Το ζήσαμε: Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Alegria

Το ζήσαμε: Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Alegria

Είδαμε την κλασική παράσταση του Cirque du Soleil, Alegria και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία.

Το τσίρκο ανέκαθεν αγκάλιαζε το διαφορετικό, το παράξενο, αυτό που έκανε τη φαντασία και την πραγματικότητα να συγκλίνουν. Από τη βικτωριανή εποχή μέχρι τα χρόνια του Houdini και διάσημου κλόουν, Emmett Kelly οι άνθρωποι διασκέδαζαν με τους περιφερόμενους καλλιτέχνες που έσπαζαν κάθε στερεότυπο της κοινωνίας σχετικά με τη συμβατική αισθητική και την τέχνη. Και μπορεί μετά το '80 πολλοί να είδαν το τσίρκο στην Ελλάδα ωσάν ένα περιφερόμενο θίασο ζώων που βασανίζονταν, αλλά την ίδια εποχή δύο performer του δρόμου στο Μόντρεαλ, ο Guy Laliberté και ο Gilles Ste-Croix είχαν άλλο όραμα για την εξέλιξη του αγαπημένου τους είδους διασκέδασης. Έτσι ίδρυσαν το Cirque du Soleil στον Καναδά που έμελλε να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τι θα πει nouveau cirque με τον πλέον μεγαλειώδη τρόπο.

Η πρώτη τους παράσταση έτυχε καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας και σε ελάχιστο χρόνο από τη δημιουργία του κάθε πόνημα του Cirque du Soleil εντυπωσίαζε όλο και περισσότερο το κοινό με αποτέλεσμα η μικρή ομάδα να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμια κολοσσό που τελειοποιούσε αισθητικά τις παραδοσιακές performance τσίρκου και συγκέντρωνε ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να πρωταγωνιστήσουν σε εμβληματικές παραστάσεις που σημάδεψαν για πάντα το συγκεκριμένο είδος. Κάπως έτσι το 1994 δημιουργήθηκε το Alegria και περιόδευσε σε όλο τον κόσμο δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές να μαγευτούν και να νιώσουν δέος μπροστά σε αυτό το υπερθέαμα καλλιτεχνίας και αθλητισμού. Και αν μέχρι τώρα η Ελλάδα δεν είχε την τύχη να απολαύσει καμία παράσταση του Cirque du Soleil, ο ΟΤΕ συνέπραξε μαζί με άλλους φορείς και έκανε πραγματικότητα το όνειρο πολλών Ελλήνων, φέρνοντας για πρώτη φορά στη χώρα μας την κλασική παράσταση Alegria, την οποία δεν μπορούσαμε παρά να επισκεφτούμε για να απολαύσουμε και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

H Alegria είναι μια παράσταση για αυτούς που αγαπούν το φανταστικό. Γκροτέσκο, παραμυθιακές φιγούρες από την παιδική φαντασία σε ξεναγούν σε μια ονειρική ιστορία που εξελίσσεται σπονδυλωτά μέσα από τις performance ακροβατών, κλόουν, τραγουδιστών και μουσικών. Τα κοστούμια αριστοτεχνικά, η μουσική επιβλητική, μυστηριώδης, αιθέρια, εξωτική ανάλογα με την performance που πλαισιώνει και ο κόσμος εκστατικός σε κάθε σκετς της παράστασης. Όλοι οι performer είναι αψεγάδιαστοι στις ερμηνείες τους, αλλά οι ακροβάτες κλέβουν τα βλέμματα όλων και κόβουν τις ανάσες με τις πλαστικές και τέλεια συγχρονισμένες κινήσεις τους στον αέρα. Οι φαν των κλόουν θα χαρούν να ανακαλύψουν ότι οι βουβές ερμηνείες των αγαπημένων τους ηρώων μπορούν να έχουν συναίσθημα, χιούμορ και ένταση χωρίς τη δύναμη των λέξεων και οι λάτρεις των παράξενων θα ενθουσιαστούν από πολλούς performer που φαίνεται να σπάνε τους νόμους της φύσης όπως τα κορίτσια λάστιχο από την Άπω Ανατολή. Το θέαμα της Alegria είναι επιβλητικό από την αρχή ως το τέλος και προσφιλές για ανθρώπους κάθε ηλικίας που συναρπάζονται από την αισθητική τελειότητα της τέχνης και θέλουν να δουν ιστορίες από τη φαντασία του καθενός να παίρνουν σάρκα και οστά. Ένα ταξίδι από μακριά από την πραγματικότητα που χρειαζόμαστε όλοι και μπορείτε όλοι να απολαύσετε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

info: Ως Μεγάλος Χορηγός του Cirque du Soleil, την Παρασκευή 07/09 ο ΟΤΕ έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους να παρακολουθήσουν το μαγευτικό θέαμα, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά μερικούς από τους συντελεστές της παράστασης. Ανάμεσά τους ήταν και 11 παιδιά από τα Ιδρύματα «Ανοιχτή Αγκαλιά» και «Μέριμνα». Οι μικροί φίλοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν στους συντελεστές της Alegria τις δικές τους ερωτήσεις, να πάρουν μοναδικές πληροφορίες για την οργάνωση της παράστασης αλλά και την προετοιμασία των συντελεστών και να φωτογραφηθούν μαζί τους!

Για περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις και εισιτήρια μπορείτε να επισκεφθείτε το site της παράστασης www.lavris.gr

Διαβάστε ακόμα:

Κερδίστε εισιτήρια για το Cirque du Soleil κάνοντας shopping!

Reworks Festival 2012: We define our future