Eurovision 2011: backstage, νούμερα και δηλώσεις

Eurovision 2011: backstage, νούμερα και δηλώσεις

Την 7η θέση κέρδισαν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike κάνοντας τη χώρα μας περήφανη. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε και το κρατικό κανάλι της ΝΕΤ έφτασε το 70% σε τηλεθέαση στο γενικό κοινό έφτασε και στο 75% στο νεανικό. 

Ο Λούκας Γιώρκα και ο Stereo Mike έφεραν στην 7η θέση (120 βαθμοί) τη χώρα μας με το "Watch my dance" και το αυστηρής κριτικής ζεϊμπέκικο. Η ελληνική αποστολή είχε τη θετική ενέργεια όλων μας και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια, "λυγίζοντας" μέχρι και την αυστηρή Γερμανία που μας έδωσε το 10άρι και το πανηγυρίσαμε δεόντως.

Το σήμα της Eurovision ακούστηκε από τις οθόνες μας στις 22:00 με την φωνή της Μαρίας Κοζάκου να μας καλησπερίζει. H έναρξη του 56ου, κατά σειρά, Διαγωνισμού μας επιφύλασσε μια έκπληξη και δεν ξεκίνησε έτσι όπως συνηθίζουμε

Η Lena, περσινή νικήτρια του διαγωνισμού (που ήταν πανέμορφη), δεν μπορούσε να τραγουδήσει στην έναρξη το "Satellite" μιας και συμμετείχε και φέτος στον διαγωνισμό. Το "κενό" φρόντισαν να καλύψουν επάξια αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα οι παρουσιαστές της βραδιάς Anke Engelke, Judith Rakers και Stefan Raab.

Την πρωτιά την πήρε το Αζερμπαϊτζάν με την τρυφερή ερμηνεία του Ell και της Nikki στη σκηνή του Ντίσελντορφ. Το "Running Scared" συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς και γρήγορα εκτοξεύτηκε στην πρώτη τριάδα, χαρίζοντας την πρώτη θέση στο ζευγάρι με τα λευκά και την φαντασμαγορική ψηφιακή βροχή.

Στη δεύτερη θέση ήρθε η Ιταλία με τον Raphael Gualazzi, δείχνοντας πως η απουσία των 14χρόνων τους έκανε καλό τελικά. Ακολούθησαν Σουηδία, Ουκρανία, Δανία και Βοσνία. Χαμένοι της βραδιάς ήταν η Γαλλία και η Ρωσία που θεωρούνταν τα φαβορί, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολλούς βαθμούς και μια καλή θέση για τη χώρα τους..

Η διαδικασία της ψηφοφορίας ξεκίνησε και αυτή τη χρονιά είχε περισσότερο αγωνία από κάθε άλλη. Η EBU έβαλε το χεράκι της εφαρμόζοντας ένα καινούργιο τρόπο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των χωρών που κατάφερε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι περίπου και τα μισά της βραδιάς. Όταν είχαμε φτάσει στις 35 χώρες από τις 43 που ψήφισαν, αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε το νικητή. Το Αζερμπαϊτζαν πήρε κεφάλι, ακολουθούμενο από την Ιταλία, τη Σουηδία και την Ουκρανία. Η Ελλάδα βρέθηκε μέχρι και τη δεύτερη θέση στην αρχή της ψηφοφορίας και δεν έπεσε κάτω από την εξάδα μέχρι περίπου και το τέλος, κερδίζοντας τελικά επάξια την 7η θέση.

Μετά το τέλος του σόου που ήταν εντυπωσιακό και το είδαν 35.000 θεατές ο Λούκας μίλησε στο Queen.gr: «Νιώθω νικητής. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και η Ευρώπη ήθελε ένα ελληνικότατο τραγούδι και το υποδέχτηκε πολύ όμορφα. Ακουστήκαμε παντού και μαζί με τους συνεργάτες μου επιστρέφουμε στην χώρα μας με το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά για αγκαλιές. Σας ευχαριστώ όσους με στηρίξατε. Επίσης και αυτούς που άσκησαν κριτική. Όλα είναι δεκτά για να γινόμαστε καλύτεροι» δήλωσε ο νεαρός καλλιτέχνης, συγκινημένος. Η συμμετοχή του κάποιοι είπαν ότι στον ημιτελικό ήταν καλύτερη αλλά αυτά παίζουν λίγο ρόλο. Έδωσε ψυχή, καρδιά και πάθος με τον Stereo Mike ο οποίος από την πλευρά του ανέφερε «Τέλος καλό όλα καλά. Δουλέψαμε σκληρά και μαζί με τον Κωνσταντίνο Ρήγο πετύχαμε αυτή την θέση. Η Ελλάδα είναι σκληρή για να πεθάνει». Να προσθέσουμε ότι στον ημιτελικό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο Λούκας τερμάτισε στην πρώτη θέση. Αυτό λέει πολλά για την α,ποδοχή που είχε το κομμάτι μας.

Δείτε πως μας ψήφισε όλη η Ευρώπη.

Ρωσία : 8
Ισλανδία : -
Τουρκία : -
Λιθουανία : -
Βουλγαρία : 10
Σλοβακία : -
Ελβετία : 2
Σερβία : 3
Ολλανδία : -
Ηνωμένο Βασίλειο : -
Γεωργία : 6
Ιρλανδία : -
Ιταλία : 2
Δανία : -
Γαλλία : -
Ισπανία : -
Κύπρος : 12
Αυστρία : -
Σερβία :3
Iσραήλ : -
Ουκρανία : 6

Πολωνία : -
Κροατία : -
Εσθονία : -
Φιλανδία : -
Σουηδία : -
Λευκορωσία : -
Μολδαβία : 1
Νορβηγία : -
Σαν Μαρίνο : 8
Ρουμανία : 8
Βέλγιο : 8
Αρμενία : 7
Γερμανία : 10
Αλβανία : 10
Λετονία : -
Σκόπια : 3
Αζερμπαιτζάν :
Πορτογαλλία : -
Μάλτα : -
Σλοβενία :
Ουγγαρία : 8