Tότε και τώρα: Natalie Portman, ένας κύκνος και ένας θρίαμβος

Tότε και τώρα: Natalie Portman, ένας κύκνος και ένας θρίαμβος

Ένα χαριτωμένο κορίτσι που έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικό κύκνο.

Όταν το 13χρονο συνεσταλμένο κοριτσάκι έκανε την εμφάνισή του στην ταινία "Leon" τίποτε δεν προμήνυε ότι ένα αστέρι θα έλαμπε σε μερικά χρόνια. Η Natalie Portman κατάφερε ωστόσο, με πολύ μεθοδικές και έξυπνες κινήσεις, να αποφύγει ρόλους τυποποιημένους που θα την χαντάκωναν γρήγορα και να αναδειχθεί στο κινηματογραφικό στερέωμα ως μια από τις πιο ταλαντούχες και γοητευτικές ηθοποιούς της νέας γενιάς.

Η Νatalie Portman γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1981. Έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, όπου σπούδασε ψυχολογία, ενώ ξέρει να μιλάει γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και γιαπωνέζικα. Με ύψος μόλις 1.60μ μοιάζει ακόμα και σήμερα, στα 30 της χρόνια, μια κοπέλα χαμένη στην παιδική της αθωότητα. Μπορεί να μην έχει τα αναψοκοκκινισμένα μαγουλάκια της εφηβείας, τις ατημέλητες άγουρες μπούκλες, το κοντό ανδρόγυνο μαλλί, τις έντονα ξανθές ανταύγειες ή το ξυρισμένο κεφάλι (γιατί ίσως είναι η μόνη που θα μπορούσε να το τολμήσει και αυτό) είναι όμως τόσο αβίαστα χαρισματική και όμορφη που σχεδόν αγγίζει την τελειότητα. Την παρομοιάζουν με την μοναδική Audrey Hepburn και δεν έχουν άδικο. Με τη λεπτοκαμωμένη της φιγούρα και τα μακριά καστανά ίσια μαλλιά, η ομορφιά της είναι εντυπωσιακή. Τα αψεγάδιαστα λεπτά χαρακτηριστικά του προσώπου της σε κάνουν να την ερωτεύεσαι αυτόματα.

Φέτος είναι η χρονιά της. Πήρε το Όσκαρ για τον "Μαύρο Κύκνο", βρήκε τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του Benjamin Millepied, γέννησε και το πρώτο της παιδί. Πάνω απ' όλα όμως, θεωρείται πλέον ένα κλασικό σύμβολο κομψότητας και παράδειγμα προς μίμηση για πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο.