Όταν οι celebrities βλέπουν φαντάσματα

Όταν οι celebrities βλέπουν φαντάσματα

Ποιος είπε πως επειδή είναι διάσημοι και πλούσιοι δεν μπορούν να πιστεύουν στα φαντάσματα; Οι συγκεκριμένοι όχι μόνο πιστεύουν, αλλά είδαν και μερικά.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου Comic Con στη Νέα Υόρκη, του ετήσιου φεστιβάλ κόμικς και επιστημονικής φαντασίας δηλαδή, δημιουργήθηκαν πολλά πάνελ με τη συμμετοχή διάσημων ηθοποιών, οι οποίοι συζητούσαν διάφορα θέματα, σχετικά πάντα με το concept του φεστιβάλ. Ένα από αυτά ήταν και τα φαντάσματα.

Αν μέχρι τώρα νομίζατε πως οι ιστορίες με φαντάσματα και οι συνευρέσεις με αυτά αφορούν μόνο μικρά παιδιά και τρομακτικές βραδιές στις κατασκηνώσεις, κάνατε λάθος. Στη πραγματικότητα, δεν είναι λίγοι οι celebrities που έχουν να διηγηθούν από μια ιστορία με φαντάσματα, την οποία όχι μόνο έζησαν οι ίδιοι αλλά πιστεύουν και ακράδαντα σε αυτήν και την ύπαρξη φαντασμάτων, γενικότερα.

Kate Hudson
H κόρη της Goldie Hawn, διάσημη ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών, αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Skeleton Key, όπου πρωταγωνιστούσε, είδε ένα φάντασμα χωρίς πρόσωπο δεκάδες φορές μπροστά της και μια φορά την επισκέφτηκε και το πνεύμα της γιαγιάς της.

Nicholas Cage
Ο Cage δεν έχει μόνο μία και δύο, αλλά δεκάδες προσωπικές ιστορίες με φαντάσματα να διηγηθεί, καθώς απ' ότι φαίνεται έχει έρθει σε πλήρη ταύτιση με την πνευματική πλευρά του. Η αγαπημένη του, πάντως, ήταν μια φορά που έμενε στο σπίτι του διάσημου σκηνοθέτη, και θείου του, Francis Ford Coppola. Ήταν αργά το βράδυ και ο Cage βρισκόταν στο δωμάτιό του, στη σοφίτα του σπιτιού, ώσπου κάποια στιγμή εμφανίστηκε μια γυναίκα με φουσκωτά μαλλιά. Ο Nic στην αρχή νόμιζε πως ήταν η θεία του, όταν όμως η γυναίκα τον πλησίασε, συνειδητοποίησε με τρόμο πως δεν ήταν αυτή. Η γυναίκα έπειτα εξαφανίστηκε, o Cage όμως ξεσήκωσε όλο το σπίτι με τις φωνές του.

Matthew McConaughey
Ο ηθοποιός που συνηθίζει να φωτογραφίζεται γυμνός από τη μέση και πάνω, δήλωσε πως το 2003 έμενε σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Την πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με το φάντασμα του σπιτιού, απλώς φρίκαρε: Ήταν βράδυ και άκουγε για πολύ ώρα τον ήχο ενός κέρματος να πέφτει από μεγάλο ύψος, κάπου μέσα στο σπίτι. Σηκώθηκε από το κρεβάτι –γυμνός, φυσικά- άρπαξε ένα ρόπαλο του baseball και άρχισε να τρέχει μέσα στο σπίτι σαν τρελός. Έκτοτε, ο McConaughey δηλώνει πως τα βρήκαν με το φάντασμά του. Την αποκαλεί Madame Blue και λέει πως τα πάνε πολύ καλά. Κάτι που, όπως υποψιάζεται ο ίδιος, έχει να κάνει με το γεγονός πως είναι συνέχεια γυμνός μέσα στο σπίτι.

Keanu Reeves
Ο Keanu δεν έχει δει πρόσφατα κάποιο φάντασμα, είχε ζήσει μια αρκετά ανατριχιαστική εμπειρία όταν ήταν 5 χρονών. Βρισκόταν μαζί με την αδερφή του στο σπίτι τους, όταν ξαφνικά ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με ένα φάντασμα. Το φάντασμα, λέει ο Reeves, φορούσε ένα λευκό, σταυρωτό κοστούμι, αλλά υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στην εμφάνισή του. Δεν είχε πόδια.

Taylor Momsen
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση. Βλέπετε, η Momsen δεν περίμενε να έρθει το φάντασμα να της χτυπήσει την πόρτα. Αποφάσισε να πάει να το βρει η ίδια. Όταν πέθανε η ηλικιωμένη γειτόνισσα της μητέρας της, η Taylor, παιδί τότε, σκέφτηκε πως το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν ένα κυνήγι φαντασμάτων. Γι' αυτό και πήγε στο πρώτο μέρος που πάει κάποιος όταν ψάχνει φαντάσματα: το νεκροταφείο. Η νεαρή ηθοποιός ισχυρίζεται τώρα πως κατάφερε να τραβήξει δύο αποδεικτικές φωτογραφίες από εκείνη της την «έρευνα». Μία με ένα άυλο χέρι να πληκτρολογεί σε μία γραφομηχανή και μία όπου απεικονίζεται το σώμα μιας γριάς γυναίκας πίσω από ένα παράθυρο.

Ian McKellan και Patrick Stewart
Μπορεί και οι δυο τους να έχουν παίξει μερικούς από τους θρυλικότερους ρόλους επιστημονικής φαντασίας, όπως τον Magneto και τον Professor X στους X-Men, τον Gandalf στο Lord of the Rings και τον Captain Picard του Star Trek, να όμως που και οι γενναίοι παγώνουν μπροστά σε ένα φάντασμα. Οι δύο σπουδαίοι Βρετανοί ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούσαν στη θεατρική παράσταση «Περιμένοντας τον Gogot» στο Haymarket Theatre του Λονδίνου, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένα βράδυ, ο Patrick Stewart πάγωσε πάνω στη σκηνή και άργησε να συνεχίσει τον ρόλο του. Όταν αργότερα ο McKellan τον ρώτησε τι συνέβη, ο ηθοποιός του απάντησε πως είχε δει ένα φάντασμα πάνω στη σκηνή. Στη πορεία, έμαθαν πως ο μύθος θέλει το φάντασμα να είναι ο John Baldwin Buckstone, ένας ηθοποιός και manager από παλιότερη εποχή, ο οποίος συνηθίζει να εμφανίζεται στο θέατρο όταν παίζονται κωμωδίες. Όχι πως ο «Godot» θεωρείται κατά κανόνα κωμωδία, αλλά δεν θα πάμε κόντρα στα γούστα ενός φαντάσματος.