Τι κάρτα βλέπω;

Τι κάρτα βλέπω;

Κάρτα τα τρία κρατικά κανάλια, κάρτα και το Alter, με ένα Μπετόβεν μουσική υπόκριση, που δεν ξέρω αν είναι συμφωνία, αλλά εμένα ρέκβιεμ ακούγεται στα αφτιά μου! Τέσσερα μένουν στη πιάτσα να έχουν κινούμενη οθόνη και όχι εγγράφως τα προβλήματα των εργαζομένων, ειδικά τις μέρες των μεγάλων απεργιών και κινητοποιήσεων. Το Mega καθαρίζει με Πεθερές. Ο ΑΝΤ1 πάντα με Καφέ της χαράς ή Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Alpha πετάει εκείνο το ανεκδιήγητο Πλοίο της Αγάπης αλά ελληνικά, που ούτε τι χρώμα έχει η θάλασσα δείχνει, ούτε πως φυσάει τo αεράκι στο Αιγαίο, παρά μόνο σα να ναι κλεισμένοι στα αμπάρια οι αξιωματικοί όλο ερωτεύονται μεταξύ τους. Το Star έχει πιο κοσμοπολιτική διάθεση και σου ρίχνει τα Friends, όπου ο Ross, η Rachel, η Monika, ο Chandler, η Phoebe και ο Joey, για πάντα 30αρηδες, μας κάνουν να σπάσουμε και κάνα χαμόγελο.

Με τρία καινούργια σίριαλ, δυο σόου, τρεις καινούργιες εκπομπές στο prime time, κοιτάνε τα κανάλια να περάσει τούτος ο άγριος χειμώνας και εμείς μη έχοντας επιλογές βλέπουμε ότι μας δείχνουν. Και μη μου πείτε, αν δε σου αρέσει άλλαξε κανάλι, διότι θα σας υπενθυμίσω ότι η επιλογή μου είναι κάρτες μόνο. Και πόσο Μπετόβεν να σηκώσει ο οργανισμός μου πια;

Άφτιαχτο και αστόλιστο... Θυμάστε ακόμα πως τις προηγούμενες χρονιές, παραβγαίνανε οι εκπομπές ποια θα στολίσει τα περισσότερα δέντρα; Το decor είχε πάψει να είναι σπιτικό, με ένα στολισμένο δεντράκι, λίγα γκι, λίγα ου, στεφανάκια, κεράκια, φωτάκια και καλτσούλες για τον Άγιου Βασίλη. Μες στο τηλεοπτικό χορό της υπερβολής, κάθε πλατό θύμιζε αλσύλλιο υλοτομημένο με τόσα στολίδια που απορούσες αν είχε μείνει μπάλα και καμπανούλα για τους υπόλοιπους Έλληνες χριστιανούς στα μαγαζιά. Προς το παρών ούτε πλαστικό Άγιο Βασίλη δεν έχω δει. Παραμονές θα τα δανειστούν τα στολίδια και τα Αι Γιαννιού θα τα έχουν δώσει κακήν κακώς πίσω μη και σπάσει καμία μπάλα και χρεωθεί στις παραγωγές. Και τα πολλά δέντρα ξεχάστε τα. Μίνιμαλ φέτος. Όχι από μόδα. Από ανάγκη...

Καταγγελία
Δηλαδή η Φαίη Σκορδά, η Νάντια Μπουλέ, η Ναταλία Γερμανού κάνουν διαφήμιση για το χρώμα των μαλλιών τους, που όσο να ναι δυσκολεύεσαι να πετύχεις το σκανδιναβικό ξανθό, που τόσο αγαπάμε στην Μεσόγειο.

Τώρα, δε θα έχει δίκιο να γίνει έξαλλη η Σισσυ Χρηστίδου με τις εταιρίες βαφών, που αγνοούν το κελτικό κόκκινο και το σνομπάρουν και δεν κάνει και αυτή διαφήμιση ε; Άσε κι όλους τους άνδρες της τηλεόρασης που ρατσιστικά μπορώ να πω, οι παγκοσμιοποιημένες εταιρείες αγνοούν επιδεικτικά το δικαίωμα τους στην βαφή, αν και οι ίδιοι μες στη χρωμολοσιόν είναι, σε πιο γήινα μαόνι πάντα χρώματα, εκτός απ όσους περνάνε γυαλιστικό ασημί στο λευκό για πιο Helen Mirren αποτέλεσμα.