Ο Ηρακλής του Μιχαήλ Μαρμαρινού μαίνεται στην Επίδαυρο

Ο Ηρακλής του Μιχαήλ Μαρμαρινού μαίνεται στην Επίδαυρο

Ένα από τα λιγότερα παιγμένα έργα του Ευριπίδη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Με τον θρίαμβο του Bridge Project και του Ριχάρδου Γ΄ ακόμα νωπό (και με μια ακόμα παράσταση sold out να γεμίζει και πάλι το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου σήμερα) το κοίλον υποδέχεται την ομάδα του Μιχαήλ Μαρμαρινού που μαζί με το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα από τα λιγότερο παρουσιασμένα έργα του Ευριπίδη την ερχόμενη εβδομάδα.

Έργο συγκλονιστικό και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο εξαιτίας της σπάνιας παρουσίασής του σε ελληνική σκηνή όσο και λόγω του θέματός του, ενός από εκείνα τα θέματα που ο τραγωδός διηγείται με μαεστρία, είναι η δεύτερη φορά που παίζεται από το Εθνικό, σε σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού αυτή τη φορά, και με ένα εντυπωσιακό θίασο τα περισσότερα μέλη του οποίου έχουν διανύσει πολλά υποκριτικά μέτρα στο θεατρικό σανίδι και στα χώματα της Επιδαύρου.

Το έργο

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.

Η πρώτη παράσταση γίνεται στην Επίδαυρο ενώ ακολουθεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνικά: Ελένη Μανωλοπούλου
Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν
Επιμέλεια κίνησης - Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Φωτισμοί: Thomas Walgrave
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Καρακούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Περβολαράκη, Ξένια Θεμελή

Παίζουν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Θοδωρής Αθερίδης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Γάλλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Ζιόβας, Νίκος Καραθάνος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κώστας Κοράκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ντένης Μακρής, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μπινιάρης, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Πανταζάρας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Μηνάς Χατζησάββας

5-6 Αυγούστου
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου
Tηλ: 27530-22026 & 27530-22096

www.greekfestival.gr
www.n-t.gr