Σε χαλεπούς καιρούς και οι celebrities φοροδιαφεύγουν

Σε χαλεπούς καιρούς και οι celebrities φοροδιαφεύγουν

Οι rich and famous του Hollywood κλέβουν την εφορία, αλλά δεν τη γλιτώνουν.

Μπορεί η εγχώρια εφορία να έχει βγει στο κυνήγι των φοροφυγάδων και να μην καταφέρνει πολλά, αλλά το αντίστοιχο τμήμα στην Αμερική δεν έχει αφήσει celebrity για celebrity να φοροδιαφύγει και να μένει ατιμώρητος, έτσι τα τελευταία χρόνια έχει συλλάβει και οδηγήσει στα δικαστήρια πολλούς stars που αγαπάμε και θαμάζουμε. Γιατί μπορεί στην Ελλάδα άνθρωποι της showbiz να κερδίζουν χιλιάδες ευρώ και να δηλώνουν εισοδήματα ανειδίκευτων εργατών σε εστιατόρια και η εφορία να θεωρεί ότι αυτό είναι πραγματικό, αλλά στην Αμερική τα λαγωνικά των οικονομικών αρχών, δεν μασάνε κουτόχορτο.

Πρώτος και χειρότερος των φοροφυγάδων, ο Wesley Sniper, γνωστός και ως Blade, ο γνωστός βρικολακοφονιάς, ο οποίος από το 1999 μέχρι το 2004 απλά είχε ξεχάσει να καταθέσει φορολογική δήλωση. Όταν τον έπιασε η εφορία, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι εξωγήινος και για το λόγο αυτό δεν υποχρεούται να πληρώσει φόρους, αλλά οι άρχες πούλησαν περισσότερη τρέλα από τον ίδιο δίνοντας του τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του από τη Florida. Εν τέλει βρέθηκε να χρωστά 17 εκατομμύρια δολάρια στο κράτος, χωρίς τα πρόστιμα και τους τόκους που ανέβασαν το ποσό σε αστρονομικά ύψη.

Ο Nicolas Cage που βρέθηκε να χρωστά 6,6 εκατομμύρια δολάρια, κατηγόρησε το λογιστή του για αμέλεια αποπληρωμής των χρεών του, αλλά η εφορία δεν συγκινήθηκε και του κατάσχεσε το υπερπολυτελές σπίτι στο Las Vegas. Εκείνος μετακόμισε απλά σε ένα άλλο και στο τέλος ήταν όλοι ευτυχισμένοι.

Άλλη μία διάσημη φοροφυγάς είναι η Annie Leibovitz, η γνωστή φωτογράφος που χρώσταγε μόλις 2,1 εκατομμύρια δολάρια και για να αποπληρώσει το ποσό και να μην μπει φυλακή αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι της και μερικά δικαιώματα από τις φωτογραφίες της. Πλέον όλα έχουν επανέλθει στο φυσιολογικό και η Annie συνεχίζει τις επιδραστικές φωτογραφήσεις για τα περιοδικά.

Ο Marc Antony, σύζυγος της Jennifer Lopez, από το 2000 μέχρι το 2004 ξέχασε να πληρώσει τους φόρους του, ενώ 15,5 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα εισοδήματα του τα χρόνια αυτά. Ο Marc λόγω καλής διάθεσης, όμως, τελικά έδωσε το οφειλόμενο ποσό και τίποτα δεν συνέβη.

Τέλος, η Pamela Anderson όσο πληθωρικό μπούστο έχει, τόσο και το μέγεθος των καβουριών στη τσέπη σε σχέση με τις οικονομικές υποχρεώσεις στο κράτος. Αυτή η μικρού μεγέθους φοροφυγάς με το βρέθηκε να χρωστά το ποσό των 493.000 δολαρίων που μπορεί να καλύψει και να αποπληρώσει με κάποια αισθησιακή φωτογράφιση. Γδύσου Pamela για να μη στα πάρει όλα η εφορία.