Ζωή χωρίς McDreamy: Όσα έγιναν στην πρεμιέρα του 12ου κύκλου του Grey's Anatomy

Ζωή χωρίς McDreamy: Όσα έγιναν στην πρεμιέρα του 12ου κύκλου του Grey's Anatomy

Προσοχή, περιέχει spoilers!

Ήταν –και είναι- ακόμα δύσκολο να φανταστούμε πώς θα επιβιώσει το Grey's Anatomy χωρίς τον λόγο για τον οποίο, κέρδισε απίστευτα το γυναικείο κοινό. Γιατί δεν ήταν μόνο το πακέτο του Derek Shepherd (κούκλος, νευροχειρούργος, με φανταστικό χαμόγελο/μαλλιά/χαρακτήρα, παιδί για σπίτι, ρομαντικός, τέλειος πατέρας, σωτήρας του πλανήτη) αλλά και η σχέση του με την βασική πρωταγωνίστρια Meredith που κράτησε το storyline ζωντανό και έκανε την ρομαντική, γυναικεία καρδιά μας να σπάει. Καμία άλλη σχέση στην σειρά, δεν μας έχει αγγίξει τόσο, όσο κι αν είχε βουτήξει στο δράμα και το υπόλοιπο cast η δημιουργός του Grey's, Shonda Rhimes. Ο θάνατός του Derek, αδιαμφισβήτητα κερδίζει το βραβείο της πιο στενάχωρης στιγμής στη σειρά παρά το ότι η Shonda μας έχει κεράσει ουκ ολίγες πίκρες. Αυτή είναι όμως η στιγμή που σβήνει όλες τις υπόλοιπες.

derdeath 41434


Φαίνεται όμως ότι η Shonda, δεν θέλει κανείς να θρηνήσει, να μαυρίσει και καμία διάθεση δεν έχει να στοιχειώσει την πλοκή με το φάντασμα του Derek. Γι' αυτό μετά τον θάνατό του, δεν είδαμε καμία ουσιαστική αναφορά σε αυτόν, τουλάχιστον ακόμα. Η ζωή συνεχίζεται για όλους τους χαρακτήρες, που μοιάζουν να έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν πια.


Η – χήρα πια- Meredith ήταν μια χαρούλα, προχωράει τη ζωή της και η μόνη έμμεση αναφορά στον Derek ήταν όταν είπε στην αδερφή του ότι δεν την συμπαθεί, αλλά την αγαπάει γιατί είναι οικογένειά της. Την είδαμε και με νέο κούρεμα, ένα κομψό μακρύ καρέ που ταιριάζει στο «είμαι μάνα τριών παιδιών και χήρα και μεγαλύτερη κατά 12 χρόνια από τότε που άρχισε η σειρά» .

mer hair 3e909

Επίσης, συνεχίζοντας να προσφέρει στέγη σε φίλους και γνωστούς (μάλιστα, τους αποκαλεί «αδέσποτα» κάποια στιγμή στο επεισόδιο) έχει δημιουργήσει νέα κατάσταση συγκατοίκησης, αφού έχει πάρει την αδερφή, Maggie, που της προέκυψε πέρυσι (εξαφανισμένη κόρη του Richard και της μητέρας της) αλλά και την Amelia να ζήσουν στο σπίτι της. Αυτή η συγκατοίκηση έχει αρκετά θέματα που προσπαθούν να λύσουν και ελπίζω να τα λύσουνε σύντομα, γιατί ως ζήτημα μου μοιάζει εξαιρετικά βαρετό. Όπως και όλα τα προβληματικά storylines της Amelia.

sisters 9af23


Η Shonda Rhimes ανοίγει στα πρώτα πέντε λεπτά αρκετά κοινωνικά ζητήματα περί ομοφυλοφιλίας, ρατσισμού, κοινωνικών στερεοτύπων, ενώ κάνει μια εκτενέστατη αναφορά στο bullying εμπλέκοντας και ένα περιστατικό ασθενών αλλά και πολλούς από τους πρωταγωνιστές (την Callie, τον Karev, την Maggie) στην ιστορία.

Τα highlights που ανοίγουν θέματα για τα επόμενα επεισόδια είναι:

Η επιστροφή της April και η τεράστια αμηχανία που έχει προκύψει στη σχέση της με τον (πόσο ωραίος, Θέε μου!) Jackson, ο οποίος δεν χοροπηδάει κι από τη χαρά του που τη βλέπει.

Ένα ραντεβού που καταλήγει σε φιλί στην εξώπορτα ανάμεσα στον Owen και την Amelia.


Ένας καινούριος σχετικά hot γιατρός που –επίσης άστεγος- θα συγκατοικήσει με την Arizona και, για να δούμε ποια θα τον πάρει; Το πιο προβλέψιμο σενάριο είναι να το «γυρίσει» για λίγο η Arizona και νομίζω ότι εκεί θα πρέπει να ποντάρουμε τα χρήματά μας. Είναι αυτός:

new doctors 837d1

Η Bailey που επιτέλους, παίρνει την θέση του Διευθυντή Χειρουργικής.


Η σχέση του Karev με την Jo, που παραείναι υγιής και ήρεμη για να είναι σεναριακά ενδιαφέρουσα. Αν και μάλλον θα παντρευτούν σε αυτή τη σεζόν, για να δούμε τι άλλο θα τους συμβεί.


Και όπως κάθε χρόνο, θα μας απασχολήσουν και οι νέοι εκπαιδευόμενοι γιατροί, που τους βλέπουμε ελάχιστα προς το τέλος του επεισοδίου. Όλο και κάτι θα έχει εκεί μέσα.

new doctors 2 5a23f

Για πρώτο επεισόδιο μιας σειράς που και έχασε έναν βασικό πρωταγωνιστή και διανύει πλέον τον 12ο κύκλο της, ήταν καλό. Δεν είχε καμία wow στιγμή, ούτε μας έκοψε την ανάσα. Οκ, είχε και μια μπουνιά της Maggie στη μάνα μίας ασθενούς (μεγάλη ιστορία). Όμως κυρίως ένιωθες αυτή την οικειότητα με τους χαρακτήρες και το «η ζωή συνεχίζεται» που προφανώς ήταν και το μήνυμα που θέλει να περάσει η σεναριογράφος. Άλλωστε, αν το δεις προσωπικά, η σχέση της με τον Patrick Dempsey (o οποίος ουσιαστικά απολύθηκε) δεν της επιτρέπει να τον εκθειάσει. Αν το δεις σεναριακά, η Meredith που είναι και η βασική πρωταγωνίστρια, πρέπει να μπορεί να προσφέρει καινούρια storylines, με καινούριους άντρες και το να μείνει κολλημένη στον Derek δεν προσφέρει τίποτα στη συνέχεια της σειράς, που -να ξανατονίσω- κουβαλά πάνω της 12 χρόνια πλοκής, οπότε χρειάζεται νέες κατευθύνσεις. Και, είτε γιατί το έχω δεχτεί πια ή γιατί το πήγε τόσο καλά ή έστω γιατί έλειπε για μεγάλο μέρος της προηγούμενης σεζόν, δεν μου έλειψε ο Derek όσο περίμενα. Και καθόλου μπορώ να πω. Θα τον αγαπώ όμως για πάντα. Γιατί έχει αυτή τη μούρη:

mcdreamy d73b9

Αν θα το ξαναδώ; Φυσικά. Ό, τι και να γίνει. Μέχρι το φινάλε.