Τι μπορείς να φας όταν έχει λιγούρα για γλυκό - δεν εννοούμε κρουασάν!

Τι μπορείς να φας όταν έχει λιγούρα για γλυκό - δεν εννοούμε κρουασάν!

Tα επιστημονικά δεδομένα μας λένε ότι ο μόνος τρόπος για να χάσουμε κιλά και να τα συντηρήσουμε σε βάθος χρόνου είναι μέσω ενός ισορροπημένου ελαφρώς υποθερμιδικού προγράμματος.

Ο Μάνος Δημητρούλης ρίχνει φως στο ζήτημα «λιγούρα για γλυκό».

«Σας παρακαλώ πολύ μην αρχίζετε διατροφή με τη γνωστή νοοτροπία αυτομαστιγώματος, του τύπου δε θα φάω τίποτα σήμερα ή θα φάω μόνο ένα τοστ ή θα φάω μισό μπιφτέκι για κυρίως γεύμα», τονίζει ο ειδικός και εξηγεί:

«Αν ξεκινάτε έτσι δύο είναι τα τινά: ή που θα τρελαθείτε στην πείνα το βράδυ (γενικά αργότερα) και θα φάτε πολύ περισσότερο τελικά μέσα στην ημέρα ή που θα τα καταφέρετε για 2-3 ημέρες και μετά αντίο η διατροφή.

Ξέρω ότι όταν πρόκειται για την εικόνα του σώματος μας όλοι θέλουμε να πετυχαίνουμε όσο πιο γρήγορα και όσο πιο αναίμακτα γίνεται τους στόχους μας και φυσικά είναι και πολύ ανθρώπινο αυτό», τονίζει ο Μάνος Δημητρούλης.

1691068270120-847257217-ligoura.jpg

Όταν όμως τα επιστημονικά δεδομένα μας λένε ότι ο μόνος τρόπος για να χάσουμε κιλά και να τα συντηρήσουμε σε βάθος χρόνου είναι μέσω ενός ισορροπημένου ελαφρώς υποθερμιδικού προγράμματος με ένα ρυθμό 0.5-1 κιλού/ εβδομάδα γιατί να τα αγνοήσουμε πάλι και να μην ακούσουμε για μία φορά την κοινή λογική μας;

«Πάρα μα πάρα πολύ σπάνια κάποιος ξεκινά να χάσει 10-15 κιλά και τα καταφέρνει να κάνει σερί 15-20 εβδομάδες καλή διατροφή! Πάντα θα υπάρχει μια κακή εβδομάδα, μια εκδρομή, μια γιορτή που θα μας πάει πίσω και είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό, σημασία έχει να φτάσουμε μέχρι το τέλος με υπομονή και επιμονή», εξηγεί ο ειδικός.Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα σε περιόδο που θέλετε να χάσετε κιλά είναι οι σωστές αντικαταστάσεις. Από άποψη θερμίδων αλλά και από άποψη ποιότητας! Συχνά με ρωτάτε για τις προτάσεις μου για σνακ, ιδανικά γλυκά, οπότε voila οι προτάσεις για όλους εσάς αγαπημένοι μου που προσέχετε τη διατροφή σας!

Στο δεξιό μέρος των slides αγαπημένες επιλογές που θα ικανοποιήσουν τη λιγούρα για γλυκό, θα σας χορτάσουν περισσότερο και θα σας δώσουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

https://www.instagram.com/p/Cnch9nKKEaB/