Που πήγαν οι super ήρωες;

Που πήγαν οι super ήρωες;

Δεν αναρωτιέστε τι έχουν απογίνει οι αγαπημένοι μας ήρωες δράσης των 80's καμιά φορά;

Dolph_Lundgren_
Bruce_Willis_
Jean_Claude_Van_Damme_
Harrison_Ford_
Arnold_Schwarzenegger_
Clint_Eastwood_
Sylvester_Stallone_



Dolph Lundgren


Εκτός από action hero ο Dolph Lungren είναι, επίσης, πτυχιούχος χημικός μηχανικός και κάτοχος μαύρης ζώνης στο καράτε. Ο «κακός» του Rocky IV πρωταγωνίστησε σε ένα σωρό low budget ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας του και υποδύθηκε τον σούπερ ήρωα σε άλλες τόσες βιντεοταινίες, τις οποίες ενίοτε έγραψε και σκηνοθέτησε και έκανε και την παραγωγή εκτός από το να κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και το 2010 εμφανίστηκε στην ταινία «The Expendables» μαζί με τον πάλαι ποτέ frenemy του Sylvester Stallone.



Bruce Willis

Ο «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» Bruce δεν έπαψε ποτέ να εμφανίζεται σε ταινίες δράσεις, κομεντί αλλά και ταινίες καλλιτεχνικών αξιώσεων όπως το «12 Monkeys». Τα sequel, βεβαίως, της ταινίας «Die Hard» που τον καθιέρωσαν ως σούπερ ήρωα έφτασαν αισίως τα πέντε με τον κύριο Willis πάντοτε πρωταγωνιστή.



Jean Claude Van Damme

Ο «Muscles from Brussels» έγινε σούπερ σταρ, και αυτός και τα μούσκλια του, στα 80's και στις αρχές των 90's, εξαφανίστηκε στα πίσω ράφια των video clubs μετά και έκανε την εμφάνισή του και αυτός στην ταινία Expendables, μαζί με όλους τους άλλους 80's ήρωες δράσης. Μάλιστα ο Van Damme έχει μια guest εμφάνιση και στην επερχόμενη ταινία Muppets.



Harrison Ford

Υπήρξε ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Hollywood μια που πρωταγωνίστησε σε δύο από τις δημοφιλέστερες και πιο επιτυχημένες ταινίες του αμερικάνικου σινεμά, το «Star Wars» και τον «Indiana Jones». Με εμπορικές επιτυχίες και κάποιες λιγότερο επιτυχημένες επιλογές όπως το πρόσφατο «Cowboys & Alliens» ο Harrison δεν έφυγε ποτέ από την «πρώτη γραμμή» του κινηματογράφου και εξακολούθησε, δίχως σταματημό, να υποδύεται μεγάλους ρόλους σε Χολιγουντιανές παραγωγές.



Arnold Schwarzenegger

Ο Terminator, όπως ξέρετε, έγινε Governator της Καλιφόρνια και, κάπου εκεί, εγκατέλειψε το σινεμά το 2003. Το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, το ξέρετε: στα δικαστήρια με την γυναίκα του μετά τις μοιραίες αποκαλύψεις της απιστίας του που του χάρισαν ένα εξώγαμο παιδί. Πάντως ο Arny από την ώρα που εγκατέλειψε την πολιτική σχεδιάζει δυναμικό comeback στην οθόνη.



Clint Eastwood

Ο Dirty Harry δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να εξελίσσεται ως «κακός» μπροστά από τις κάμερες. Αλλά η θέση του πίσω από τις κάμερες αποκάλυψε την τρυφερή πλευρά του, ένα σπουδαίο ταλέντο στην σκηνοθεσία και του χάρισε ένα σωρό υποψηφιότητες και πολλά βραβεία.



Sylvester Stallone

Ό,τι και αν έκανε ποτέ δεν γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία όσο με τις δύο ταινίες που τον καθιέρωσαν: Rocky και Rambo. Τα sequels τους έφτασαν στο νέο αιώνα (Rocky Balboa το 2006 και Rambo το 2008) και τα πήγαν περίφημα στο box office. O Sylvester, όμως, είχε μια ακόμα ιδέα: να δώσει την ευκαιρία στους υπόλοιπους σούπερ ήρωες των 80's να κάνουν comeback στην μεγάλη οθόνη. Στους Expendables έδωσαν ραντεβού Dolph Lundgren, Eric Roberts, Mickey Rourke, Jet Li και Bruce Willis θυμίζοντάς μας τις παλιές τους δόξες. Το sequel της ταινίας (του οποίου δεν υπογράφει την σκηνοθεσία ή το σενάριο όπως στην πρώτη ταινία) είναι προγραμματισμένο για το 2012.