Hollywood XXL

Hollywood XXL

Όταν τα κιλά μιας γυναίκας είναι ανάλογα με τους τόνους ταλέντου που διαθέτει.

Εξαντλητικές δίαιτες, γιόγκα, πιλάτες, πρωτοποριακά προγράμματα γυμναστικής για τα αυτιά και τα δάχτυλα, μέθοδοι εκγύμνασης χεριών/ποδιών/κοιλιάς/λαιμού/μαλλιών, ωμές τροφές, μαρούλια, καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις θεότητες που κυριαρχούν στον πλανήτη Hollywood εδώ και αρκετά χρόνια, και τις οποίες ασπάζεται φανατικά όλος ο γυναικείος πληθυσμός της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της μουσικής. Όλος; Όχι ακριβώς. Παρά τη μόδα που θέλει τις γυναίκες στον χώρο του θεάματος να συναγωνίζονται τα μοντέλα της Victoria's Secret και να ρίχνουν αγιασμό γύρω τους στη θέα ενός χάμπουργκερ, υπάρχουν ακόμα μερικές κυρίες που αντιστέκονται και θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στη λιμοκτονία και τα six-packs. Γιατί, όταν το ταλέντο σου σε μετατρέπει σε «θεά» στα μάτια όλου του υπόλοιπου κόσμου, τίποτε από όλα αυτά δεν σου χρειάζεται. Και αφήστε τις άλλες να ξενυχτάνε πάνω από μια ζυγαριά.

spl162904_139

Queen Latifah
Δεν είναι τυχαίο που το μικρό της είναι «Queen». Η εν λόγω κυρία είναι η βασίλισσα αυτής της λίστας καθώς το πηγαίο ταλέντο της σε παραπάνω από έναν τομέα κάνει τα περιττά κιλά της να φαντάζουν ως οι πιο λαχταριστές καμπύλες που μπορεί να θέλει ένας άντρας σε μια γυναίκα –όχι πως δεν είναι, δηλαδή. Μουσικός, ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιάστρια του δικού της talk show, η Queen Latifah είναι μία από τις πιο πνευματώδεις και ταλαντούχες γυναίκες που υπάρχουν στον χώρο του θεάματος, απόλυτα εξοικειωμένη με την σιλουέτα της και με μια φυσική λάμψη όπου κι αν εμφανίζεται. Συν τις άλλοις, είναι ο ένας από τους δύο καλλιτέχνες του hip-hop που έχουν προταθεί για Oscar (Καλύτερη Ηθοποιός σε Β' Ρόλο για το «Chicago», το 2002). Ο άλλος είναι ο Will Smith. Βγάλε συμπέρασμα.

spl82673_001

Beth Ditto
Τι να πρωτοπεί κανείς για την Beth Ditto. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη γυναίκα στην ιστορία που να έχει επιδείξει με τόσους διαφορετικούς και αξέχαστους τρόπους τα, πολλά, παραπανίσια κιλά της. Ποιος νοιάζεται όμως για νούμερα και μεγέθη, όταν μπροστά στα μάτια σου έχεις μια εκπληκτική show woman, που αφήνει εκατομμύρια θεατών να κρατάνε τα σαγόνια τους σε κάθε της εμφάνιση πάνω στη σκηνή, που το εκρηκτικό ταπεραμέντο της σε κάνει να μην μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της και που οι στίχοι στα, εντελώς εθιστικά, κομμάτια που γράφει για το συγκρότημά της, τους Gossip, μιλάνε για αγάπη και πόνο και τρέλα και χορό και συναισθήματα, για τη ζωή την ίδια, μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας ανοιχτά λεσβίας, που όμως «προσκυνούν» άντρες και γυναίκες. Το ότι ο Jean Paul Gaultier την επέλεξε για να ανοίξει την ανοιξιάτικη κολεξιόν του για το 2011 στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, είναι απλώς μια μηδαμινή λεπτομέρεια.

spl97017_012

Jennifer Coolidge
Καμία λίστα τέτοιου περιεχομένου δεν θα είναι ποτέ πλήρης, αν μέσα της δεν περιλαμβάνεται το όνομα Jennifer Coolidge, ή, όπως θα μείνει για πάντα γνωστή «Stifler's Mom». Παίζοντας την απόλυτη MILF στη κλασική, πλέον, ταινία «American Pie», αλλά και την αγαθή-μα-τσαχπίνα Paulette στο «Legally Blonde», καθώς και δεκάδες άλλους «καλτ» ρόλους, πάντα βοηθητικούς αλλά πάντα με μια δική τους, χαρακτηριστική σφραγίδα, η Coolidge είναι μία προσωπικότητα που δεν μπορείς να ξεχάσεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πληθωρική ξανθιά, κλασικό πρότυπο μέσης Αμερικανίδας, εξαιρετικό κωμικό ταλέντο και απολαυστική ηθοποιός ότι κι αν τη βάλεις να κάνει, η περίπτωση της Jennifer Coolidge θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα για όσες παχουλές και φαινομενικά «αφελείς» γυναίκες έχουν προβλήματα με την εικόνα τους. Πάρε ότι «μειονέκτημα» σου καταλογίζει ο κόσμος και χρησιμοποίησέ το προς όφελός σου, με χιούμορ και καλή διάθεση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ταλέντο που βγήκε στη πορεία μετέτρεψε την Coolidge σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες της ποπ κουλτούρας.

