11 λόγοι για τους οποίους μας άρεσε η Λαμπίρη και στις ειδήσεις...

11 λόγοι για τους οποίους μας άρεσε η Λαμπίρη και στις ειδήσεις...

... Kαι γιατί μας λείπει απ το καθημερινό πρόγραμμα. Respect Χριστίνα...

Γιατί ακόμη και στο πιο trash θέμα, δεν κοροϊδεύει τα πρόσωπα, αλλά κλείνει πονηρά το μάτι στην κατάσταση.

Γιατί ξέρει γράμματα. Και όταν λέω ξέρει γράμματα εννοώ και τα 24 του ελληνικού αλφάβητου, χωρίς κενά στα ι και στα ο, ως οφείλει να κάνει κάθε δημοσιογράφος.

Είτε στο άγριο μεσημεριανό του παρελθόντος, είτε στη πιο light μεταγενέστερη εκδοχή του, είτε τώρα στο δελτίο ειδήσεων, διατηρεί μια σοβαρότητα και μια συναίσθηση, πως μια δουλειά κάνει. Δε χειρουργεί και εγκεφάλους, ούτε σώζει πρόωρα βρέφη στις θερμοκοιτίδες.

Δεν έκανε ακραίες δηλώσεις όταν σταμάτησε το Super Star και στην θέση της εμφανίστηκε ουρανοκατέβατη η Νικολέτα Ράλλη. Δεν έδειξε πικρία. Δεν στάθηκε. Δεν πισωγύρισε. Απλά προχώρησε.

Έχει χιούμορ, το οποίο έδειξε και στις ειδήσεις, ενώ κατανοεί τα πολιτικά, τα κοινωνικά και τα απλώς χαζά θέματα. Και τα αντιμετωπίζει δέοντος.

Δείχνει πως δεν έχει πρόβλημα να γυρίσει στα μοντάζ, στην σύνταξη, στην αρχισυνταξία, στις βάρδιες, στα ρεπορτάζ όπως έκανε για πολλά χρόνια κι ακόμα πιο περισσότερο δεν έχει πρόβλημα να γυρίσει στην επιμέλεια βιβλίων που επίσης έκανε για χρόνια.

Σέβεται τους ανθρώπους και την αξία τους, άσχετα απ' την κοινωνική τους θέση.

Έχει επίγνωση ενός μέσου, όπως η τηλεόραση, που υπερεκτιμήθηκε και υπερεκτίμησε αξίες, αλλά συντροφιά μας είναι, όχι παιδαγωγός μας και πανεπιστημιακός μας δάσκαλος.

Λέει «ευχαριστώ», «παρακαλώ», «εμείς», «αναγνωρίζω». Σπάνιο λεξιλόγιο για άνθρωπο που επιβίωσε τόσα χρόνια στην τηλεόραση.

Είναι κοκέτα, αλλά δεν είναι επιθετικά φιλάρεσκη στην τηλεθέατρια της, προκλητική ή ανούσια ματαιόδοξη. Έχει μέτρο, τόσο, όσο...

Έχει πάντα αυτό το καταπληκτικά ραδιοφωνικό όνομα, που θυμίζει Βύρωνα Πάλη ως αστυνομικό, γιαγιά Νούσκα (σ.σ: από πού βγαίνει το Νούσκα, ποτέ δε θα ανακαλύψουμε) και το σπίτι των Ανέμων. Λατρεμένο;