Design Lab 2011: To ανοιχτό δημιουργικό εργαστήρι design ζητά τη συμμετοχή σας

Design Lab 2011: To ανοιχτό δημιουργικό εργαστήρι design ζητά τη συμμετοχή σας

Τοποθετώντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο του σχεδιασμού και όχι το αντικείμενο, η ομάδα του Design Lab προσκαλεί όλους τους νέους καλλιτέχνες σε μια ακόμα διοργάνωσή της στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στις 6, 7 και 8 Μαίου 2011.

Στο πλαίσιο του Design Lab, κάθε μορφή του σύγχρονου design θα παρουσιάζεται στην αντίστοιχη 'γειτονιά', με τους τρόπους που περιγράφονται στις προηγούμενες σελίδες. Το κομμάτι του Art Design, όμως, ανήκει αποκλειστικά στους καλλιτέχνες! Στόχος των διοργανωτών είναι η προβολή έργων νέων, δημιουργικών καλλιτεχνών δίνοντας τους την ευκαιρία να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο κοινό, με τη δουλειά και το έργο τους.

Δραστηριότητες

Το Art Design, θα παρουσιαστεί μέσα από δύο δραστηριότητες:

1.Γίνε εσύ ο Δημιουργός:
Στους 'δρόμους', στις 'πλατείες' και στις 'γειτονιές' του design 'χωριού', θα βρίσκονται διάσπαρτα έργα καλλιτεχνών, τα οποία θα απεικονίζουν στοιχεία της φύσης: ζώα, φυτά, αντικείμενα. Τα στοιχεία όμως αυτά, δεν θα έχουν τη γνωστή, συμβατική τους μορφή. Θα αντιπροσωπεύουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία του κάθε δημιουργού και θα απαντούν στο ερώτημα: 'πώς θα έμοιαζαν τα στοιχεία αυτά της φύσης, αν την είχε σχεδιάσει ο άνθρωπος; Θα μπορούσε μία γάτα να ήταν τριγωνική; Ή ένα δέντρο σφαιρικό; Τα σχέδια, τα υλικά και οι τεχνοτροπίες που θα χρησιμοποιηθούν, είναι καθαρά επιλογή του κάθε καλλιτέχνη! Οι προτάσεις και τα προσχέδια που θα θεωρηθούν ότι ανταποκρίνονται πλήρως στο γενικό concept του event, θα επιλεγούν και θα δοθεί άμεσα ανάθεση στους καλλιτέχνες για να προχωρήσουν στην κατασκευή των έργων.

2.Design Museum:
Στον εξωτερικό χώρο της «Τεχνόπολις», θα στηθεί ένα ξεχωριστό Design Museum, το οποίο θα φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών με ενιαίο concept: Η εταιρείa Indeco παραχωρεί στη διοργάνωση 10 μπούστα κατασκευασμένα από πολυεστέρα σε λευκό χρώμα, πάνω σε μεταλλική βάση. Οι καλλιτέχνες, καλούνται να τα διακοσμήσουν και να τα επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε υλικά θέλουν, με τρόπο ώστε να εκφράζεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους! Τα προσχέδια που θα κατατεθούν θα μελετηθούν από τους διοργανωτές, ώστε να γίνει η επιλογή των 10 καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν και στους οποίους θα αποσταλεί το μπούστο για να το επεξεργαστούν.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, μπορούν να αποστέλλουν τα προσχέδια και τις προτάσεις τους στο e-mail kakiams1@gmail.com, αναγράφοντας τη δραστηριότητα επιλογής τους. Τα προσχέδια θα πρέπει να συνοδεύονται με σύντομη περιγραφή της ιδέας γύρω από το κάθε έργο, καθώς και με αναλυτική λίστα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή του έργου.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6948247556 (Κάκια Γούλιαρη). Ώρες επικοινωνίας: καθημερινά 11:00 – 14:00 και 19:00 – 21:00.

Προθεσμία υποβολής προσχεδίων έως τις 31/03/2011

Design Lab
Γαρυττού 150, Χαλάνδρι - Αγία Παρασκευή
Τηλ:210 6090900
www.designlab.gr
www.designlabshow.gr