tmagSF

Gabourey Sidibe
Αν δεν υπήρχαν πρότυπα ομορφιάς και φυλετικές διακρίσεις, η ιστορία της Σταχτομπούτας θα είχε για πρωταγωνίστρια την Gabourey Sidibe, ή Gabby για τους φίλους. Γεννημένη το 1983 στο Brooklyn και μεγαλωμένη στο Harlem, από μητέρα τραγουδίστρια gospel και πατέρα ταξιτζή, η νεαρή Gabourey με την υπέρβαρη φιγούρα και καμία προϋπηρεσία στον χώρο της υποκριτικής, επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες έμπειρες και πιο αποδεκτές εξωτερικά ηθοποιούς, για τον ρόλο της Claireece «Precious» Jones στη ταινία «Precious», μιας παχύσαρκης 16χρονης με δύο παιδιά –«αποτελέσματα» του βιασμού που είχε υποστεί από τον πατέρα της- η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από την φυσική, συναισθηματική και σεξουαλική κακομεταχείριση των γονιών της. Η ταινία απέσπασε δεκάδες βραβεία και διθυραμβικές κριτικές, η ερμηνεία της νεαρής Gabby όμως ήταν αυτή που άφησε όλον τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό και μετέτρεψε την Sidibe από μία κοινή, υπέρβαρη κοπέλα από τα γκέτο του Harlem σε, ένα «τεράστιο» ταλέντο του Hollywood με ειδικό βάρος μπροστά στη κάμερα. Και η καριέρα της μόλις έχει ξεκινήσει.

spl268127_032

Melissa McCarthy
Την γνωρίσαμε ως γλυκιά και αξιολάτρευτη «Sookie» στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Gilmore Girls» («Οικογένεια Gilmore», όπως προβαλλόταν από τη συχνότητα του Star Channel τα Σαββατοκύριακα), μια υπερδραστήρια σεφ με ισχυρή άποψη που ποτέ δεν νοιάστηκε για τα κιλά της και τα έβλεπε όλα ρόδινα. Στη πορεία όμως, η McCarthy έκανε στροφή 180 μοιρών, παίζοντας στη σειρά «Mike & Molly», όπου τα αστεία για τους χοντρούς, με τα έμμεσα κοινωνικά μηνύματα, έδιναν και έπαιρναν. Φέτος παίζει στη κωμωδία «Bridesmaids», μια ταινία που θέλει να χτυπήσει κατά μέτωπο το «Hangover», παρουσιάζοντάς το από τη γυναικεία οπτική ματιά, και αναμένεται να εντυπωσιάσει για άλλη μια φορά το κοινό. Έξυπνες ατάκες, σπιρτόζα ερμηνεία, απολαυστικό χιούμορ και παντελής έλλειψη κόμπλεξ, συνοδευόμενα από μια πιο-γλυκιά-παθαίνεις-διαβήτη φάτσα, η Melissa McCarthy δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν 50 κιλά. Απλώς γιατί δεν θα της πήγαινε.

spl61475_002

Adele
Έκανε για πρώτη φορά αίσθηση στα 19 της χρόνια, κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ με τίτλο την ηλικία της, βγαλμένο όμως από άλλη εποχή, που μίλησε στις καρδιές του κόσμου, τόσο ώστε να το κάνει νούμερο ένα σε πολλές χώρες και το single της «Hometown Glory» να γίνει αγαπημένο των ραδιοφωνικών παραγωγών σε Αγγλία, Αμερική και, εσχάτως, Ελλάδα. Φέτος, με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της, «21», στα 21 της χρόνια, μπορούμε να πούμε πως είναι δικαιωματικά η χρονιά της μιας και κριτικοί, μουσικοί και απλοί ακροατές, υποκλίνονται στο ταλέντο της νεαρής Adele Laurie Blue Adkins και τα βαθειά συναισθήματα που βγάζουν τα κομμάτια της, τα οποία συνδυάζουν τη φολκ και τη μουσική της Motown και των soul divas του '50 και του ΄60, με στίχους ρεαλιστικούς και γεμάτους συναίσθημα. Η κοπέλα που έχει δηλώσει στο περιοδικό Rolling Stone πως «λατρεύω να βλέπω το στήθος και τον πισινό της Lady Gaga, λατρεύω να βλέπω το στήθος και τον πισινό της Katy Perry, αλλά η δική μου μουσική δεν έχει να κάνει με αυτά. Δεν φτιάχνω μουσική για τα μάτια, φτιάχνω μουσική για τα αυτιά» καθώς και ότι ποτέ δεν ένιωσε άσχημα με το σώμα της και ποτέ αυτό δεν επηρέασε αρνητικά τις σχέσεις της με το άλλο φύλο, είναι η ίδια κοπέλα που μόλις πιάσει την κιθάρα της και αρχίσει να τραγουδά, ξεχνάς σώματα και φιγούρες και νιώθεις πως βρίσκεσαι σπίτι σου -όπου κι αν είναι αυτό, ή μάλλον, όποιος άνθρωπος κι αν το συμβολίζει αυτό. Για την ιστορία και μόνο, να σημειωθεί πως είναι ο μόνος εν ζωή καλλιτέχνης που μπόρεσε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Beatles από το 1964, έχοντας δύο τίτλους ταυτόχρονα στο top5 τόσο των singles όσο και των albums στην Μεγάλη Βρετανία. Νομίζω πως σας κάλυψα.