Κοσμικό Ημερολόγιο 7 Μαρτίου

Κοσμικό Ημερολόγιο 7 Μαρτίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε: Έλλη Κοκκίνου, Εurovision 2011, Διονύσης Σαββόπουλος, Jane Russell, John Galliano, Γρηγόρης Αρναούτογλου

Έλλη Κοκκίνου – Γιώργος Μπόγρης - Ο έρως χρόνια δεν κοιτά

Με αυτή τη λαϊκή ρήση πορεύεται τον τελευταίο καιρό η δημοφιλής τραγουδίστρια, ηχώντας και στ' αυτιά του νεαρού μπασκετμπολίστα, σαν σύνθημα από τις εξέδρες.

Κατόπιν ψυχολογικής και συναισθηματικής ταλαιπωρίας στα τελευταία χρόνια για την Έλλη Κοκκίνου, ήρθε η ανακούφιση στη γνωριμία της με τον Γιώργο Μπόγρη σαν μάννα εξ' Ουρανού.

Η ίδια, μάνα 3χρονου γιού και με πρόσφατες καλές επαγγελματικές προτάσεις, έχει μόνο να αντιμετωπίσει τις κακές γλώσσες για την σχεδόν 20ετία, που χωρίζει τις ηλικίες τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι ποτέ άσπρο – μαύρο και μια σχέση δημιουργείται κάτω από ορισμένες συνθήκες, που καλύπτουν ενίοτε τα κενά.

Εκείνη με τη λάμψη του Λέοντα κι εκείνος με την τρυφερότητα του Ιχθύ, μοιράζονται την καθημερινότητά τους με τις τρίγωνες Σελήνες τους και τον ωροσκόπο εκείνης σε αντίθεση με τον Ήλιο του, να τους έλκει σαν μαγνήτης. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου της Ερμής, βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη του και ο δικός του Ερμής σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Άρη της. Η τάση να την έχει κάτω από το μικροσκόπιο, μπορεί στο μέλλον να την ενοχλήσει και να δημιουργήσει δυσαρέσκειες. Η Σελήνη της στον Κριό δεν θα αποφύγει την πίεση του τετραγώνου από τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα του, που μπορεί να την φρενάρει, δημιουργώντας παράλληλα και μια αίσθηση πλασματικής ευτυχίας.

Εντάξει η ημερομηνία λήξης δεν θα αναγραφεί ακόμα, ας απολαύσουν το ορεκτικό τους οι άνθρωποι και το κυρίως πιάτο, ας περιμένει.

Eurovision 2011 – Η τελετή επιλογής του Ελληνικού τραγουδιού

Κι εκεί που ετοιμαστήκαμε ενθουσιωδώς eurofans και μη, να στηθούμε Τετάρτη βράδυ για δούμε ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπήσει φέτος στη Γερμανία, στο πρώτο 5λεπτο νιώσαμε μια ανατριχίλα σαν θρίλερ παλιάς εποχής.

Μια σοβαροφάνεια, μια σκοτεινιά, μια αμηχανία, μια παρουσίαση σαν από γραφείο κηδειών με την επιτροπή να τιμολογεί τα μνήματα.

Ώσπου ήρθε η παρουσίαση των τραγουδιών με ένα ηχητικό Τάρταρο σαν κραυγή από τον Άδη. Αποκριάτικη φιέστα χωρίς φαντασία, με ενδυματολογικά φτιασίδια και χορογραφίες καλικάντζαρων που δεν ήξεραν κατά που να λικνιστούν.

Ακόμα και οι καλεσμένοι θύμιζαν βαρύτονους σε θλιμμένη όπερα.

Όσο για το αποτέλεσμα, επιλέχθηκε το rap – ζεμπέκικο των Λούκας Γιώρκα και Stereo Mike με τίτλο «Watch my dance». Αλλά τι dance! Ένα παιδί που προσπαθούσε να τραγουδήσει ένα βαρύ λαϊκό τραγούδι χορεύοντάς το άκομψα, άχαρα και με όλα τα στερητικά άλφα. Εντάξει έχουμε στείλει και χειρότερα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το κακό θέαμα.

Καμία αρμονία δεν κατάφερε να εκπέμψει ο Ήλιος στο Ζυγό του Λούκας, αντίθετα Ερμής και Αφροδίτη από τον Σκορπιό συνωμότησαν σε ένα καταθλιπτικό μοτίβο, παρασύροντας και το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα, σκορπώντας ερμηνευτικό decadance.

