Τι προτείνει ο ειδικός για τη διατροφή το Πάσχα μετά από νηστεία

Πατούλια Κατερίνα
Τι προτείνει ο ειδικός για τη διατροφή το Πάσχα μετά από νηστεία

Ήρθε και το Πάσχα επιτέλους, αφορμή για ξεκούραση και για χαλάρωση σε όλους τους τομείς για όλους μας!

O Mάνος Δημητρούλης, διαιτολόγος- διατροφολόγος μας δίνει μια σπουδαία συμβουλή για τις ημέρες αυτές που θα φάμε λίγο παραπάνω.

«Να χαλαρώσετε και διατροφικά και να περάσετε καλά χωρίς να ασχολείστε με τις θερμίδες και την ποιότητα της διατροφής σας! Να αφήσετε για λίγο, ζυγίσεις, μετρήσεις και έννοιες στην άκρη και να απολαύσετε ό,τι τραβάει η όρεξή σας», τονίζει ο ειδικός στο προφίλ του στο Instagram και συνεχίζει:

https://www.instagram.com/p/C6efeBnKmN6/

«Οι γιορτές του Πάσχα είναι συνυφασμένες με κρεατοφαγία, με εποχιακά γλυκά (τσουρέκια & κουλούρια) και με παραπάνω ποτάκια. Αφορμή να δούμε οικογένεια, φίλους να διασκεδάσουμε & να επικοινωνήσουμε μέσα από τα πασχαλινά τραπέζια. Επικοινωνία, καλοπέραση και διασκέδαση που έχουμε τόσο πολύ όλοι ανάγκη».

Τι μπορείς να φας όταν έχει λιγούρα για γλυκό - δεν εννοούμε κρουασάν!

Ο διατολόγος τονίζει πως έχει παρατηρήσει ότι ο κόσμος σε περίοδο δίαιτας που τη συνεχίζει και σε γιορτινές ημέρες τείνει να χαλάει την προσπάθεια απώλειας βάρους μετά τις γιορτές.

Πώς εξηγείται αυτό; Πιθανότατα αυτή η καταπίεση για αυστηρή τήρηση μιας διατροφής μέσα στις γιορτές βγαίνει σε αντίδραση και σε δυσκολία εφαρμογής προγράμματος μετά.

«Γι’ αυτό λοιπόν, μην ασχοληθείτε και πολύ με τη διατροφή αυτές τις ημέρες!
Ένα διάλειμμα στην καλή διατροφή και τη γυμναστική χρειάζεται, έτσι ώστε με περισσότερη διάθεση να επανέλθουμε δυναμικά στο πρόγραμμά μας μετά τις γιορτές», συνεχίζει ο ειδικός.

Επίσης, μην ζυγιστείς μετά το Πάσχα και δεις στη ζυγαριά 2-3 κιλά παραπάνω, είναι νούμερο πλασματικό, που θα μειωθεί εύκολα με λίγες ημέρες προσοχής.

Η καλή διατροφική ρουτίνα δεν έχει να φοβάται τίποτα από Χριστούγεννα, Πάσχα, διακοπές και τριήμερα!

Aπό τον Μάνο Δημητρούλη, Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής Χαροκοπείου ΠανεπιστημίουΔημητρούλης Μάνος Msc

www.dietstories.gr
https://www.facebook.com/manolis.dimitroulis
https://www.instagram.com/manos_dimitroulis/