Πάμε στη Νάξο;

Πάμε στη Νάξο;

Να δούμε θέατρο με θέα το Αιγαίο.

Φέτος το Φεστιβάλ Νάξου ενηλικιώνεται και μπαίνει στη δεύτερη δεκαετία της ζωής του. Με ώριμη σκέψη αντιμετωπίζει τους προβληματισμούς και τα προβλήματα της δύσκολης περιόδου που διανύουμε και επιλέγει το less is more για να συνεχίσει το έργο του.

Φέτος οι διοργανωτές ανατρέχουν στο φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη και μαζί με τους επιμελητές του ανασύρουν ένα πρωτότυπο όσο και αξιοπρόσεχτο υλικό.
Πρόκειται για φωτογραφίες που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα εκτίθονταν ποτέ: εικόνες που παρά την ακρίβεια της φωτογραφικής περιγραφής έχουν χάσει το αφηγηματικό τους περιεχόμενο. Τα «κατεστραμμένα» αρνητικά προσεγγίζονται εκ νέου και αποτυπώνονται σε εικόνες με έντονο αισθητικό ενδιαφέρον.

Στην παρουσίασή τους στη Νάξο, έρχονται να συνδιαλαγούν με τη φθορά του χρόνου που είναι διάχυτη και ταυτόσημη με τον πύργο του 17ου αιώνα, όπου φιλοξενούνται. Σ' ένα τέτοιο περιβάλλον ο θεατής καλείται να δει πέρα από τις φθορές και να δώσει τη δική του ερμηνεία, να προχωρήσει σε μια προσωπική ανάγνωση, να ανακαλύψει την «ομορφιά» τους... να ανακαλύψει το ουσιαστικό μέσα στο εναπομείναν ελάχιστο.
Less is more είναι άλλωστε, το θέμα του 11ου Φεστιβάλ Νάξου που χαρακτηρίζεται από παρουσιάσεις με πληρότητα αν και μινιμαλιστικών προδιαγραφών.

www.naxosfestival.gr