Κύριε Αντώνη μου, χαρά στα κουράγια σας.

Κύριε Αντώνη μου, χαρά στα κουράγια σας.

Έβλεπα χθές τον Αντώνη Σρόιτερ, στον Άλφα και την "Αυτοψία" του. Στην αρχή είχε τους σεσημασμένους πολιτικούς, ελαφρώς ταραγμένους πια, με την ύπαρξη του Τσίπρα, αλλά να κινούνται στα ιδια κοινότοπα μέρη τους. Ο Σροιτερ αυτή τη στιγμή είναι ο πιο δυνατός νιουσκάστερ, κατά τη ταπεινή μου γνώμη. Έχει ευγένεια, λεπτότητα στους τρόπους, αλλά δεν υποχωρεί ποτέ. Για αυτόν και μόνο συνέχιζα να βλέπω. Έλα μου όμως που σε λίγο, μας μεταφέρει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και κάνει συνέντευξη στους εκλεγμένους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Ιωάννη Λαγό. Άνετα πάντως δεν ένιωθα!

Πες με δειλό άνθρωπο, φοβητσιάρη, «χέστη» εγώ ενώπιων τους, σταυροπόδι πάντως μες στη καρα - άνεση δε θα καθόμουν. Εντελώς «εγέρθουτω» και κοντά στη πόρτα θα την έβγαζα! "Εσείς σαν άνθρωπος των ΜΜΕ», λένε κάποια στιγμή στον κ. Σρόιτερ, «μας σεβαστήκατε όλα αυτά τα χρόνια; Εμείς λειτουργούμε με κάποιους κανόνες. Το βασικό είναι ότι η κίνηση αυτή που έγινε στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είναι το μείζον. Όπως γίνεται πάντα όπου υπάρχει συγκέντρωση των μελών μας, δίνεται αυτό το παράγγελμα και εις ένδειξη σεβασμού". Ο Σρόιτερ παρέμεινε καθισμένος και άνετος. Να μη πω πως τον θαύμασα; Απόλυτα!

Μίλησαν και κατηγόρησαν όσους«δεν σεβάστηκαν ποτέ την Χρυσή Αυγή». "Επιστρέφουμε όλους τους ανόητους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του πολιτικού κατεστημένου που έφτασαν τον χώρο σε αυτό το άθλιο σημείο", "δεν είμαστε νεοναζί σε καμία περίπτωση, δε είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ακροδεξιοί. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές".
"Θέλουμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, αγωνιζόμαστε για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία" (σ.σ: μωρέ να δεις τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει...), " οι άνθρωποι με αυτή την ιδεολογία είναι αυτοί που πολέμησαν τότε, και τον Χίτλερ και την Γερμανία και τον επεκτατισμό της. Το ίδιο θα κάναμε και εμείς", "δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης για μας", "όλοι αυτοί που έγιναν στην πορεία νόμιμοι, μπήκαν παράνομα, δεν τους κάλεσε κανείς εδώ", "να αναλάβουν ειδικές μονάδες του Στρατού τη φύλαξη των συνόρων και από εκεί και πέρα επαναδιασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού".

Ο Σρόιτερ έκανε τις ερωτήσεις του, οδήγησε την συζήτηση του στα τοπία της δικής του διερεύνησης και σχολίασε απ το στούντιο του δημοσιεύματα του περιοδικού της παράταξης, ως απάντηση σε αντίπαράθεση που είχε προηγηθεί. Εκ των υστέρων η Χρυσή Αυγή θεώρησε πως η συνέντευξη πετσοκόφτηκε, πως δεν υπήρχε εκπρόσωπος της στο στούντιο, που κατέχει 7% της προτίμησης του ελληνικού λαού, ενώ υπήρχε του ΛΑΟΣ που έχει μόλις ένα 2%.

Όλοι όρθιοι λοιπόν! Όχι γιατί μας το ζητάνε, αλλά επειδή δε μπορούμε να καθίσουμε πια, απ τα νεύρα...