα και την χρήση της για τον επαναπροσδιορισμό, σκόπιμο ή μη, στοιχείων της πραγματικότητας μας.

Η Ψηφιακή Εικόνα έχει αποκτήσει με το πέρασμα του χρόνου τέτοια δύναμη στην επικοινωνία, από την επεξεργασία και αλλοίωση ενός φιλμ μέχρι την κυκλοφορία δεδομένων μέσω υπολογιστή, όπου υπάρχουν φορές που ξεπερνά τον σκοπό της και την ίδια την φύση, δίνοντας άλλη υπόσταση στο έργο που επικοινωνεί και προσδίδοντάς του μια «νέα αλήθεια».

Ο Αποστόλης Ζολωτάκης προκαλεί μέσα από τα έργα του τον θεατή να παρατηρήσει την δομή και το μήνυμα του κάθε έργου, ώστε να βρει μόνος του την αλήθεια που καθένα από αυτά κρύβει και να καταλάβει αν παρακολουθεί μια στιγμή δόμησης ή αποδόμησης του μηνύματος που φέρει το καθένα. Η έκθεση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
Τηλ: 210 3461981
www.herakleidon-art.gr