Αντίθετα το φαβορί Νίκη Πόντε έμεινε για άλλη μια φορά με παγωμένο το χαμόγελο στα χείλη, βλέποντας τους μέτριους να την ξεπερνούν. Εντάξει Ήλιο αντίθεση Κρόνο έχει το κορίτσι, είναι άτυχη και αδικοχαμένη, αφού ο Λιονταρίσιος Ήλιος της λάμπει πάντα, η δυναμική της Σελήνη στον Κριό ενθουσιάζει πάντα, αλλά στο τέλος δεν επισκιάζουν τους άλλους.

Τι κι αν ο Ουρανός της είναι σε τρίγωνο με Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, τι κι αν ο Ποσειδώνας είναι σε τρίγωνο με Αφροδίτη και Άρη, τι κι αν το καλλιτεχνικό της ταλέντο ξεχειλίζει, το ζεμπέκικο της συμφοράς έχει τον Πλούτωνα με το μέρος του. Ελπίζω να έχει τον ίδιο αντίκτυπο και στην Ευρωπαϊκή ψήφο και να πιάσουμε στον ύπνο και τους υπόλοιπους.

Διονύσης Σαββόπουλος – Ο σπουδαίος τραγουδοποιός συναντά ξανά τον χρόνο

Ο αγαπημένος συνθέτης και στιχουργός είναι και πάλι μαζί μας, σε μια παράσταση με τίτλο «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος» κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Ακροπόλ.

Με την διαχρονική του προτροπή, μας καλεί να παρακολουθήσουμε την αφήγηση και τις υπαρξιακές ανησυχίες του και να τις μοιραστούμε κάτω από την ιδιαίτερη μουσική του.

Τον συνοδεύουν οι Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου από τους Ηuman Τouch, και ο Ευριπίδης Ζεμενίδης. Το χορευτικό μέρος πλαισιώνει η ομάδα της Σοφίας Σπυράτου.

Η πορεία του υπήρξε συνεχώς ανατρεπτική μέσα στο χρόνο και καθορίζονταν από τη σύνοδο Ήλιου – Άρη στον Τοξότη η οποία και τον σημάδεψε, σε αντίθεση με Ουρανό, τρίγωνο με Πλούτωνα και εξάγωνο με Ποσειδώνα. Με αυτόν τον χαρισματικό σχηματισμό, μάγευε με τους στίχους του και τον κοφτερό του λόγο.

Η υπαρξιακή αγωνία του ωροσκόπου Σκορπιού, γίνονταν πιο έντονη με τον τονισμένο 8ο οίκο και τη σύνοδο Σελήνης – Κρόνου στον Καρκίνο και όσο ωριμάζει θα γίνεται εντονότερη.

Ευτυχώς που υπάρχει τόσο γνήσιος και θαρραλέος ακόμα, τόσο αθόρυβος και βροντερός και τόσο φιλοσοφημένος και στοχαστικός, σαν επικό στολίδι μιας ταπεινωμένης νεοελληνικής συνείδησης.

Jane Russell – Έφυγε μια από τις τελευταίες ντίβες του παλιού Hollywood

Έφτασε ως τα βαθιά γεράματα η γοητευτική παρουσία, που μεσουράνησε στις δεκαετίες του 40' και 50' και έφυγε ήσυχα σε ηλικία 89 ετών, από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η εκρηκτική μελαχρινή συμπρωταγωνίστρια της Μarilyn Μonroe, στην θρυλική ταινία «Οι Άνδρες Προτιμούν τις Ξανθές», πρωταγωνίστησε δίπλα σε τεράστια ονόματα του σινεμά.

Με 3 γάμους στο ενεργητικό της, υιοθέτησε 3 παιδιά και αφιερώθηκε στη διευκόλυνση δεκάδων χιλιάδων υιοθεσιών στις ΗΠΑ.

Δεν προκάλεσε σκάνδαλα, παρά μόνο με την πληθωρική της παρουσία και το πλούσιο μπούστο της, που την καθιέρωσε σαν sex symbol.

Η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Άρη – Πλούτωνα στον 12ο οίκο και η αντίθεση Σελήνης – Πλούτωνα ήταν ένα βάρος που ευθύνεται για την στέρηση της μητρότητας (Πλούτωνας κυβερνήτης 5ου οίκου) και για το διάστημα που φλέρταρε με το αλκοόλ, αλλά που κατάφερε να εκτονώσει μέσα από την κοινωνική της προσφορά. Η Σελήνη είναι πολύ σημαντικός πλανήτης εφόσον εμπλέκεται σε τόσες όψεις και κυβερνά και τον ωροσκόπο της.

