Το αιρετικό CORPUS CHRISTΙ στο Χυτήριο

Το αιρετικό CORPUS CHRISTΙ στο Χυτήριο

Ο Λαέρτης Βασιλείου μετά τους «Εμιγκρέδες» του Σ. Μρόζεκ, οι οποίοι τιμήθηκαν με το 1ο Τριβείο Σκηνοθεσίας στο Βαλκανικό Φεστιβάλ Θεάτρου το 2005 και το δικό του έργο «Ένας στους δέκα», που απέσπασε το Bραβείο Μέλλοντος στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου το 2008, σκηνοθετεί ξανά το πολυπρόσωπο, αιρετικό, προκλητικό και βλάσφημο για κάποιο μέρος του κοινού, που ηθικολογεί στην τέχνη, CORPUS CHRISTI του Τέρενς ΜακΝάλι.

Ο αμνός του Θεού και οι μαθητές τους, το κήρυγμα, η σωτηρία, ο κόσμος, η προδοσία, τα πάθη μέσα απ την θέση «άκου, δες, νιώσε με την καρδιά σου». Δεκατρείς νέοι, από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία ως την άλλη όψη της θυσίας. Συμφωνά με την ομάδα «Αρτίσιαν», τον Λαέρτη Βασιλείου και την Βάσια Παναγοπούλου που συνυπογράφει την απόδοση του κειμένου, το έργο είναι επίκαιρο τώρα, πιο πολύ από ποτέ, γιατί προσεγγίζει μέσα απ την διαφορετικότητα τις μεγάλες φοβίες, τις αλήθειες, τα γενεσιουργά ή καταστροφικά συναισθήματα της ανθρωπότητας.

Δεν ξέρω να σας πω περισσότερο για το συγκεκριμένο έργο, μιας και μόνο η φήμη του ως ιδιαίτερα προκλητικό είχε φτάσει στα αφτιά μου, όμως, απόψε στις 9 που έχει πρεμιέρα στο θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδός 44, στο Γκάζι, θα δω και θα επανέλθω, διότι η κρίση, κρισάρα, αλλά προτάσεις τέχνης γίνονται με διάθεση για ρίσκο καλλιτεχνικό και εμπορικό, περισσότερο από ποτέ.