Καλώς το, το Μαράκι στην Megaλη πίστα...

Καλώς το, το Μαράκι στην Megaλη πίστα...

Αυθόρμητη, αυθεντικά λαϊκή και όχι λαϊκούρα, με χιούμορ η Μαρία Μπεκατώρου, χρόνια τώρα, κάνει την δουλειά της σε ένα μικρό, τοπικό κανάλι, δείχνοντας να το ευχαριστιέται η ίδια κυρίως, που είναι τα πράγματα στη δουλειά της, έτσι. Για αυτό μάλλον την αγάπησε και το κοινό! Γιατί είναι, δηλαδή, προσγειωμένη, με επίγνωση πως χαμόγελο προσφέρει και δεν χειρουργεί εγκεφάλους και ακόμη, γιατί δεν βεντετίζει και δεν προσποιείται πως το Μπουρνάζι είναι το Σόχο του Μανχάταν και η ίδια η Sarah Jessica Parker πάνω σε δανεικές γόβες.

Η περσινή της επιτυχία στο Just the 2 of us, οφείλονταν σε αυτήν την απλότητα. Βλέποντας λοιπόν την γοητεία της στο κοινό, το Mega αποφάσισε να βάλει κατά μέρους την ψηλομύτικη στάση όλης του της ύπαρξης και να επωφεληθεί της δημοφιλίας της, ρίχνοντας την στο Master chef. Ένα σιγουράκι η Μαρία και άλλο ένα, ακόμη πιο δυνατό, τα παιδιά! Βάλτε και την δοκιμασμένη συνταγή της εκπομπής, τα νουμεράκια του θα τα τσιμπήσει το Mega.

Προσωπικά απεχθάνομαι οτιδήποτε εκμεταλλεύεται τη παιδικότητα. Και δεν κοροϊδεύομαι για τα κίνητρα των καναλιών. Ο σκοπός είναι πάντα τα νούμερα. Και οι ενήλικες έχουν γνώση αυτού του πράγματος, τα παιδιά όμως όχι. Το να τα βάζεις να μιμούνται τους ενήλικες, είτε χορεύοντας, είτε μαγειρεύοντας, κάνοντας τα τους σταρ της αυλής της σχολείου, θυσιάζοντας την αθωότητα της ηλικίας τους, για να φτιάξεις μικρές εγωπαθείς βεντέτες με όλα τα σουσούμια του είδους και με συμπεριφορές μικρομέγαλων, δεν συγχωρείται για μένα. Όπως δε συγχωρείται να τα βάζεις να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, να τα αφήνεις να βουρκώνουν για το αν θα αρέσει το κοκκινιστό τους στον Σκαρμούτσο και να αγχώνονται για το τι θα πει η μαμά απ τις κερκίδες.

Προσωπικά, επίσης, βαριέμαι όλη αυτή την λαίμαργη εμμονή με τα μαγειρέματα και τα φαγητά στην τηλεόραση, του φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο. Όπου όλοι μαγειρεύουν και μυούν και καλά το κοινό στην υψηλή κουζίνα, όταν οι θεατές ζουν με μακαρόνια φτωχά και στο τσακίρ κέφι όσπρια!

Προσωπικά, λοιπόν, δεν έχω αισθήματα καθόλου φιλικά για το νέο πρόγραμμα του Mega, που α) εκμεταλλεύεται την αυθεντικότητα της Μαρίας Μπεκατώρου που πριν λίγα χρόνια, ούτε στο προθάλαμο του πρωινού τους δε θα την άφηναν να περάσει ως καλεσμένη, β) εκμεταλλεύεται παιδάκια για δικά του οφέλη ρίχνοντας τα μέσα στο πιο σκληρό στίβο εργασίας, ώστε να ανταγωνίζονται ποιο θα μαγειρέψει καλύτερα, ποιο αγαπά ο κόσμος, ποιο έχει το μεγαλύτερο «γκελ», γ) εκμεταλλεύεται τη κατάντια μας, σα να μας κοροϊδεύει που τη βγάζουμε με φασολάδα ενώ πέρυσι τουλάχιστον, μας έδειχνε πως φτιάχνουν ουρά αστακού, με σος τρούφας και χαβιάρι.

Προσωπικά και για τους παραπάνω λόγους, άντεξα να δω συνολικά 10 λεπτά. Κι ας έχω τόση αδυναμία στην Μαρία. Την είχα και πριν, θα την έχω και μετά το Mega...