Ο θεατρικός «Συγγραφέας»

Ο θεατρικός «Συγγραφέας»

Μια παράσταση σε ομαδική σκηνοθεσία εγκαινιάζει τη χειμερινή σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

Ο Παντελής Δεντάκης και οι ηθοποιοί της παράστασης συνεργάζονται στη σκηνοθεσία του έργου «Ο Συγγραφέας» του Βρετανού συγγραφέα Tim Crouch. Έργο σύγχρονο, γραμμένο το 2007, σε πρώτο επίπεδο καταπιάνεται με τη βία και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Στην ουσία, όμως, μιλάει για τη βία που κρύβει ο καθένας μας μέσα του και για την ηδονοβλεπτική διάθεση του θεατή. Μιλάει για την ευθύνη μας –ως θεατών– απέναντι σ' αυτό που επιλέγουμε και μας αρέσει να βλέπουμε, όσο δυσάρεστο, όσο βίαιο, όσο σοκαριστικό κι αν είναι.

Οι ηθοποιοί του Συγγραφέα μάς αφηγούνται την εμπειρία τους από μια παράσταση που έχει παιχτεί στο πρόσφατο παρελθόν. Τα πρόσωπα του έργου είναι ο συγγραφέας εκείνης της παράστασης, οι δύο ηθοποιοί που έπαιζαν και ένας θεατής που την έχει δει. Οι προσωπικές τους ιστορίες, σε σχέση μ' αυτή την παράσταση μπλέκονται σιγά-σιγά και καταλήγουν σε μια σοκαριστική και βίαιη σύγκρουση, η οποία στόχο έχει να εμπλέξει και τον ίδιο τον θεατή και να μην τον αφήσει απλό «εξωτερικό μάτι».

Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία - Μουσική επιμέλεια: Παντελής Δεντάκης, Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Παίζουν:Κατερίνα Λυπηρίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Χρήστος Σαπουντζής


Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 & Θαρύπου
Τηλ: 210 9212900
www.theatroneoukosmou.gr