Βλέπει η Λούτσα Βόσπορο;

Βλέπει η Λούτσα Βόσπορο;

Μωρέ και η Λούτσα βλέπει Βόσπορο και όλη η Αρτέμιδα και το Μαρκόπουλο και το Ζούμπερι και όλη η επικράτεια παράλια ή μη! Νέες, μεσόκοπες, γιαγιάδες στο καροτσάκι, κλαίνε που τελείωσε ο Εζέλ και που πέρασαν όλο το καλοκαίρι σε δίωρα να βλέπουν τις περιπέτειες του, στην κατεχόμένη μας Κύπρο. Θα μου πείτε, πατριωτισμό γυρεύεις απ' την γιαγιά ή απ' το καροτσάκι της; Αστην να χαζεύει τα ωραία τοπία, τους Τουρκάλαδες που όλο τρώνε σε κάτι δείπνα με κεριά και λινά τραπεζομάντιλα και ζουν τουλάχιστον όπως στο προχωρημένο και αριστοκρατικό Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, τις πρασινομάτες -όλες όμως!- Τουρκάλες, το υψηλό βιωτικό επίπεδο ενός λαού που δεν έχει την τρόικα πάνω απ το κεφάλι του, να του ζαλίζει τα... τον έρωτα, έστω!

Τα στανταρ της υποκριτικής; Ανύπαρκτα. Ο θυμός δείχνεται με γουρλωμένα μάτια. Η έκπληξη το ίδιο. Το ερωτικό πάθος, επίσης. Η ζήλια, δε το συζητώ. Και τόσο γουρλώνουν τα ματιά, δε, οι ηθοποιοί που κινδυνεύουν όλοι με εξόφθαλμη βρογχοκοίλη και χρυσές δουλειές θα χουνε οι ενδοκρινολόγοι στην γείτονα. Σε ένα καινούργιο δε, που μάλλον το λένε «Έρωτας και Τιμωρία» αλλά και όρκο δεν παίρνω, ο πρωταγωνιστής είναι ζάμπλουτος και πολύ γοητευτικός υποτίθεται.

Ο ηθοποιός που τον ενσαρκώνει είναι τουλάχιστον σαν ηλικιωμένος τσομπάνης στην Ευρυτανία! Σα να έβγαλε την κάπα, μόλις, να άφησε την γκλίτσα και την πρώτη φορά που είδε αυτοκίνητο να τανε λιμουζίνα και να τον βάλανε και μέσα. Στο έργο έχει και παιδιά, ξανθά και γαλανομάτικα. Ο ίδιος; Με εμφανή τα σκουρόχρωμα χαρακτηριστικά της μογγολικής ράτσας των Σελτζούκων! Θα μου πεις, τι θες τώρα; Γενετιστές να κάνουν κάστινγκ; Ε, όχι! Αλλά όσο να ναι να μην μας βγάζει το επίσης σκιστό μογγολικού τύπου μάτι μας, η διαφορά! Και ενώ αυτά τα σίριαλ ήταν υπόθεση του λαϊκού ΑΝΤ1, τσουπ!

Να το και το Mega! Του πέσε βαρύ κομματάκι το κόστος πέρσυ του Νησιού και σου λέει δε χτυπάω έναν πειρασμό (δε παίρνω και όρκο για τον τίτλο, πάλι), όχι του Ξενόπουλου αλλά των γειτόνων να τσιμπήσω κανα νουμεράκι να σώσω και κανα ευρώ; Διότι την ποιότητα πολλοί αγάπησαν, αλλά τον παρά περισσότερο. Έτσι και το Mega δεν κάνει την διαφορά και μας δείχνει ένα σίριαλ με γουρλωμάτικους ηθοποιούς και μεγάλη φαντασία στην πλοκή, που ένας αγαπάει μια και ένας άλλος μιαν άλλην! Και όλα καλά.

Κατά τα άλλα; Κανάλια κλείνουν και ξανανοίγουν και μετά ξανά εξαφανίζονται. Εκπομπές εξαερώνονται. Δημοσιογράφοι απολύονται. Στελέχη αλλάζουν δουλειές. Ηθοποιοί φυτοζωούν και μαθαίνουν τουρκικά ώστε να φύγουν οικονομικοί και καλλιτεχνικοί μετανάστες! Και ποιος να το λέγε! Λίγα χρόνια πριν όλοι τους, τελειοποιούσαν την αγγλική τους προφορά και ονειρεύονταν διεθνή καριέρα στο Χόλιγουντ και στο σινεμά. Σήμερα και με ένα ρολάκι δίπλα στον Ονούρ, βολεύονται και κορυφαίος, ίδιος ο Μπρους Γουίλις τους φαίνεται!

Η φίλη μου η Δήμητρα τρελαίνεται για τα Τουρκικά, λοιπόν. Σε ένα παιδικό πάρτι, πιαστήκαμε. «Είσαι ρατσίστρια και σοβινίστρια» μου πέταξε. Έξαλλη εγώ! «Είναι δυνατόν! Είμαι αριστερή μαντάμ! Πώς να μαι και ρατσίστρια και σοβινίστρια;» ούρλιαζα εγώ. «Μα τι έχεις πια εναντίον των Τουρκικών σίριαλ και κάνεις έτσι;» απόρησε. «Τίποτα εντελώς. Μόνο να...»... «Τι»; Επιδίωξε να μάθει. «Δε θα χα πρόβλημα, μόνο που παίζουν... Τούρκοι». Και ξανατσακωθήκαμε!