Τα μεγάλα τρίγωνα μεταξύ Σελήνης – Αφροδίτης – Δία και Σελήνης – Αφροδίτης – Κρόνου με την Σελήνη σε εξάγωνο με Ουρανό, χάριζαν την αφθονία στην παρουσία της σε όλα τα επίπεδα, ενώ το τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα κέντρισε και το υποκριτικό της ταλέντο.

Καλό ταξίδι στην Χολιγουντιανή θεά.

John Galliano - Το χρυσό αυγό, έγινε ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο

Το λίγο ποτό παραπάνω έγινε αιτία να διαπληκτιστεί με το διπλανό τραπέζι του μαγαζιού όπου κάθονταν, άρχισαν οι βρισιές και ανάμεσα σε αυτές αντιεβραϊκές εκσφενδονίσεις από τον εκκεντρικό μόδιστρο. Μεταξύ λόξιγκα και θυμού πετάει και ένα «I love Hitler» που του κόστισε την απόλυσή του από τον οίκο Dior. Ο ίδιος μετανιωμένος και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ακραία κατάσταση που έφτασε, δηλώνει πως τον προκάλεσαν με λεκτικές παρενοχλήσεις τις οποίες διαβεβαιώνουν και μάρτυρες. Ωστόσο κατηγορεί τον εαυτό του και μόνο, λέγοντας πως θα δουλέψει σκληρά για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου και ουδεμία ιδεολογική σχέση έχει με ρατσιστικές απόψεις.

Άτυχη στιγμή λοιπόν για τον υπερ-σχεδιαστή, που έδωσε στη μόδα την μορφή τέχνης.

Πολλοί τον υποστήριξαν και άλλοι τόσοι βρήκαν ευκαιρία να του τα ψάλλουν, όπως η Οσκαρούχα Natalie Portman για ευνόητους φυσικά λόγους.

Ωστόσο το ακριβέστατο τετράγωνο Ήλιου – Πλούτωνα με τον Ήλιο στον Τοξότη, μπορεί εύκολα να του επιβάλλει πρότυπα, μέσα από τα οποία προσπαθεί να αναγνωρισθεί.

Ο φανατισμός αυτής της όψης σε συνδυασμό και με τον ενθουσιασμό της Σελήνης του στον Κριό, μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες απόψεις και καταστάσεις.

Η σύνοδος Αφροδίτης – Κρόνου στον Αιγόκερω σε αντίθεση με τον Άρη από τον Καρκίνο δημιουργεί ψυχρότητα στην συμπεριφορά και μια εχθρική εικόνα στους άλλους.

Η παρουσία του διελευστικού Κρόνου στον Ζυγό ενεργοποίησε την σκληρή αντίθεση που τον έφερε στην πολύ δύσκολη αυτή θέση, αλλά και ο διελευστικός Δίας σε τετράγωνο με τον Δία κυβερνήτη του Ήλιου του, διόγκωσε την όλη κατάσταση.

Όποια και να' χουν τα πράγματα, η μετάνοια είναι προς τιμήν του και τα παθήματα μαθήματα, ειδικά για μία τόσο δημιουργική και φιλόδοξη ιδιοσυγκρασία, σαν τη δική του.

Γρηγόρης Αρναούτογλου – Θα παραμείνει στο τηλεοπτικό του σπίτι

Ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλη μία φορά με το Mega, το κανάλι που δηλώνει σαν «σπίτι του» με παρουσίαση στην απογευματινή ή τη βραδινή ζώνη.

Δίνοντας και τα χέρια με τον διευθυντή προγράμματος, όπως συνηθίζει ο φιλικός Τοξοτίσιος χαρακτήρας του και η διπλωματική Σελήνη του στο Ζυγό.

Ευχάριστη παρουσία, με ενθουσιώδες βλέμμα και ζεστό χαμόγελο, για όσους φυσικά έχουν ξεπεράσει την τηλεοπτική κουλτούρα, ή απλά δεν τους ενδιαφέρει.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη σύνοδο Αφροδίτης – Δία στον Υδροχόο σε τρίγωνο με Πλούτωνα, μπορεί να μεγεθύνει τα πάντα (πέρα από το βάρος του) δίνοντάς τους μια αισιόδοξη διάσταση που είναι άκρως επιθυμητή ειδικά σε αυτούς τους τηλεοπτικούς και όχι μόνο καιρούς. Όσο για το εξάγωνο Ήλιου – Ουρανού, πέρα από την εφευρετικότητά του, άλλο τόσο συνυπογράφει το δέσιμο με το κανάλι, αφού δεν είναι στη φύση του η μονιμότητα σε κανένα επίπεδο. Καλή του συνέχεια.

Πηγή: astrology.gr