Ο Kevin Spacey μεταμορφώνεται σε Ριχάρδο και κατηφορίζει στην Επίδαυρο

Ο Kevin Spacey μεταμορφώνεται σε Ριχάρδο και κατηφορίζει στην Επίδαυρο

Έφτασε η στιγμή της πιο πολυαναμενόμενης παράστασης του καλοκαιριού. 

Όσοι βρέθηκαν στην Επίδαυρο πριν δύο χρόνια, όταν το Bridge Project ταξίδεψε στην Ελλάδα με το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» και τον Ethan Hawke επί σκηνής ίσως θυμούνται το πώς σείστηκε το αρχαίο θέατρο μόλις εμφανίστηκε στο κοινό ο Kevin Spacey. Διευθυντής τότε, όπως και σήμερα, του Λονδρέζικου Old Vic που είναι, μαζί με το αμερικάνικο BAM, μέρος του Bridge Project ο Kevin Spacey επανέρχεται στην Επίδαυρο ως πρωταγωνιστής αυτή τη φορά του Σεξπιρικού Ριχάρδου Γ' υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του σπουδαίου Sam Mendes και η Επίδαυρος αναμένεται να ταρακουνηθεί ακόμα περισσότερο από το χειροκρότημα. Η προσμονή του κοινού, άλλωστε, για την πολυαναμενόμενη παράσταση έγινε σαφής και από το γεγονός πως υπήρξε τόσο μεγάλη ζήτηση που προστέθηκε μία ακόμα ημέρα.

Ο Sam Mendes συγκεντρώνει, στο πλάι του Kevin Spacey, έναν θίασο με κορυφαίους Αμερικάνους και Βρετανούς ηθοποιούς και παρουσιάζει τη δική του εκδοχή στο δράμα του κορυφαίου Βρετανού δραματουργού. Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται και πάλι μετά την ταινία «American Beauty» που χάρισε και στους δύο τα βραβεία Όσκαρ και BAFTA.

Σκηνοθεσία: Sam Mendes
Σκηνικά: Tom Piper
Κοστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: Paul Pyant
Προβολές: Jon Driscoll
Ήχος: Gareth Fry
Μουσική: Mark Bennett
Μουσική διεύθυνση: Curtis Moore
Διδασκαλία σκηνών μάχης: Terry King
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Gaye Taylor Upchurch
Διανομή: Maggie Lunn & Daniel Swee

Παίζουν: Maureen Anderman, Stephen Lee Anderson, Jeremy Bobb, Nathan Darrow, Zands Duggan, Jack Ellis, Haydn Gwynne, Chuk Iwuji, Isaiah Johnson, Gemma Jones, Andrew Long, Katherine Manners, Curtis Moore, Howard W Overshown, Simon Lee Phillips, Gary Powell, Michael Rudko, Annabel Scholey, Kevin Spacey, Gavin Stenhouse, Hannah Stokely, Hugh Wilkinson, Chandler Williams

29-31 Ιουλίου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου
Tηλ: 27530-22026 & 27530-22096

www.greekfestival.gr